
Στο 6,43% αυξήθηκε η έμμεση συμμετοχή της Fairfax-του Ινδο-Καναδού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, Πρεμ Γουάτσα-στην Metlen Energy & Metals, αυξάνοντας τη συμμετοχή του στην ελληνική εταιρεία κατά 1,75%, από 4,68% που κατείχε προηγουμένως.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Metlen Energy & Metals Α.Ε. («METLEN»), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 9, 10, 11, 14 και 21 του Ν. 3556/2007 όπως ισχύει, της Ενότητας 4 του Κανονισμού Χ.Α. καθώς και του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, γνωστοποιεί, βάσει της σχετικής ενημέρωσης που έλαβε από την Fairfax Financial Holdings Limited («FFH»), ότι στις 10.02.2025, λόγω εξάσκησης του δικαιώματος ανταλλαγής βάσει των όρων του ήδη ανακοινωθέντος ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε στις 07.02.2023 η METLEN, οι εταιρείες με τις επωνυμίες NORTHBRIDGE GENERAL INSURANCE CORPORATION, ODYSSEY REINSURANCE COMPANY και ZENITH INSURANCE COMPANY (CANADA) (εφεξής: οι «Ομολογιούχοι») απέκτησαν συνολικά 2.500.000 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της METLEN που εκπροσωπούν ποσοστό 1,75% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου αυτής, με αποτέλεσμα η αντίστοιχη εν μέρει μέσω κατοχής ανταλλάξιμων ομολογιών, κατά την έννοια του άρθρου 11 παρ. 1 του Ν. 3556/2007, μέχρι πρότινος συμμετοχή τους στη METLEN να μετατραπεί στο σύνολό της, σε συμμετοχή μέσω κατοχής μετοχών.
Οι παραπάνω μετοχές, αθροιζόμενες με μετοχές της METLEN που κατέχουν ήδη κατά την ως άνω ημεροχρονολογία, τόσο οι Ομολογιούχοι, όσο και έτερα νομικά πρόσωπα που ανήκουν στον όμιλο της FFH (εφεξής: οι «Έτεροι Μέτοχοι»), ήτοι 6.688.047 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της METLEN που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,68% των συνολικών δικαιωμάτων της, οδηγούν σε ένα αθροιστικό ποσοστό συμμετοχής μέσω της κατοχής μετοχών, που ανέρχεται σε 6,43% επί των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της METLEN.
Οι Έτεροι Μέτοχοι είναι οι εταιρείες με τις επωνυμίες: (α) Allied World Specialty Insurance Company, (β) Allied World Insurance Company, (γ) Allied World Assurance Company (Europe) dac, (δ) HWIC Value Opportunities Fund, (ε) Eurolife FFH General Insurance Single Member S.A., στ) Eurolife FFH Life Insurance Single Member S.A. και (ζ) Odyssey Reinsurance (Barbados) Ltd..
Η απώτατη μητρική εταιρεία των Ομολογιούχων και των Έτερων Μετόχων, ήτοι η FFH, ελέγχει μέσω αλυσίδας ελεγχόμενων επιχειρήσεων, τις Ομολογιούχους και τους Έτερους Μετόχους, και επομένως κατέχει έμμεσα, βάσει του άρθρου 10 (ε) του Ν. 3556/2007, τις εν λόγω μετοχές. Καμία από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις της FFH δεν κατέχει αυτοτελώς ποσοστό μεγαλύτερο του 5% των δικαιωμάτων ψήφου της METLEN.
Σύμφωνα με την ανωτέρω γνωστοποίηση, η FFH δεν ελέγχεται, κατά την έννοια του άρθρου 3 παρ. 1 (γ) του Ν. 3556/2007, από κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
Επομένως, συνεπεία των ανωτέρω, από τις 10.02.2025, η FFH κατέχει έμμεσα, μέσω ελεγχόμενων επιχειρήσεών της, μετοχές της METLEN που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 6,43% του συνόλου των μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών της, οι δε από 10.02.2023 εκδοθείσες ανταλλάξιμες ομολογίες επεστράφησαν στην METLEN για ακύρωση.
Στο πλαίσιο της ανωτέρω ανταλλαγής, στις 10.02.2025 η METLEN διέθεσε στους Ομολογιούχους 2.500.000 ίδιες μετοχές. Μετά την προαναφερόμενη συναλλαγή, η METLEN κατέχει συνολικά 2.932.714 ίδιες μετοχές, ποσοστό 2,0524% του συνόλου των μετοχών της.


Latest News

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.

IDEAL Holdings: Στην OHA το 15% μετά την πρώτη της επένδυση 61,5 εκατ.
Τι αναφέρει η εταιρεία

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2024
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας Μύλοι Κεπενού διαμορφώθηκαν στα 57,91 εκατ.