![ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η Οικονομική Διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/OPM_USA.jpg)
Η νέα κυβέρνηση Τραμπ έχει αποδυθεί σε ένα αγώνα δραστικής περικοπής των ομοσπονδιακών εξόδων που περιλαμβάνει και μειώσεις προσωπικού. Έχοντας αυτό υπόψη η παραίτηση της Έρικα Ρόουτς, οικονομικής διευθύντριας του Γραφείου Διαχείρισης Προσωπικού των ΗΠΑ, αυτή την εβδομάδα μπορεί να ενέχει και άλλες διαστάσεις
Η Ρόουτς επιβεβαίωσε την είδηση στο Business Insider την Τετάρτη, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
Το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού, ή OPM, είναι ο επικεφαλής οργανισμός ανθρώπινων πόρων για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το γραφείο διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο των Ταμείων Earned Benefits Trust Funds, τα οποία χρηματοδοτούν παροχές συνταξιοδότησης, υγείας και ασφάλισης ζωής για εκατομμύρια ομοσπονδιακούς εργαζομένους.
Λευκός Οίκος: Κίνητρα σε 2 εκατ. δημόσιους υπαλλήλους για να παραιτηθούν
Η Ρόουτς εργάστηκε στο OPM για οκτώ χρόνια, όπως δείχνει το LinkedIn. Υπηρέτησε ως CFO για λίγο λιγότερο από ενάμιση χρόνο.
Ο δημοσιογράφος του ABC News, Μπεν Σίγκελ, ανέφερε για πρώτη φορά την παραίτηση της Ρόουτς σε μια ανάρτηση X το βράδυ της Τετάρτης, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές που ανέφεραν ότι απωθήθηκε.
Η OPM δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από τ0 BI.
Η αποχώρηση της Ρόουτς έρχεται καθώς το ομοσπονδιακό εργατικό δυναμικό υφίσταται μαζική ανανέωση κατά τη δεύτερη θητεία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε τη «δυνατότητα» στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να δεχτούν, από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, μια προσφορά εθελουσίας εξόδου με αποζημίωση εάν δεν ήθελαν να εργαστούν για τη διοίκηση.
Όσοι δέχτηκαν την προσφορά θα λάβουν πλήρεις αποδοχές και παροχές μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η προσφορά επεκτάθηκε σε όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους εκτός από αυτούς που εργάζονται σε στρατιωτικές, ταχυδρομικές, μεταναστευτικές θέσεις και θέσεις εθνικής ασφάλειας.
Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι έχουν αποδεχθεί , είπε στο Business Insider (BI), ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε δημοσίευμα στις 4 Φεβρουαρίου. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απασχολεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων στις ΗΠΑ εδώ και 5 χρόνια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/mcdonalds1-600x400.jpg)
Βουτιά στις πωλήσεις της McDonald's στις ΗΠΑ - Η μεγαλύτερη πτώση εδώ και 5 χρόνια
Οι πωλήσεις της McDonald's υποχώρησαν 1,4% στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά McDonald's, τη μεγαλύτερη πτώση της από την πανδημία
![Νότια Κορέα: Έκτακτη συνεδρίαση στο Υπουργείο Βιομηχανίας για τους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/samsung-scaled-1-600x400.jpg)
Έκτακτη συνεδρίαση στη Νότια Κορέα για τους δασμούς Τραμπ
Αντίδραση της Νότιας Κορέας στην επιβολή δασμών του Τραμπ
![ΕΕ: Τι απαντάει στους δασμούς Τραμπ σε αλουμίνιο και χάλυβα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/commission-600x337.jpg)
Η ΕΕ σηκώνει το γάντι - Τι απαντάει στους δασμούς Τραμπ σε αλουμίνιο και χάλυβα
Θα αντιδράσουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, εργαζομένων και καταναλωτών της ΕΕ από αδικαιολόγητα μέτρα, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν
![Τραμπ: Τέρμα τα cent – Η εντολή στο υπουργείο Οικονομικών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_scrooge_McDUCK-600x352.png)
Τέλος... τα δίφραγκα στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ - Ο στόχος
Ο Τραμπ διατάζει το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει να παράγει νέα νομίσματα του ενός σεντ
![Χρυσός: Και νέο ρεκόρ λόγω δασμών Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_gold_prices-1024x600-1-600x352.png)
Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού «διά χειρός» Τραμπ
Ο χρυσός σημειώσε νέο υψηλό ρεκόρ καθώς ο Τραμπ ανακοινώνει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο
![Δασμοί Τραμπ: Το 25% επί των εισαγωγών χάλυβα και αλουμινίου «δύσκολα θα αποφευχθεί»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-2-600x410.jpg)
Οι δασμοί Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο είναι μόνο η αρχή - Στη γραμμή πυρός και η ΕΕ
Τι σηματοδοτεί η πρόθεση του προέδρου Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμίνιου - Οι προειδοποιήσεις αξιωματούχων του
![Ευρωπαϊκή Ενωση: Ετοιμη να πατήσει τη σκανδάλη – Θα απαντήσει στους δασμούς Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/01-03-2023_eu_flag_halfmast_gr_com000051677673905-3-600x400.jpg)
Η ΕΕ θα απαντήσει στους δασμούς Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο
Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας
![Βρετανία: Γιατί στρέφεται σε τεχνητή νοημοσύνη και ελεύθερες ταμειακές ροές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/ot_reeves_UK-600x352.png)
Βρετανία: Γιατί στρέφεται σε τεχνητή νοημοσύνη και ελεύθερες ταμειακές ροές
Η Βρετανία αντιμετωπίζει κρίση στη συλλογή και ανάλυση οικονομικών στατιστικών
![Starbucks: Οι τηλεφωνικές παραγγελίες «εφθειραν» την ψυχή τους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/Brian-Niccol_.jpg)
Οι τηλεφωνικές παραγγελίες «εφθειραν» την ψυχή των Starbucks
Διευθύνων Σύμβουλος των Starbucks λέει ότι αφήνοντας τους πελάτες να παραγγείλουν καφέ μέσω κινητού «έφθειρε» στην «ψυχή» τους
![Μασκ: Γιατί κάνει ζαβολιές σε βιντεοπαιχνίδια και καυχιέται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/trumpmusk-600x400.jpg)
Γιατί ο Μασκ κάνει ζαβολιές σε βιντεοπαιχνίδια και καυχιέται
Ο Ίλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, έχει πιαστεί να ψεύδεται για κορυφαίες επιδόσεις σε βιντεοπαιχνίδιακαι ο κορυφαίος κυνηγός ζαβολιάρηδων το αποκωδικοποιεί