
Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές δείκτες, αναμένοντας τα στοιχεία από τον αμερικανικό πληθωρισμό αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ παίρνουν στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, όπως η Heineken.
Οι δείκτες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,14%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,04% στις 8.781 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,17% στις 22.076 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,23% στις 8.047 μονάδες.
Οι τίτλοι
Στο επίκεντρο σήμερα είναι οι μετοχές της Heineken, οι οποίες καταγράφουν άλμα 12%. Για λίγα λεπτά η διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη, αφού η ολλανδική ζυθοποιία δημοσίευσε πρόβλεψη για σημαντική αύξηση των λειτουργικών κερδών ενώ ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Η εταιρεία, της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν τις Amstel, Cruzcampo και Kingfisher, είπε ότι τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν μεταξύ 4% και 8% το 2025.
Με άνοδο κινείται και η Siemens Energy, η οποία επεσήμανε την ισχυρή ενεργειακή ζήτηση ως βασικό μοχλό ανάπτυξης το 2025 μετά την δημοσίευση σταθερών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου χρήσης της. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18% στα 8,9 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη διπλασιάστηκαν στα 481 εκατ. ευρώ.
Πληθωρισμός ΗΠΑ
Στο μεταξύ, οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο που θα δημοσιευτούν αργότερα μέσα στην ημέρα.
Ο δομικός πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 2,9% σε ετήσια βάση, ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι, ακόμη και αν ορισμένες κατηγορίες ενδέχεται να παρουσιάσουν αποπληθωριστικές τάσεις, οι δασμοί του Τραμπ θα μπορούσαν να την αντισταθμίσουν.


Latest News

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαραίνει» το Παρίσι η LVMH
Παρά το θετικό κλίμα, η μετοχή της LVMH σημειώνει βουτιά 8%

Κέρδη στην Ασία, μικρές απώλειες στις αγορές της Κίνας
Μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινώσει η Ινδία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον Μάρτιο

Ανοδική «ανάσα» για τη wall Street έφεραν οι εξαιρέσεις τους δασμούς - Η αβεβαιότητα παραμένει
Οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά την εξαίρεση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών ωθώντας υψηλότερα τη Wall Street

Σε αχαρτογράφητα ύδατα οι διεθνείς αγορές και… το δολάριο
Τι αναφέρει η Deutsche Bank για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη δυναμική των διεθνών αγορών

Φρένο στο πενθήμερο sell off των αμερικανικών ομολόγων
Οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 3 έως 8 μονάδες βάσης σε όλες τις διάρκειες

Άλμα άνω του 2% στις ευρωαγορές - Ξεχώρισε η Novo Nordisk
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 2,60% και έκλεισε στις 499, 88 μονάδες

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Τεχνολογική ώθηση λαμβάνει η Wall Street
Σημαντική ώθηση δίνει στη Wall Street ο κλάδος τεχνολογίας μετά και την απόφαση του Τραμπ να εξαιρέσει ορισμένα προϊόντα του από τους δασμούς