Η Orange, ο γαλλικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών πιέζει για ευρωπαϊκή κυριαρχία στους δορυφόρους αλλά παράλληλα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Starlink του Ιλον Μασκ, δήλωσε την Πέμπτη η  διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου τηλεπικοινωνιών Κριστέλ Χειντεμάν.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ανταγωνιστούν το δίκτυο της Starlink που αποτελείται από περισσότερους από 7.000 δορυφόρους χαμηλής γήινης τροχιάς (LEO) και παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε περισσότερες από 100 χώρες, σημειώνει το Reuters.

Mistral: Η μεγάλη ελπίδα της Ευρώπης στην AI έχασε το momentum

Πέρυσι, η γαλλική δορυφορική εταιρεία Eutelsat επέλεξε την Airbus για να κατασκευάσει 100 μικρούς δορυφόρους για την επέκταση του αστερισμού OneWeb, καθώς επιδιώκει να αμφισβητήσει την Starlink.

Ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση εγκατέστησε περίπου 200 κεραίες Starlink στην πληγείσα από καταιγίδα Μαγιότ πέρυσι.
Η Orange χρησιμοποίησε επίσης αρχικά το Starlink για την άμεση αποκατάσταση της σύνδεσης στο διαδίκτυο, ενώ περίμενε να λειτουργήσει και πάλι το δίκτυό της. Η επιλογή αυτή χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«[Σχετικά με τους δορυφόρους] είμαστε περισσότερο σύμφωνοι με τη λογική μιας ευρωπαϊκής κυριαρχίας, αλλά συνεργαζόμαστε επίσης με την Starlink σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές, ιδίως στην Αφρική», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, παρουσιάζοντας τα ετήσια αποτελέσματα της Orange.

Είπε ότι η Orange συνεργάζεται με την OneWeb και την Eutelsat σε δορυφόρους, ενώ εργάζεται επίσης σε μια «κυρίαρχη λύση» με τη μονάδα δορυφορικής ευρυζωνικότητας Nordnet.

Αποτελέσματα Orange

Τα έσοδα του 2024 ανήλθαν σε 40, 2 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,2% σε ετήσια βάση(1)- (+487 εκατ. ευρώ) χάρη στην αύξηση στις υπηρεσίες λιανικής (+2,7% ή +794 εκατ. ευρώ).

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη παρέμειναν σταθερά στα 2.902 εκατομμύρια ευρώ (+0,3% ή +10 εκατομμύρια ευρώ(4) ). Οι ισπανικές δραστηριότητες συνέβαλαν με -48 εκατ. ευρώ στα καθαρά έσοδα(5).

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής εταιρείας ανήλθαν σε 2.350 εκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ανήλθαν σε 0,82 ευρώ.

H CEO της Orange είπε ακομη ότι εταιρεια έχει πλέον πάνω από 160 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας και σχεδόν 40 εκατομμύρια πελάτες Orange Money στην αφρικανική ήπειρο. Οι δραστηριότητες της Orange, όπως είπε,  αποτελούν πραγματικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης στις χώρες αυτές – πρόοδος από την οποία επωφελείται και ο Όμιλος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Δασμοί Τραμπ: Το εμπορικό έλλειμμα θα σώσει το Λονδίνο;
Διεθνή |

Ερωτηματικό για την κυβέρνηση Στάρμερ οι δασμοί Τραμπ- Το Λονδίνο ελπίζει σε μια εξαίρεση [γραφήματα]

Η Βρετανία ελπίζει ότι θα αποφύγει τους δασμούς Τραμπ - Το εμπορικό ισοζύγιο αγαθών της Βρετανίας με τις ΗΠΑ παρουσίασε έλλειμμα 164 εκατ. λιρών (195 εκατ. ευρώ) το τέταρτο τρίμηνο του 2024