Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου εκτιμάται ότι θα έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά σημειώματα του νέου ΕΝΦΙΑ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενημερώνει ότι για τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 είναι η 20η Φεβρουαρίου.

ΕΝΦΙΑ: Τέλος χρόνου για έκπτωση έως 20%

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ ενημερώνει τα κάτωθι:

• Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2025 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης – ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ 2025 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2025.

• Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2026 δεν θα είναι διαθέσιμη την  Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, μεταξύ 9:00 και 13:00.

• Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2024), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΝΦΙΑ για το 2025 θα καταβληθεί σε 12 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται στο τέλος Μαρτίου 2025.

Η σημαντικότερη αλλαγή που ισχύει εφέτος και αφορά μόνο κατοικίες (μονοκατοικίες ή διαμερίσματα) και ιδιοκτήτες φυσικά πρόσωπα (όχι εταιρείες) έχει να κάνει με τον διπλασιασμό της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ σε σύγκριση με πέρυσι σε περίπτωση ασφαλισμένου ακινήτου (1η κατοικία, δευτερεύουσα ή εξοχική) σωρευτικά για τρεις φυσικές καταστροφές (πλημμύρα, φωτιά και σεισμό).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax