![Κυκλάδες: Νέος σεισμός 4 Ρίχτερ – Ανησυχία για ανεξήγητο ήχο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-5.jpg)
Σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στις Κυκλάδες, μετά από ένα σχετικά ήρεμο βράδυ, όπου οι σεισμικές δονήσεις παρέμειναν όχι ιδιαίτερα ισχυρές.
Εντούτοις, ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους των Κυκλάδων, καθώς ένας παράξενος θόρυβος ακούγεται, για τον οποίο δεν διαθέτουν εξήγηση.
Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πλέον και η Ίος, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, ενώ στην Αμοργό, καταγράφηκαν κατολισθήσεις, με τον Δήμο να τοποθετεί ειδική σήμανση για τη διέλευση των οχημάτων.
Ο σεισμός των 4 Ρίχτερ στις Κυκλάδες
Πιο συγκεκριμένα, η σεισμική δόνηση των 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στα 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 11,5 χιλιόμετρα και ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:37.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/02/seismos-amorgos.jpg)
Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό ανοιχτά της Αμοργού.
Τι ανέφερε το Ευρωμεσογειακό Σεισμικό Κέντρο για τον περίεργο θόρυβο
Ανησυχία προκαλεί ανάρτηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμικού Κέντρου σχετικά με τις συνεχείς δονήσεις, αλλά και τον ανεξήγητο ήχο που ακούγεται, λέγοντας ότι: «Επιβεβαιώθηκε. Υπάρχει μια λιγότερο ή περισσότερο συνεχής δόνηση στην περιοχή της Σαντορίνης. Φαίνεται ότι δεν μπορεί να φανεί κάτι (αλλά είναι νύχτα) μόνο ότι ακούγεται κάποιος θόρυβος. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι συμβαίνει».
It is confirmed. There is a more or less continuous tremor in the area of #Santorini. It seems that nothing can be seen (but it is night time) but that some noise can be heard. We do not know for sure what is going on https://t.co/ucIfgqPTU4
— EMSC (@LastQuake) February 14, 2025
Και παραθέτει tweet του Γεωφυσικού και Σεισμολόγου: «Τα τελευταία 40 λεπτά παρατηρήθηκε σημαντική αλλαγή στο σεισμικό μοτίβο στους σταθμούς της περιοχής. Οι σταθμοί THERA (Σαντορίνη) και APE (Απείραθος) παρουσιάζουν μια σταθερή αύξηση του σεισμικού πλάτους, το οποίο είναι πλέον συνεχές» αναφέρει ο Γεωφυσικός και Σεισμολόγος.
Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος επανήλθε με νέο tweet λέγοντας πως οι δονήσεις κόπασαν και επανέρχονται σε κανονικά επίπεδα.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 για ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές ενεργοποιήθηκε](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thunder-4963719_1920-600x400.jpg)
Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 για ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές ενεργοποιήθηκε
Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ στο μάτι της κακοκαιρίας θα βρεθεί και η Αθήνα.
![Μπαρό (Γαλλία): Ζητά θυσίες από την Ευρώπη ενόψει των απειλών που αντιμετωπίζει](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/jn-barrot-600x367.jpg)
Μπαρό (Γαλλία): Ζητά θυσίες από την Ευρώπη ενόψει των απειλών που αντιμετωπίζει
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να διαμορφώνει άποψη για το πώς να διαχειριστούν οι ΗΠΑ το Ουκρανικό, κατά τον Μπαρό
![Ζελένσκι: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός που θα αποτρέπει τη Ρωσία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/zelenskiy-600x398.jpg)
Ζελένσκι: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός που θα αποτρέπει τη Ρωσία
Ο Ζελένσκι ανέφερε πως η ομιλία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς κατέστησε σαφές πως η σχέση ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αλλάζει
![Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου: Αναμένεται νέο 112 ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/kairos-1-600x400.jpg)
Αναμένεται νέο 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έντονη επιδείνωση προβλέπεται σε Ιθάκη, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο καθώς και σε Δυτική και Νότια Πελοπόννησο – Το νέο 112 θα αφορά προληπτικό περιορισμό μετακινήσεων των πολιτών
![Κάγια Κάλας: Χωρίς την Ευρώπη καμία ειρηνευτική συμφωνία για Ρωσία – Ουκρανία δεν θα εφαρμοστεί](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/KajaKallas2-600x400.jpg)
Κάγια Κάλας: Χωρίς την Ευρώπη καμία ειρηνευτική συμφωνία για Ρωσία - Ουκρανία δεν θα εφαρμοστεί
Το μήνυμα της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, στις ΗΠΑ για τον ρόλο της ΕΕ στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
![ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο καιρού – Πού θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/kataigidesnea-600x400.jpg)
Νέο έκτακτο δελτίο καιρού – Πού θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες
Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ ενημερώνοντας για καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στην χώρα τις επόμενες ώρες
![Κυκλάδες: Τι λένε οι ειδικοί για την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας – Ο ρόλος του ηφαιστείου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Τι λένε οι ειδικοί για τoυς σεισμούς – Ο ρόλος του ηφαιστείου
«Καθαρά ηφαιστειακοί οι σεισμοί στις Κυκλάδες» λέει ο Συνολάκης – «Διείσδυση μάγματος κάτω από το ύβωμα της Ανύδρου η αιτία των σεισμών» αναφέρει η Νομικού – Καθησυχάζει ο Παπανικολάου για τη βοή
![Διαβάστε στο ΒΗΜΑ: Οι Meteor και το παιχνίδι των εξοπλισμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Prosfores_Article_Image_All_Sites_Protoselida-600x400.jpg)
Διαβάστε στο ΒΗΜΑ: Οι Meteor και το παιχνίδι των εξοπλισμών
Και μαζί με το ΒΗΜΑ τρεις συναρπαστικές προσφορές: O δεύτερος τόμος του Πλάτωνα «Φαίδων», Harper’s Bazaar και όπως πάντα ΒΗΜΑGAZINO
![Μόναχο: Σοκαρισμένη η ΕΕ με την ομιλία του Βανς – «Προσπαθεί να ξεκινήσει αντιπαράθεση»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-14T142116Z_1056732305_RC2DUCA6HV6Q_RTRMADP_5_SECURITY-MUNICH-USA-VANCE-600x410.jpg)
Σοκαρισμένη η ΕΕ με την ομιλία του Βανς - Τα μηνύματα
Προβληματισμός επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ομιλία που πραγματοποίησε ο Τζέι Ντι Βανς στο Μόναχο
![Μόναχο: «Εγγυήσεις ασφαλείας» ζητά ο Ζελένσκι πριν κάτσει στο τραπέζι με τον Πούτιν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-14T172319Z_785345698_RC2HUCAKRL0R_RTRMADP_5_SECURITY-MUNICH-VANCE-ZELENSKIY-600x400.jpg)
Ζελένσκι στο Μόναχο: Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να σταματήσει ο Πούτιν
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βάνς είχε σύντομο τετ α τετ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Μόναχο