![Χατζηδάκης: ΕΤΑΔ, όπως ΔΕΗ και ΕΦΚΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/478268421_1211028427051190_2405183503163729206_n.jpg)
Τα βήματα που έχουν γίνει στην ΕΤΑΔ για να εξυγιανθεί και να βελτιωθεί η λειτουργία της περιγράφει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τι κοινό έχει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με την Ολυμπιακή, τη ΔΕΗ, και τον ΕΦΚΑ; Είναι μια εταιρεία με πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία όμως ξεκινήσαμε να αντιμετωπίζουμε, με σύγχρονα μέσα και ένα πνεύμα κοινής λογικής!».
Όμιλος Μαντωνανάκη: Η τελευταία εκκρεμότητα στη συμφωνία με ΕΤΑΔ – Δημόσιο
Ακόμη, ο υπουργός προσθέτει: «Αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για τη δραστηριότητα της εταιρείας το 2024. Υπήρξε μια δυναμική επανεκκίνηση με 5 εμβληματικά έργα. Πιο συγκεκριμένα, δρομολογήθηκαν: Η αξιοποίηση του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης, η ανακατασκευή του Αχίλλειου στην Κέρκυρα, η αναβάθμιση των Σπηλαίων Διρού, η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, η ένταξη του Tae kwo Do στο πλάνο της συνολικής ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Ορισμένα από αυτά μάλιστα αποτελούσαν σοβαρά προβλήματα για τις τοπικές κοινωνίες και τη δημόσια περιουσία! Η επανεκκίνηση της ΕΤΑΔ αποτυπώνεται και στα οικονομικά στοιχεία, καθώς καταγράφεται, μεταξύ άλλων, αύξηση των λειτουργικών εσόδων. Δεν είναι μόνο αυτά φυσικά τα έργα που ασχολείται η ΕΤΑΔ. Είναι και άλλα ανοιχτά προβλήματα ή κληρονομιές από το παρελθόν, για τα οποία υπάρχει επεξεργασία λύσεων με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο».
Και καταλήγει: «Τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν νομοθετικές παρεμβάσεις που αυξάνουν την ευελιξία και τις ταχύτητες της ΕΤΑΔ. Χωρίς να ξεχνάμε επιμέρους τοπικά ζητήματα, δίνουμε έμφαση στα μεγάλα ανοιχτά προβλήματα. Και θα επικεντρωθούμε στην ανάδειξη της δημόσιας περιουσίας, μακριά από γραφειοκρατικές μεθόδους, με σύγχρονο πνεύμα και με αξιοποίηση, όπου απαιτείται, των ακινήτων σε πακέτα και με εταιρίες ειδικού σκοπού, για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Αλλά ήδη γίνονται βήματα μπροστά!»
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ευρωπαϊκά κονδύλια: Σήμα Κομισιόν για ανάγκη επιτάχυνσης από την Ελλάδα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/rafaelle-fitto-600x386.jpg)
Σήμα Κομισιόν για ανάγκη επιτάχυνσης από την Ελλάδα στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης - Η κρίσιμη συγκυρία για την Πολιτική Συνοχής στην Ευρώπη
![ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: 3 στα 5 νοικοκυριά δηλώνουν ότι το εισόδημά τους δεν επαρκεί για όλον το μήνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/anergia-ftwxeia-xrimata-epidoma-noikokyria-portofoli-600x336.jpg)
Για 3 στα 5 νοικοκυριά το μηνιάτικο επαρκεί για 19 ημέρες [γραφήματα]
Ένα στα 10 νοικοκυριά, σύμφωνα με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αδυνατώντας να καλύψει ακόμη και τις βασικές του ανάγκες
![Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τον θεσμό των Eπιμελητηρίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/WhatsApp-Image-2025-02-13-at-14.20.07_fa1a80fa-600x400.jpg)
Θεοδωρικάκος από το ΕΒΕΑ: Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τον θεσμό των Eπιμελητηρίων
Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου - Ποιες είναι οι βασικές κυβερνητικές παρεμβάσεις
![ΤτΕ: Η κατάταξη των Βασικών Διαπραγματευτών στην αγορά ομολόγων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/Bank-of-Greece_TtE_Trapeza-Ellados-768x430-1-600x336.jpg)
ΤτΕ: Η κατάταξη των Βασικών Διαπραγματευτών στην αγορά ομολόγων
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος
![Ακίνητα: Με ποια κριτήρια οι Έλληνες αγοράζουν διαμερίσματα [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/AKINITA-600x400.jpg)
Πόσοι Έλληνες έχουν δεύτερη κατοικία – Με ποια κριτήρια αγοράζουν ακίνητο [πίνακας]
Τι δείχνει έρευνα της REMAX Europe για την κουλτούρα των επενδύσεων σε ακίνητα – Τι σκέφτονται όσοι θέλουν να μετακομίσουν
![Ασφαλιστικές εταιρείες: Στα €18,7 εκατ. το ύψος των αποζημιώσεων από την κακοκαιρία Bora [γραφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/rodos-kakokairia-bora-600x400.jpg)
Στα €18,7 εκατ. οι αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Bora [γραφημα]
Τι δείχνει η έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για τις ζημιές σε αυτοκίνητα και περιουσίες
![Crypto: Ασφυκτικός κλοιός γύρω από τα κρυπτονομίσματα – Έρχονται αυστηροί έλεγχοι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/cryptocurrency-golden-bitcoin-image-for-crypto-cur-YT56NL3-768x576-1-600x450.jpg)
Ασφυκτικός κλοιός για τα crypto - Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα και φυλάκιση
Η προστασία των επενδυτών περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου - Πως θα κινηθεί η αγορά των crypto το 2025
![Αθηναϊκή Ριβιέρα: Από 6.800 ευρώ/τ.μ. έως 13.000 ευρώ/τ.μ οι τιμές στα ακίνητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/10/riviera-1-600x338.jpg)
Από «χρυσάφι» τα ακίνητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα - Έως 13.000 ευρώ/τ.μ. οι τιμές [γράφημα]
H Αθηναϊκή Ριβιέρα διατηρεί τον ρόλο της ως το δυνατό χαρτί της χώρας, με τις περιοχές Γλυφάδα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη να καταγράφουν εξαιρετικά υψηλό ενδιαφέρον
![ΕΝΦΙΑ: Πάνω από 110.000 δικαιούχοι απαλλαγής για τα έτη 2023 και 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/εν-600x400.jpg)
Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2023 και 2024
Στην ανάρτηση νέων πράξεων προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2023 και 2024 προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
![Θεοδωρικάκος: Η ελληνική βιομηχανία χρειάζεται νέο σύστημα ποιότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/WhatsApp-Image-2025-02-12-at-18.16.00_2ed8616b-600x338.jpg)
Ανάγκη για νέο σύστημα ποιότητας στη βιομηχανία - Τι είπε ο Θεοδωρικάκος
Έρχεται νέο Εθνικό Ψηφιακό Μητρώο Πιστοποιήσεων και Ελέγχων - Θεοδωρικάκος: «Ο ΕΛΟΤ, το ΕΙΜ και το ΕΣΥΔ αναβαθμίζονται και αποκτούν περισσότερους πόρους»