
Η Sparkle επιλέχθηκε ως πάροχος του OCRE 2024 Framework από τον οργανισμό GÉANT, που αποτελεί πανευρωπαϊκό δίκτυο για την παροχή δεδομένων και υπηρεσιών για έρευνα και εκπαίδευση. Με αυτή την επιλογή, η εταιρεία καλείται να προσφέρει λύσεις cloud και επαγγελματικές υπηρεσίες σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στις 39 ευρωπαϊκές χώρες, όπου λειτουργεί το δίκτυο.
Το OCRE 2024 (Open Clouds for Research and Education) είναι η τρίτη έκδοση του πλαισίου υπηρεσιών cloud του GÉANT. Από το 2016 το δίκτυο έχει διευκολύνει την υιοθέτηση υπηρεσιών cloud από την ευρωπαϊκή ερευνητική και εκπαιδευτική κοινότητα.
Στο κυνήγι νέων ευκαιριών σε data centers και οπτικές ίνες – Τι είπε στον ΟΤ ο CEO της Sparkle
Μέσω έτοιμων προς ενεργοποίηση συμφωνιών με παρόχους cloud, το πλαίσιο -που θα είναι σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2025 έως το 2030- καλύπτει τόσο τους δημόσιους οργανισμούς όσο και τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσφέροντας μία τυποποιημένη σύμβαση που απλοποιεί τη διαδικασία απόκτησης αυτών των λύσεων για περισσότερους από 25.000 οργανισμούς.
Οι λύσεις cloud προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε φοιτητές, ερευνητές και ιδρύματα, προσφέροντας υπολογιστική ισχύ, αποθηκευτικό χώρο, βάσεις δεδομένων και δικτύωση
Έχοντας επιλεγεί ως πάροχος ήδη από την πρώτη έκδοση του πλαισίου υπηρεσιών cloud του GÉANT, η Sparkle έχει διακριθεί και στις 39 χώρες ως ο κορυφαίος προμηθευτής για τις υπηρεσίες Amazon Web Services (AWS) και σε 19 χώρες ως κορυφαίος προμηθευτής Google Cloud. Έτσι, η Sparkle συνεχίζει να υποστηρίζει τους θεσμούς στη μετάβαση προς τις υπηρεσίες cloud, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις με επαγγελματικές υπηρεσίες, μειώνοντας το κόστος και την πολυπλοκότητα της διαδικασίας.
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βρισκόμαστε στους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών του OCRE 2024», δήλωσε η Annalisa Bonatti, Αντιπρόεδρος Enterprise της Sparkle. «Αυτή η νέα διάκριση αποτελεί απόδειξη της μακροχρόνιας δέσμευσής μας στην παροχή κορυφαίων λύσεων cloud για την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό κίνητρο για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών», πρόσθεσε.
Χάρη στη multi-cloud προσέγγισή της, η Sparkle παρέχει υπηρεσίες cloud σε δημόσιες και ιδιωτικές πλατφόρμες, οι οποίες συνοδεύονται από εργαλεία διαχείρισης και υπηρεσίες διασύνδεσης, επιτρέποντας γρήγορη και ασφαλή σύνδεση των cloud εγκαταστάσεων των πελατών με κορυφαίους παρόχους cloud. Οι λύσεις cloud προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε φοιτητές, ερευνητές και ιδρύματα, προσφέροντας υπολογιστική ισχύ, αποθηκευτικό χώρο, βάσεις δεδομένων και δικτύωση, αλλά και τεχνολογίες όπως Μηχανική Μάθηση (ML), Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Ασφάλεια Δεδομένων.


Latest News

H EE «ρίχνει» 1,3 δισ. ευρώ σε ΑΙ, κυβερνοασφάλεια και ψηφιακές δεξιότητες
Οι επτά βασικές προτεραιότητες της Κομισιόν στο πλαίσιο του προγράμματος DIGITAL - Τι περιλαμβάνει

To τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε για πρώτη φορά το σέλας του Ποσειδώνα
Οι πρώτες ενδείξεις για σέλας στον Ποσειδώνα χρονολογούνται την εποχή της αποστολής Voyager και επιβεβαιώνονται μόλις τώρα.

Kaspersky: 3,6 φορές πάνω το κακόβουλο λογισμικό στο mobile banking
Νέα έκθεση της Kaspersky για τις οικονομικές κυβερνοαπειλές

Πώς το TikTok ενισχύει τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη τους
Η δύναμη του TikTok δεν περιορίζεται πλέον στη διασκέδαση - Από τα likes στις πωλήσεις

Ο υπερυπολογιστής... Δαίδαλος καταλύτης για brain regain και startups
Ο υπερυπολογιστής Δαίδαλος, με ισχύ 89 PetaFlops θα είναι το ισχυρότερο υπολογιστικό σύστημα στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη

Γιατί απειλούνται οι πωλήσεις της Nvidia στην Κίνα
Η Κίνα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της Nvidia με έσοδα 17,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας το 13% των συνολικών πωλήσεών της

Στις 4 με 6 Απριλίου, η Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND
Ο στόχος είναι όχι απλά να καταναλώνουμε τεχνητή νοημοσύνη αλλά να παράγουμε τεχνητή νοημοσύνη, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

Ξεκινά η υλοποίηση του νέου Εθνικού Υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» στο Λαύριο
Την έναρξη υλοποίησης του νέου Εθνικού Υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» και του Κέντρου Δεδομένων Λαυρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ)

Νέα τακτική εκβιασμού ransomware - Προσωπικά δεδομένα στο dark web
Η Kaspersky ανακάλυψε ότι η ομάδα Fog Ransomware, έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει κλεμμένα προσωπικά δεδομένα στο Dark Web

Στη «μαύρη» λίστα των ΗΠΑ - Πάνω από 50 κινεζικές εταιρείες ΑΙ και τσιπ
Οι ΗΠΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τις δυνατότητες του Πεκίνου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των τσιπ