Η ICEYE, εταιρεία που δραστηριοποιείται στις δορυφορικές λειτουργίες ραντάρ συνθετικού διαφράγματος (SAR) για υψηλής πιστότητας παρατήρηση της Γης και η SATIM, πάροχος λύσεων που βασίζονται σε Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για την Αυτόματη Αναγνώριση Στόχων (ATR) σε εικόνες SAR, ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για την ανάπτυξη προϊόντων.

Οι δύο εταιρείες θα συνδυάσουν τις δορυφορικές απεικονίσεις της Γης που προσφέρει η ICEYE με τις λύσεις ανάλυσης εικόνων με Τεχνητή Νοημοσύνη της SATIM, για να δημιουργήσουν νέα προϊόντα που θα επιτρέπουν την άμεση και ακριβή ανίχνευση και ταξινόμηση πλοίων, αεροσκαφών και χερσαίων οχημάτων. Έπειτα από την αρχική πιλοτική φάση, οι εταίροι σχεδιάζουν να λανσάρουν μια σειρά από εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα εντός του 2025.

Η ICEYE εκτοξεύει 4 νέους δορυφόρους για αποστολές πελατών

Η ICEYE διαθέτει και διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο «αστερισμό» δορυφόρων SAR στον κόσμο, παρέχοντας στους πελάτες της πρωτοφανή πρόσβαση σε εικόνες υψηλής ανάλυσης 25 cm από οποιοδήποτε σημείο της Γης, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και συνθηκών ημέρας ή νύχτας. Οι δορυφόροι της ICEYE προσφέρουν εικόνες με την υψηλότερη ανάλυση στην αγορά, καταγράφοντας επιφάνειες έως και 840 km² με δυνατότητα καταγραφής δεδομένων κάθε ώρα από διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Από το 2018, η ICEYE έχει θέσει σε τροχιά 44 δορυφόρους εξυπηρετώντας τις ανάγκες της ίδιας της εταιρείας και των πελατών της, ενώ σχεδιάζει να παραγματοποιήσει περισσότερες από 20 νέες εκτοξεύσεις ετησίως το 2025, το 2026 και τα επόμενα χρόνια.

Η SATIM είναι εταιρεία τεχνολογίας AI, εξειδικευμένη στην Αυτόματη Αναγνώριση Στόχων (ATR) μέσω εικόνων SAR. Χρησιμοποιώντας την ισχύ της Τεχνητής Νοημοσύνης και τη δορυφορική απεικόνιση SAR, η SATIM προσφέρει τρεις λύσεις ακριβείας που επιτρέπουν άμεση και ακριβή ανίχνευση, ταξινόμηση και αναγνώριση αντικειμένων—οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Πρόκειται για προηγμένες λύσεις που συμμορφώνονται με τις διεθνείς νομοθεσίες και παρέχουν αποτελέσματα σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων.

Ο Rafal Modrzewski, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της ICEYE, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη SATIM αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία μας για να γίνουμε μια παγκόσμια πηγή πληροφόρησης. Συνδυάζοντας τις κορυφαίες εικόνες και δυνατότητες SAR της ICEYE με τις προηγμένες αναλύσεις εικόνων SAR της SATIM, θα παρέχουμε στους πελάτες μας εύκολη και άμεση πρόσβαση σε αξιοποιήσιμες πληροφορίες και γνώσεις. Η βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε μέσω δορυφορικών δεδομένων θα επιτρέψει την έγκαιρη και τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη».

Ο Jacek Strzelczyk, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της SATIM, δήλωσε: «Στη SATIM συνεχίζουμε να θέτουμε τα πρότυπα στην ανάλυση εικόνων SAR με Τεχνητή Νοημοσύνη και η συνεργασία μας με την ICEYE, έναν κορυφαίο πάροχο εικόνων SAR, αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην προσπάθειά μας για αριστεία. Η συνεργασία αυτή συμβάλλει στη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη διαστημικών λύσεων που προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σε όσους βρίσκονται στη Γη. Καθώς συνεχίζουμε να εξερευνούμε νέους τρόπους αναβάθμισης του κλάδου, αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα συναρπαστικό βήμα προς το μέλλον και ανυπομονούμε για όσα επιφυλάσσει αυτό το διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers
Επικαιρότητα |

Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google