![Blue Origin: Ο Μπέζος απολύει 1 στους 10 υπαλλήλους στη διαστημική εταιρεία του](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/blue-origin.jpg)
Εναν στους δέκα εργαζόμενους στην Blue Origin ανακοίνωσε ότι θα απολύσει ο CEO της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος έκανε λόγο για απολύσεις σε όλη την εταιρεία «περίπου 10%» των εργαζομένων της, σε μια σαρωτική αναπροσαρμογή των δραστηριοτήτων της.
Δορυφόροι: Ανεβαίνει επίπεδο ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε Τζεφ Μπέζος και Ιλον Μασκ
Οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 1.400 από τους σχεδόν 14.000 υπαλλήλους της εταιρείας και έρχονται καθώς η Blue Origin στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή του γιγαντιαίου πυραύλου New Glenn, ο οποίος έκανε το πρώτο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του τον περασμένο μήνα.
Η Blue Origin εστιάζει πλέον στην κλιμάκωση της παραγωγής και της εκτόξευσης του πυραύλου New Glenn
«Απλώς καταλήξαμε στο οδυνηρό συμπέρασμα ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι για το είδος της επιτυχίας που πραγματικά θέλαμε να έχουμε», είπε ο Ντέιβ Λιμπ στους υπαλλήλους στη συνάντηση που ανακοίνωσε τις απολύσεις.
Οι απολύσεις δεν θα είναι οι πρώτες για την Blue Origin, καθώς φέρεται να απέλυσε 40 εργαζόμενους από το τμήμα τεχνολογίας επιχειρήσεων το 2023.
Ο CEO της εταιρείας, Ντέιβ Λιμπ, έδωσε κάποιες πληροφορίες για την κατεύθυνση της εταιρείας στο ετήσιο Commercial Space Conference στην Ουάσιγκτον, DC, την Τετάρτη.
«Είμαι πολύ σίγουρος ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό στη Σελήνη φέτος», είπε ο Λιμπ αναφερόμενος στο νέο διαστημόπλοιο της εταιρείας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία θα είχε μια κρίσιμη συνάντηση την Πέμπτη το πρωί για να συζητήσει τον τελευταίο γύρο απολύσεων.
Η Blue Origin διαχειρίζεται δύο διαστημόπλοια, το New Glenn και το New Shepherd, τα οποία έχουν μεταφέρει επιτυχώς επιβάτες στο διάστημα.
⏪ New Glenn rewind pic.twitter.com/IBVOb77tjA
— Blue Origin (@blueorigin) January 21, 2025
Blue Origin: Στην ίδια πορεία με SpaceX
Η απόφαση της Blue Origin ευθυγραμμίζεται με τις τάσεις της βιομηχανίας όπου σημαντικοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων ανταγωνιστών όπως η SpaceX, έχουν επίσης δρομολογήσει προσαρμογές στο εργατικό δυναμικό τους για τη διαχείριση του κόστους και τον εξορθολογισμό των λειτουργιών τους .
Η εστίαση της εταιρείας φαίνεται τώρα να είναι στην κλιμάκωση της παραγωγής και της εκτόξευσης του πυραύλου New Glenn, καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της θέσης της στην αναπτυσσόμενη διαστημική αγορά. Ο Independent σημείωσε ότι αυτή η επανεστίαση της επιτυχίας του New Glenn έχει σκοπό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συμβολαίων στον τομέα της εκτόξευσης.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Apple – Alibaba: Συνεργασία για το λανσάρισμα λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/apple-alibaba-600x453.jpg)
Η Apple επιλέγει την Alibaba για να λανσάρει λειτουργίες AI στην Κίνα
Η Apple εξέτασε κινεζικές εταιρείες ΑΙ όπως οι DeepSeek, Baidu, ByteDance και Tencent πριν επιλέξει τελικά την Alibaba
![Cosmote: Εγκατάσταση κινητών σταθμών βάσης σε Σαντορίνη , Αμοργό, Ίο και Ανάφη – Το Plan B σε περίπτωση κρίσης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/COSMOTE-Αμοργός-600x400.jpg)
Με κινητούς σταθμούς θωρακίζει τις τηλεπικοινωνίες στις Κυκλάδες η Cosmote
Στην ενίσχυση του δικτύου κινητής σε Σαντορίνη, Αμοργό και Ανάφη προχωρά η Cosmote εξοπλισμό για την κάλυψη πιθανών αναγκών των δικτύων
![Ίντερνετ: Χαμηλές ταχύτητες καταγράφει για το ελληνικό δίκτυο η Ookla](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/laptop-2-600x392.jpg)
Χαμηλές... πτήσεις για τις ταχύτητες στο ελληνικό ίντερνετ - Η έρευνα της Ookla
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ookla, η Ελλάδα έχει μέση ταχύτητα download της τάξης των 57,9 Mbps, επίδοση που την κατατάσσει στην 96η θέση μεταξύ 154 χωρών
![Baidu: Θα κυκλοφορήσει φέτος μοντέλο AI επόμενης γενιάς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/2024-02-09T054552Z_105199907_RC27S1AV8U7D_RTRMADP_5_BAIDU-AI-SMARTPHONES-600x400.jpg)
Η Baidu θα κυκλοφορήσει μοντέλο AI επόμενης γενιάς φέτος
Η προγραμματισμένη κυκλοφορία της Baidu έρχεται εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας
![Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/Sam-Altman-1-600x400.jpg)
Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο
Ο Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται συχνότερα καθώς το κόστος της θα συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα.
![Τεχνητή νοημοσύνη: Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον Christie’s](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/AI-art-600x338.jpg)
Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον οίκο Christie's
Οι δημιουργικές βιομηχανίες ανησυχούν ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιγράψει ή ακόμα και να αντικαταστήσει τα πρωτότυπα έργα τους
![Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/macron-600x400.jpg)
Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν για AI
Ο Γάλλος πρόεδρος μιλά πριν από τη σύνοδο κορυφής AI στο Παρίσι για το 109 δισ. ευρώ όραμα του
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![ICEYE: Συνεργασία με την SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PR_Satim-x-ICEYE-600x422.png)
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside