
Την ίδρυση υποκαταστήματος στην Πάτρα ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η Profile Software θέλοντας να ενισχύσει με τον τρόπο αυτό τη στρατηγική της για καινοτομία και τεχνολογική εξέλιξη αφού το νέο γραφείο της εταιρείας θα λειτουργήσει ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (R&D), εστιάζοντας στη δημιουργία προηγμένων Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Profile Software, το υποκατάστημα Πάτρας ακολουθεί το επιτυχημένο εγχείρημα της θυγατρικής στη Θεσσαλονίκη από το 2020, όπου έχει προσληφθεί πλήθος εξειδικευμένων μηχανικών πληροφορικής που εργάζονται στις νέες ψηφιακές τραπεζικές πλατφόρμες της Profile.
Στα 5,7 εκατ. το μετοχικό κεφάλαιο της Profile μετά την ΑΜΚ
Ο διευθύνων σύμβουλος στην Profile Software, Ευάγγελος Αγγελίδης, δήλωσε ότι «η ίδρυση του νέου υποκαταστήματος στην Πάτρα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση του Ομίλου μας. Επενδύουμε στο ταλέντο και την εξειδίκευση των Ελλήνων μηχανικών λογισμικού, ενισχύοντας την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες του χρηματοοικονομικού τομέα και όχι μόνο».
Οι πυλώνες ανάπτυξης της Profile Software
Η Profile Software, που δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια στην ανάπτυξη και διάθεση λογισμικού για τους κλάδους της Τραπεζικής και της Διαχείρισης Επενδύσεων, στηρίζεται ουσιαστικά σε τρία προϊόντα/ λύσεις που αναμένει ότι θα της προσφέρουν περαιτέρω ανάπτυξη: τα νέα της συστήματα για τράπεζες, τις λύσεις μεγάλης κλίμακας και το AI.Adaptive, που προσφέρεται είτε σαν αυτόνομη λύση είτε σαν ενσωμάτωση σε ήδη υπάρχουσες.
Σε αυτούς τους τρεις πυλώνες ανάπτυξης η Profile Software έχει ξεκαθαρίσει ότι προστίθεται άλλος ένας: οι επιτυχημένες εξαγορές. Μάλιστα, όπως διατυπώνεται με κάθε ευκαιρία η εταιρεία παρακολουθεί την αγορά ώστε να εντοπίσει επενδυτικές ευκαιρίες που θα της δώσουν περαιτέρω ώθηση ενώ έχει καταστεί απολύτως σαφές ότι η Profile Software εξετάζει την εξαγορά εταιρειών του εξωτερικού, κυρίως στην Ευρώπη, και όχι ελληνικές επιχειρήσεις.
Επικείμενες εξαγορές
Η ελληνική εταιρεία λογισμικού φαίνεται να έχει στρέψει την προσοχή της, σε επίπεδο εξαγορών, πρωτίστως στην αγορά της Βρετανίας, μιας και το Λονδίνο παραμένει παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο, ενώ δεν έχει κρύψει την επιθυμία για άνοιγμα σε γερμανόφωνες και ισπανόφωνες αγορές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει παρουσία σε πάνω από 50 χώρες διατηρώντας γραφεία σε 10 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Παρίσι, Ντουμπάι, Λευκωσία, Στοκχόλμη, Όσλο, Σιγκαπούρη, Μαϊάμι) ενώ πριν από 4 περίπου χρόνια είχε προχωρήσει στην εξαγορά της σουηδικής Centevo.
Τα οικονομικά στοιχεία
Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα η Profile Software είχε το πρώτο εξάμηνο του 2024 κύκλο εργασιών 15,5 εκατομμυρίων ευρώ (έναντι 12,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023), αυξημένο κατά 24%. Τα EBITDA (Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων) διαμορφώθηκαν σε 4 εκατ. ευρώ έναντι 3,1 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 29%, τα Κέρδη προ Φόρων αυξήθηκαν κατά 61% σε 3 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. ευρώ και τα Κέρδη μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 71% σε 2,5 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ.
H ρευστότητα του ομίλου παρέμεινε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του α’ εξαμήνου στα 12,5 εκατ. ευρώ.
Η κύρια δραστηριότητα της Profile Software παραμένει το χρηματοοικονομικό λογισμικό με την εταιρεία να αναλαμβάνει μεγάλα έργα, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ενδεικτικά, είχε 45 νέες συμβάσεις που υπέγραψε η εταιρεία εντός του 2023, αξίας άνω των 85 εκατομμυρίων ευρώ, από 50 εκατομμύρια που ήταν η αξία των νέων συμβάσεων του 2022.
Το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων η Profile Software γνωστοποίησε ότι έχει ένα ανεκτέλεστο έργων της τάξης των 130 εκατομμυρίων ευρώ, που με μια αναλογική προσαρμογή και μια ανάπτυξη 30% μπορεί να οδηγήσει σε έσοδα 40 εκατ. ευρώ για το και 60 εκατ. ευρώ το 2026, κάτι που αποτελεί το βασικό πλάνο.


Latest News

Οι Έλληνες μαθητές πιο πρόθυμοι να ανακαλύψουν τα οφέλη της AI
Η έρευνα του Ιδρύματος Vodafone παρουσιάστηκε στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας

Η Edison υπέγραψε τη συμφωνία για την πώληση του 50% της συμμετοχής της στην ELPEDISON BV
Η τρέχουσα αξία της συναλλαγής, που εξακολουθεί να υπόκειται σε προσαρμογές, αντιστοιχεί περίπου σε 200 εκατ. ευρώ

Χρήστος Μεγάλου: Στρατηγικές συνεργασίες στο επίκεντρο της ανάπτυξης
Τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς για μια βιώσιμη, ανταγωνιστική και ανθρωποκεντρική οικονομία, παρουσίασε ο Χρήστος Μεγάλου στο Delphi Economic Forum X

Τα 2+1 «όπλα» των εξαγωγέων για να αποφύγουν τους δασμούς – Tρέχουν για το παράθυρο των 90 ημερών
Με δυο ισχυρά επιχειρήματα και ένα κρυφό άσσος οι ελληνικές εξαγωγές επιχειρούν να αποφύγουν τους δασμούς – Οι κινήσεις στο προσκήνιο και στο… παρασκήνιο

ΟΤ Delphi Economic Forum X - Αλέξανδρος Διακόπουλος (ΕΑΒ): «Βίαιο το ξύπνημα της Ευρώπης για την αμυντική βιομηχανία»
Στο ΟΤ Delphi Economic Forum X μίλησε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ

Τι ψάχνει ο Ταμβακάκης στην Megas Yeeros του Λούστα – Το παρασκήνιο του deal
Γιατί το EOS του Ταμβακάκη επενδύει στην Megas Yeeros – Πώς έγινε η προσέγγιση των δύο πλευρών - Τι λέει ο Νίκος Λούστας στον ΟΤ

Με 2,1 δισ. η ΔΕΗ «πρασινίζει» τη Δ. Μακεδονία – Στην πρώτη γραμμή και η RWE
Ο Όμιλος ΔΕΗ χτίζει συνολικά φωτοβολταϊκά 2,13 GW δίνοντας «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια σε 715.000 σπίτια κι επιχειρήσεις - Άλλα δύο έργα από τη συμμαχία με τη γερμανική RWE

Η Motor Oil με τη ΔΕΗ πατάνε το «κουμπί» για επενδύσεις 900 εκατ. σε φωτοβολταϊκά
Ο Πέτρος Τζαννετάκης αναπληρωτής CEO της Motor Oil μιλώντας στους αναλυτές έκανε γνωστή τη λήψη της επενδυτικής απόφασης για τα φωτοβολταϊκά της Unagi στα οποία ο Όμιλος κατέχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%

Roller coaster οι αγορές - Πάνω από 13 δισ. η «πληγή» των δασμών στο ΧΑ
Ποιοι επλήγησαν περισσότερο στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις αγορές οι δασμοί Τραμπ

ΟΤ Delphi Economic Forum X: Τι βλέπουν για τον εμπορικό πόλεμο 4 ελληνικοί όμιλοι
Τι είπαν ο Αλέξανδρος Εξάρχου (AKTOR) ο Γιώργος Μαργώνης (Παπαστράτος) ο Γιάννος Κοντόπουλος (AthexGroup) και ο Βασίλης Τσάιτας (HELLENiQ ENERGY)