![Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Μπαίνει στην Νότια Ασία με νέα κοινοπραξία – Στο επίκεντρο τα πρασινα προϊόντα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/essex-terminal-titan-america-750.jpg)
Στην αγορά της Νότιας Ασίας εισέρχεται ο Ομιλος ΤΙΤΑΝ μέσω νέας κοινοπραξίας, με εστίαση στα δομικά υλικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Η κοινοπραξία, σε συνεργασία με την JAYCEE, που δραστηριοποιείται στον κλάδο τσιμεντοειδών υλικών (SCM), θα λειτουργεί υπό τη νεοσύστατη Atlas EcoSolutions Private Limited, με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.
Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τη γεωγραφική παρουσία του Τιτάνα και ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική προτεραιότητα της εταιρίας να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο πράσινων προϊόντων της, με στόχο το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.
Η νέα εταιρεία
Η νέα εταιρία θα επικεντρωθεί στην προμήθεια, επεξεργασία, εμπορία και διανομή τσιμεντοειδών υλικών (SCM) στις παγκόσμιες αγορές. Παρέχοντας τα SCM ως βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για το τσιμέντο με βάση το κλίνκερ, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ θα βοηθήσει τους πελάτες του να αναπτύξουν βιώσιμα κατασκευαστικά έργα σε όλο τον κόσμο.
Σε συνέχεια των προηγούμενων πρωτοβουλιών για τα SCM, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στην «Περλίτες Αιγαίου» στην Ελλάδα, την απόκτηση δικαιωμάτων παραχώρησης στο ορυχείο ποζολάνης του Vezirhan στην Τουρκία, καθώς και τη συνεργασία με την Ecocem για την ανάπτυξη καινοτόμων τσιμέντων χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ευρώπη, ο ΤΙΤΑΝ συνεχίζει να υλοποιεί την «Στρατηγική 2026 για πράσινη ανάπτυξη».
Περαιτέρω επέκταση
Ο Όμιλος στοχεύει να επεκτείνει την παρουσία του στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Νότιας Ασίας και σε γειτονικές περιοχές, φέρνοντας παράλληλα νέα υλικά και προηγμένες τεχνολογίες. Η τοποθεσία της νέας εταιρίας δημιουργεί ευκαιρίες για την κάλυψη τόσο της εγχώριας όσο και της παγκόσμιας ζήτησης για δομικά υλικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Αξιοποιεί τους άφθονους πόρους της Ινδίας για μια οικονομικά αποδοτική και αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού, η οποία υποστηρίζεται από ισχυρή υλικοτεχνική υποδομή.
Δηλώσεις
Ο Jean-Philippe Benard, Επικεφαλής Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ενεργειακής Ανάπτυξης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, που επιβλέπει το διεθνές εμπόριο και την ανάπτυξη τσιμεντοειδών, δήλωσε: «Η κοινοπραξία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη στρατηγική μας να παραμείνουμε στην πρωτοπορία των δομικών υλικών χαμηλών εκπομπών άνθρακα και αναδεικνύει την ακλόνητη δέσμευσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία. Η είσοδος στην αγορά της Νότιας Ασίας μας τοποθετεί σε μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες, τόσο σε επίπεδο ζήτησης της αγοράς όσο και σε θέματα βιωσιμότητας. Η εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης σε SCM, παρέχει στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ μια βασική εναλλακτική λύση για τη στρατηγική διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου του με νέα τσιμέντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα».
«Είμαστε υπερήφανοι που ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επέλεξε την Ινδία για την επέκτασή του στη Νότια Ασία. Αυτή η στρατηγική συνεργασία ευθυγραμμίζεται με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ινδίας, καθώς και με τους στόχους του Τιτάνα να ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο πράσινων προϊόντων και να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050. Θα ενισχύσει την παρουσία της Ινδίας στον κλάδο των δομικών υλικών χαμηλών εκπομπών άνθρακα παγκοσμίως», πρόσθεσε ο κ. Rishit Dalal, Διευθύνων Σύμβουλος της JAYCEE
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ίντερνετ: Χαμηλές ταχύτητες καταγράφει για το ελληνικό δίκτυο η Ookla](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/laptop-2-600x392.jpg)
Χαμηλές... πτήσεις για τις ταχύτητες στο ελληνικό ίντερνετ - Η έρευνα της Ookla
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ookla, η Ελλάδα έχει μέση ταχύτητα download της τάξης των 57,9 Mbps, επίδοση που την κατατάσσει στην 96η θέση μεταξύ 154 χωρών
![Fourlis: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών από το stock option plan](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/fourlis3-600x487.png)
Fourlis: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών από το stock option plan
Τι ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία - Οι νέες μετοχές από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
![Sunlight Group: Δημιουργεί αξία μέσω στρατηγικής αναπροσαρμογής και οργανωτικής αναδιάρθρωσης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/Sunlight-Group-600x450.jpg)
Σε στρατηγική αναδιάρθρωση προχωρά ο Όμιλος Sunlight
Η Sunlight Group, μέσω των θυγατρικών της Triathlon Group, αποεπενδύει το πλειοψηφικό της μερίδιο (47,88%) στην Voltabox AG («VBX»).
![Σούπερ μάρκετ: Πόσα έβαλαν στα ταμεία το 2024 – Τι άλλαξε στις πωλήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/supermarketkarotsirafia-1-600x400.jpeg)
Πόσα έβαλαν στα ταμεία τα σούπερ μάρκετ το 2024 - Τι άλλαξε στις πωλήσεις
Ενισχυμένος ήταν ο τζίρος των σούπερ μάρκετ το 2024 - Περισσότερα δαπάνησαν οι Έλληνες σε σχέση με το 2023
![Coca Cola HBC: Στα €1,19 δισ. τα λειτουργικά κέρδη το 2024 – Μέρισμα 1,03 ευρώ ανά μετοχή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/rosia-emporio1-600x446.jpg)
Coca Cola HBC: Στα €1,19 δισ. τα λειτουργικά κέρδη το 2024 – Μέρισμα 1,03 ευρώ ανά μετοχή
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει ένα μέρισμα 1,03 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 11% σε ετήσια βάση - Οι επιχειρηματικές προοπτικές
![Πέθανε ο Σωτήρης Βαχαβιώλος: Από τον Μυστρά έριξε το κάστρο της Wall Street](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ΒΑΧΑΒΙΩΛΟΣ_Γραφείο-e1685706550927-1024x779-1-600x456.jpg)
Πέθανε ο Έλληνας από τον Μυστρά που έριξε το κάστρο της Wall Street - Πού διέπρεψε
Ο Σωτήρης Βαχαβιώλος ήταν από τους σημαντικότερους ομογενείς των ΗΠΑ - Ίδρυσε την MISTRAS Group
![Cocomat στην Ακρόπολη: Τι απαντά η Αποκεντρωμένη στο ΣτΕ για τις καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/cocomat-600x400.jpg)
Τι απαντά η Αποκεντρωμένη στο ΣτΕ για την υπόθεση του Cocomat στην Ακρόπολη
Τι αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την καθυστέρηση στην μερική κατεδάφιση του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη – Οι μελέτες και τα κονδύλια που καθυστέρησαν
![Profile Software: Νέο κέντρο R&D με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/profile-600x387.png)
Profile Software: Νέο κέντρο R&D με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγορές
Η Profile Software δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια στην ανάπτυξη λογισμικού στους κλάδους της Τραπεζικής και της Διαχείρισης Επενδύσεων
![HIG: Δημιούργησε μεγάλο παίκτη στα logistics – Η συγχώνευση της Ορφεύς Βεινόγλου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/HIG-CAPITAL1-600x337.jpg)
Ολοκληρώθηκε το σχέδιο της HIG για τα logistics – Ο ρόλος της Ορφεύς Βεινόγλου
Οι στόχοι της HIG στα logistics – Κλειδί η συγχώνευση της Ορφεύς Βεινόγλου από τη OB Streem
![Επιχειρείν: Ψηλά σε έρευνες η Ελλάδα ως προς τη σύσταση επιχείρησης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/epixeiris-600x400.jpg)
Εύκολο το άνοιγμα επιχειρήσεων στην Ελλάδα, χαρτοβασίλειο οι συναλλαγές με το δημόσιο
Το επιχειρείν και η δημιουργία εταιρείας στην Ελλάδα απαιτεί μόλις 4 ημέρες σύμφωνα με την έκθεση Business Ready 2024 – Η έρευνα της ΕΤΕπ