![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1.jpeg)
«Δεν μας ενδιαφέρει η εξαγορά από κάποιον μεγαλύτερο όμιλο, αντίθετα θα μας ενδιέφερε η σύναψη μίας στρατηγικής συνεργασίας που ενδεχομένως θα μας άνοιγε το δρόμο και για νέες αγορές», είπε ο CEO και ιδιοκτήτης της Witside, Χρήστος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης εκπροσώπων του Τύπου.
«Αυτό είναι κάτι που δεν το αποκλείουμε και το εξετάζουμε», σημείωσε. Όπως ανέφερε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, αυτού του είδους εταιρικές σχέσεις δεν ήταν κάτι που ήθελαν κατά την πρώτη φάση ανάπτυξης της εταιρείας. Σημείωσε μάλιστα ότι ιδιαίτερα σημαντικό είναι το timing της κάθε πρότασης.
Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη
Σε ερώτηση αν υπάρχει προσέγγιση για πιθανή εξαγορά ή κάποιου είδους στρατηγική συνεργασία, ο Χρήστος Παπαδόπουλος απάντησε ότι έχουν γίνει σχετικές επαφές, αλλά η εξαγορά της Witside από κάποιον άλλο όμιλο δεν είναι κάτι που τους ενδιαφέρει.
Παπαδόπουλος: Οι εξαγορές θα συνεχιστούν
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος. «Θα συνεχιστεί η πορεία συγκέντρωσης της αγοράς, αλλά πλήττονται από αυτή κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν και αδυναμία απορρόφησης νέων τεχνολογιών», είπε.
Σχολιάζοντας τις μέχρι σήμερα εξαγορές και συγχωνεύσεις της αγοράς, είπε ότι γενικά αυτές δεν επηρεάζουν την Witside. «Υπάρχει μεγέθυνση χωρίς όμως να παράγεται κάτι πραγματικά νέο, εμείς προσφέρουμε κάτι πραγματικά νέο», είπε. «Άλλωστε», όπως διευκρίνισε «η Witside δεν ασχολείται με το παραγωγικό λογισμικό, αλλά κυρίως με τη διαχείριση δεδομένων, άρα δεν μας επηρεάζουν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις του χώρου».
AI: Υπάρχει διάθεση αλλά έλλειψη κατανόησης
Αναφερόμενος στην τεχνητή νοημοσύνη και στη διείσδυσή της στις ελληνικές επιχειρήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η αγορά στην Ελλάδα είναι ακόμα σχετικά ανώριμη, καθώς ναι μεν οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα των εργαλείων AI ωστόσο είναι εξαιρετικά χαμηλά τα ποσά που διαθέτουν για να γίνουν οι σχετικές επενδύσεις.
«Οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι η AI είναι κάτι… αέρινο», είπε χαρακτηριστικά. «Υπάρχει πρόθεση, υπάρχει διάθεση αλλά υπάρχει έλλειψη κατανόησης της τεχνητής νοημοσύνης», είπε ο ο CEO και ιδιοκτήτης της Witside.
Παπαδόπουλος: Μακριά από έργα του Δημοσίου
Σε ερώτηση για το αν η εταιρεία «κυνηγάει» έργα του Δημοσίου, η απάντηση ήταν ρητά «όχι», εξαιρώντας μόνο κάποια περιορισμένης έκτασης. «Δεν μπορεί να περιμένεις κάποιος να… δεήσει», είπε ο κ. Παπαδόπουλος διευκρινίζοντας ότι η επιλογή αυτή της Witside οφείλεται στο γεγονός ότι το Δημόσιο (ή έστω κάποιοι τομείς του) κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς ενώ αντίθετα η Witside λειτουργεί κατανέμοντας έργο στο εργατικό της δυναμικό.
«Μεγαλύτερη επένδυση που κάνουμε είναι στην εκπαίδευση του προσωπικού μας», τόνισε ο Χρήστος Παπαδόπουλος.
Για την έκρηξη των data center
Σχολιάζοντας την «έκρηξη» δημιουργίας data center στην Ελλάδα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος σχολίασε ότι είναι υπερεκτιμημένη η αξία της συγκεκριμένης δραστηριότητας στον αντίκτυπο που θα έχει στην απασχόληση και στην ανάπτυξη. «Σίγουρα τα data center είναι μια θετική εξέλιξη», είπε αλλά διευκρίνισε ότι «επικρατεί μια γραμμική αντίληψη για την εξέλιξη των πραγμάτων, κάτι που δεν έπρεπε να συμβαίνει».
Τα οικονομικά αποτελέσματα
«Έχουμε καταφέρει να τετραπλασιάσουμε τα μεγέθη μας από την εποχή που ξεκινήσαμε σαν αντιπρόσωποι της QlikView, πριν από 10 χρόνια», είπε ο CEO και ιδιοκτήτης της Witside. Όπως είπε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, από την τεχνητή νοημοσύνη, ένα από τους βασικούς τομείς δραστηριότητας της εταιρείας μαζί με τη διαχείριση δεδομένων, θα προέρχεται το 3,5% του ΑΕΠ έως το 2030, ενώ προέβλεψε ακόμα ότι θα διπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν λόγω της AI σε σχέση με αυτές που θα καταργηθούν.
Η Witside ασχολείται με όλο τον κύκλο ζωής των δεδομένων ενώ κατά τη διάρκεια του 2024 ολοκλήρωσε 46 έργα, με το 90% αυτών να ολοκληρώνεται εντός χρονοδιαγράμματος. Στόχος για το 2025 είναι η επίτευξη ανάπτυξης της τάξης του 20% με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ.
Σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας για το 2024, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένες κατά 23% σε σχέση με το 2023, τα EBITDA ήταν αυξημένα κατά 28% στα 1,1 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο 1 εκατομμύριο ευρώ, αυξημένα κατά 35%. Αξιοσημείωτο ότι η εταιρεία διατηρεί μηδενικό δανεισμό. Παράλληλα, ενίσχυσε περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της, απασχολώντας πλέον 48 άτομα.
Νέα χρονιά, νέα προϊόντα
«Την περασμένη χρονιά, ολοκληρώσαμε με επιτυχία 46 έργα, τα οποία έχουν βοηθήσει μεγάλους οργανισμούς να αξιοποιήσουν καλύτερα τα δεδομένα τους», ανέφερε ο Χρήστος Παπαδόπουλος.
«Το 2024 δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις λύσεις μας και την υιοθέτησή τους από τους πελάτες μας, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη διατήρηση της ανάπτυξής μας και την ενίσχυση των προϋποθέσεων για επιτυχή συνέχιση της πορείας μας τα επόμενα χρόνια», προσέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Την περασμένη χρονιά, η Witside ενίσχυσε την πελατειακή της βάση και ολοκλήρωσε με σημαντικά έργα στις περιοχές του Business Intelligence, του Data Management και των Advanced Analytics, ενώ ιδιαίτερη ανάπτυξη γνώρισαν οι λύσεις που αξιοποιούν Big Data και ΑΙ.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, παρουσιάστηκαν λύσεις που ανέπτυξε η εταιρεία για την Motor Oil και την Alpha Bank. Οι λύσεις αυτές επιτρέπουν σε μεγάλους οργανισμούς να διαχειριστούν καλύτερα τα αποθέματά τους και την πρόβλεψη της ζήτησης, καθώς και να αξιοποιήσουν τα δεδομένα που διαθέτουν.
Μέσα στο 2025, η Witside θα παρουσιάσει ένα νέο προϊόν, το Trade Promo Optimizer, το οποίο αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτιστοποίηση των προωθητικών ενεργειών της αγοράς FMCG, καθώς και ένα Data Product Framework που απλοποιεί τη σχεδίαση και την ανάπτυξη λύσεων δεδομένων.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Εμανουέλ Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/MAKRO-600x400.jpeg)
Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη
Χρειάζεται «οικονομικός πατριωτισμός» κατά τον πρόεδρο της Γαλλίας, που θα επενδύσει 109 δισ. ευρώ στην ΑΙ
![Oumi: Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_oumi_greek_team-600x352.png)
Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek - Τι είναι το OumiAI
H Oumi αποσκοπεί στο να γίνει η πρώτη πραγματικά ανοιχτή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης - Τι λέει ο Έλληνας CEO στο Ot.gr
![Μασκ: Γιατί το δικό του AΙ τον θεωρεί κακό άνθρωπο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Grok-600x364.png)
Πως κρίνει τον Ίλον Μασκ η ίδια του η δημιουργία
Το Grok AI που αναπτύχθηκε από την εταιρεία xAI του Ίλον Μασκ φαίνεται να έχει μερικά προβλήματα με τον δημιουργό του
![Επενδύσεις 109 δισ. ευρώ στην Τεχνητή Νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/Macron2-2-600x375.jpg)
Μακρόν: Επενδύσεις 109 δισ. ευρώ στην AI
«Αυτό είναι το αντίστοιχο για τη Γαλλία με αυτό που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ με το "Stargate"", δήλωσε ο Μακρόν, παραμονές της διεθνούς Συνόδου Κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη που ξεκινά αύριο στο Παρίσι
![Google: Επεξεργάζεται ξανά διαφήμιση του Super Bowl μετά από «τυρογκάφα» της AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gemini-600x319.png)
Η καινούργια γκάφα ΑΙ της Google έχει να κάνει με τυρί
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google αναγκάζεται να απολογηθεί για τα σφάλματα εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης
![Αυτόνομα αυτοκίνητα: Μπορούν να μας σώσουν από τον εαυτό μας;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/zeekr-sea-m-waymo-2022-01-min-888x444-600x299.jpg)
Μπορούν τα αυτόνομα αυτοκίνητα να μας σώσουν από τον εαυτό μας;
Οι κατασκευαστές που υπόσχονται μεγαλύτερη ασφάλεια έχουν ένα πρόβλημα: οι άνθρωποι οδηγοί θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη
![ΑΙ: Οι εταιρείες Big Tech διπλασιάζουν τις επενδύσεις τους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/Artificial-General-Intelligence-768x432-1-600x338.jpg)
Ο αγώνας δρόμου για την ΑΙ μόλις ξεκίνησε - H Βig Tech διπλασιάζει τις επενδύσεις
Microsoft, Google και Meta Platforms έχουν προβλέψει αθροιστικά κεφαλαιουχικές δαπάνες τουλάχιστον 215 δισεκατομμυρίων δολαρίων για to 2025