Η νομική «διένεξη» του Ντόναλντ Τραμπ με την εταιρεία στην οποία ανήκε το Twitter, σταματά σχεδόν τέσσερα χρόνια μετα την εκδήλωσή της.
Το «Χ» πλέον και πρώην Twitter είναι μια απο τις πλέον αναγνωρίσιμες και δημοφιλείς σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους απο 300 εκατομμύρια χρήστες. Μάλιστα, στα χρόνια που μεσολάβησαν η πλατφόρμα ανταλλαγής σύντομων μηνυμάτων «άλλαξε χέρια» και πέρασε στην ιδιοκτησία του Ιλον Μασκ, στενού φίλου και συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου.
Meta: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι απολύσεις
Ο Τραμπ μήνυσε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την απαγόρευσή του μετά την 6η Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Ενώ ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την αγωγή το 2022, οι δικηγόροι του τότε πρώην προέδρου συνέχισαν να ασκούν έφεση.
Λίγο μετά την απόφαση του δικαστή, ο Ιλον Μασκ , ο οποίος έγινε βασικός σύμμαχος του Τραμπ, εξαγόρασε το Twitter και επανέφερε τον λογαριασμό του νυν προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Facebook και άλλες πλατφόρμες επανέφεραν στη συνέχεια επίσης τον Τραμπ – αν και εξακολουθεί να κάνει τις περισσότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο «προσωπικό» του κοινωνικό δίκτυο, το Truth Social, το οποίο ανήκει στην Trump Media & Technology Group.
Μια δικαστική κατάθεση αναφέρει ότι όλα τα μέρη ζητούν από το δικαστήριο να απορρίψει την υπόθεση. Η κατάθεση δεν προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ Trump και X, εκτός από το να αναφέρει ότι και οι δύο πλευρές θα αναλάβουν τα δικά τους έξοδα.
Τον Ιανουάριο, η Meta συμφώνησε να καταβάλει 25 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια παρόμοια αγωγή σχετικά με την απαγόρευση του Τραμπ από το Instagram και το Facebook.
Latest News
Βουτιά στις πωλήσεις της McDonald's στις ΗΠΑ - Η μεγαλύτερη πτώση εδώ και 5 χρόνια
Οι πωλήσεις της McDonald's υποχώρησαν 1,4% στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά McDonald's, τη μεγαλύτερη πτώση της από την πανδημία
Έκτακτη συνεδρίαση στη Νότια Κορέα για τους δασμούς Τραμπ
Αντίδραση της Νότιας Κορέας στην επιβολή δασμών του Τραμπ
Η ΕΕ σηκώνει το γάντι - Τι απαντάει στους δασμούς Τραμπ σε αλουμίνιο και χάλυβα
Θα αντιδράσουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, εργαζομένων και καταναλωτών της ΕΕ από αδικαιολόγητα μέτρα, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν
Τέλος... τα δίφραγκα στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ - Ο στόχος
Ο Τραμπ διατάζει το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει να παράγει νέα νομίσματα του ενός σεντ
Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού «διά χειρός» Τραμπ
Ο χρυσός σημειώσε νέο υψηλό ρεκόρ καθώς ο Τραμπ ανακοινώνει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο
Οι δασμοί Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο είναι μόνο η αρχή - Στη γραμμή πυρός και η ΕΕ
Τι σηματοδοτεί η πρόθεση του προέδρου Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμίνιου - Οι προειδοποιήσεις αξιωματούχων του
Η ΕΕ θα απαντήσει στους δασμούς Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο
Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας
Βρετανία: Γιατί στρέφεται σε τεχνητή νοημοσύνη και ελεύθερες ταμειακές ροές
Η Βρετανία αντιμετωπίζει κρίση στη συλλογή και ανάλυση οικονομικών στατιστικών
Οι τηλεφωνικές παραγγελίες «εφθειραν» την ψυχή των Starbucks
Διευθύνων Σύμβουλος των Starbucks λέει ότι αφήνοντας τους πελάτες να παραγγείλουν καφέ μέσω κινητού «έφθειρε» στην «ψυχή» τους
Γιατί ο Μασκ κάνει ζαβολιές σε βιντεοπαιχνίδια και καυχιέται
Ο Ίλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, έχει πιαστεί να ψεύδεται για κορυφαίες επιδόσεις σε βιντεοπαιχνίδιακαι ο κορυφαίος κυνηγός ζαβολιάρηδων το αποκωδικοποιεί