Τη ζώνη των 1.600 μονάδων προσεγγίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση σε διορθωτική τροχιά, με τις δεικτοβαρείς να βρίσκονται στο επίκεντρο των πωλητών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 1.609,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.932,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,46% στις 1.460,95 μονάδες.

Διόρθωση σε εξέλιξη

Η αγορά δείχνει να παραμένει σε διαδικασία διόρθωσης μετά τα πολυετή υψηλά των 1.627 μονάδων που βρέθηκε ενδοσυνεδριακά στη χθεσινή συνεδρίαση, ακολουθώντας όμως μια λελογισμένη κίνηση χωρίς μεγάλες πτώσεις. Ένα σενάριο που στην παρούσα μοιάζει ευνοϊκό για την αφομοίωση των άνω των 1.600 μονάδων κίνηση, αλλά και τη βελτίωση της ρευστότητας.

Προς ώρας δεν δείχνει να απειλείται η ζώνη των 1.600 μονάδων, πάνω από την οποία οριοθετείται η επιθετική ανοδική τάση της αγοράς, ενώ η κύρια στήριξη είναι στις 1.580 μονάδες. Την ίδια ώρα, η διορθωτική κίνηση από χτες, αφήνει το περιθώριο σε αρκετά χαρτοφυλάκια που έμειναν πίσω κατά την τελευταία γρήγορη κίνηση να τοποθετηθούν σε αρκετούς τίτλους.

Επίσης, αυτό που παρατηρείται σε αρκετούς τίτλους είναι η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία ενισχύει και τη μεταβλητότητα. Η προσφορά που βγαίνει απορροφάται μέχρι τώρα με σχετική ευκολία, δίνοντας το μήνυμα ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν λείπει, αλλά είναι «απαιτητικό» στις τιμές που θα εκδηλωθεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo χάνει 1,01%, με τις Eurobank, Εθνική, Metlen, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Optima Bank, Helleniq Energy, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, ΔΕΗ και Πειραιώς να κινούνται ήπια πτωτικά.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι Cenergy, Βιοχάλκο, Λάμδα, Motor Oil, Aegean και ΔΑΑ, αλλά καμία δεν κινείται με κέρδη άνω του 0,7%, με τις ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ να μην έχουν μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Τιτάν: Σε καλή «τιμή» η έξοδος από την Τουρκία, λέει η ΑΧΙΑ
Xρηματιστήριο Αθηνών |

ΑΧΙΑ: Σε καλή «τιμή» η έξοδος του Τιτάνα από την Τουρκία - Διατηρεί τη σύσταση buy

Μετά τη συναλλαγή, ο Όμιλος Τιτάν θα λάβει συνολικά σε μετρητά 87,5 εκατ. δολάρια - Η πώληση εντάσσεται στους μακροπρόθεσμους στόχους ανάπτυξης του Ομίλου στην Τουρκία