
Χαμηλότερης έντασης σεισμοί σημειώθηκαν το βράδυ από Κυριακή προς Δευτέρα μετά τα 5 Ρίχτερ, με τις δονήσεις που καταγράφηκαν να μην ξεπερνούν κατά πολύ τα 3R.
Τα σενάρια δεν αλλάζουν και οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το ενδεχόμενο ενός σεισμού 6 Ρίχτερ αν και έχει αλαφρά απομακρυνθεί συνεχίζει να αποτελεί αρκετά σημαντική πιθανότητα.
Τα έκτακτα μέτρα συνεχίζουν να είναι σε ισχύ σε Σαντορίνη, Ίο, Αμοργό και Ανάφη με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή.
Παπαζάχος: «Δεν υπάρχει κύριος σεισμός 5,2 Ρίχτερ»
«Δεν υπάρχει κύριος σεισμός 5,2 Ρίχτερ όταν υπάρχουν πολλοί σεισμοί 5,1 και 5 και 4,9 που τον συνοδεύουν. Κύριος είναι ο σεισμός που ξεχωρίζει πολύ από τους άλλους, με πολλή διαφορά στο μέγεθος και κυριαρχεί σαν φαινόμενο, δηλαδή δημιουργεί κυριαρχία με πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά. Εδώ μιλάμε για μια ομάδα σεισμών, για αυτό και ονομάζεται σμηνοσειρά», ανέφερε χθες ο Κώστας Παπαζάχος μετά και τα 5 Ρίχετρ που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός σεισμού 6 Ρίχτερ ο κ. Παπαζάχος σημείωσε ότι αυτό απομακρύνεται αν και είναι υπαρκτό.
Καραστάθης: Θα έχουμε κατά καιρούς τέτοια μεγέθη – Δεν έχει αλλάξει η κατάσταση
«Δεν έχει αλλάξει πολύ η κατάσταση, μετά την τελευταία δόνηση των 5 Ρίχτερ. Έχουμε πει ότι είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να έχουμε σεισμούς γύρω στα 5 Ρίχτερ, το ζητούμενο είναι να γίνονται πιο αραιά», είπε ο αναπληρωτής διευθυντής τους Γεωδυναμικού, Βασίλης Καραστάθης στον ΑΝΤ1.
«Η αποκλιμάκωση μπορεί να πάρει εβδομάδες ή και μήνες, ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται από το μέγεθος του σεισμού, καθώς περισσότερη σημασία έχει η συχνότητα των δονήσεων», πρόσθεσε.


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων