
Μία ακόμα θετική χρονιά αποτέλεσε το 2024 για την εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Atradius Hellas, η οποία πέτυχε αύξηση της παραγωγής της κατά 6% έναντι του 2023, με την αξία των εσόδων της να υπερβαίνει τα 29 εκατ. ευρώ.
Ο Δείκτης Απαιτήσεων (Claims Ratio), παρά την αύξηση του ύψους των ζημιών και του αριθμού των δηλωθέντων αιτημάτων για αποζημιώσεις, παράμεινε χαμηλότερα του 44%, αυξήθηκε όμως έναντι του 40% που ήταν ένα χρόνο πριν.
Η αξία των αποζημιώσεων του 2024 κατέγραψε άνοδο 31% στα 15 εκατ. ευρώ από 11 εκατ. ευρώ το 2023 και αυτό διότι πέρυσι υπήρξε αύξηση στη συχνότητα των ζημιών. Ειδικότερα, ενώ το 2023 τα δηλωθέντα αιτήματα αποζημίωσης αντιστοιχούσαν σε 597 υποθέσεις με τις σχετικές καταβολές να ανέρχονται στα 15,5845 εκατ. ευρώ, το 2024 οι αποζημιώσεις έφθασαν τις 815 και η συνολική αξία τους τα 22,480 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, παρά την αυξητική τάση των αποζημιώσεων, ο Δείκτης Combined Ratio διαμορφώθηκε στο 77%.
Τέλος, για μια ακόμα χρονιά η διατηρησιμότητα των συμβολαίων της Atradius Hellas παρέμεινε σε υψηλότατο επίπεδο, ξεπερνώντας το 98% του συνολικού χαρτοφυλακίου, γεγονός το οποίο αποτύπωσε την αφοσίωση των πελατών της εταιρείας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Atradius Hellas, κ. Γεράσιμος Τζέης, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024 τόνισε πως «παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς υπήρξαν σημαντικότατες προκλήσεις στις ασφαλίσεις πιστώσεων, η εταιρεία κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τα μεγέθη της και, παράλληλα, να διατηρήσει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο τους δείκτες που αποτυπώνουν την κεφαλαιακή της υγεία. Αν και είναι νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με το 2025 -λόγω και των διεθνών εξελίξεων που ανατρέπουν τα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο και γενικότερα στην παγκόσμια οικονομία- εκτιμούμε ότι κατά τη φετινή χρονιά ο αριθμός των αιτημάτων για αποζημιώσεις θα έχει πτωτική τάση σε σύγκριση με το 2024. Όμως, λόγω ακριβώς των γενικότερων γεωπολιτικών εξελίξεων, οι επιχειρήσεις καλούνται φέτος να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές τους, μεριμνώντας για την ασφάλιση των πιστώσεων που χορηγούν στο πελατειακό τους κοινό, ώστε να προστατευτούν από τυχόν επισφαλείς συναλλαγές που θα μπορούσαν να πλήξουν ανεπανόρθωτα την υγεία του ταμείου τους».


Latest News

Οι δασμοί Τραμπ και οι άλλες προκλήσεις για τον κλάδο του καφέ
Οι δασμοί Τραμπ αναμένεται να είναι μία ακόμα πρόκληση για τον κλάδο του καφέ, που ήδη δοκιμάζεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις και την κλιματική αλλαγή

Οι 2+1 καταλύτες που φέρνουν deals στην Πληροφορική
Τα πολλαπλά έργα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η ψηφιοποίηση της αγοράς και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι οι καταλύτες που γεννούν νέα deals στην Πληροφορική - Ποιες είναι οι αβεβαιότητες που παραμένουν
![Επιχειρήσεις: Με τι επιτόκιο δανείζονται – Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/daneia-trapezes-768x432-1-600x338.jpg)
Με τι επιτόκιο δανείζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις - Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]
Η υποχώρηση των επιτοκίων δημιουργεί αυξημένες ευκαιρίες για τις τράπεζες

Πώς «εθίστηκε» η αγορά στις προσφορές – Από τα προϊόντα κράχτες στο… ζύγι
Οι προσφορές και το χρονικό της γιγάντωσης των προσφορών στην ελληνική αγορά – Ο ρόλος των φθηνών ανώνυμων προϊόντων

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ το Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη

Με 1,7 δισ. χτίζει εργοστάσια και αποθήκευση ενέργειας - Το deal με Κοπελούζο
Η ΔΕΗ ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου του Κοπελούζου στο CCGT Αλεξανδρούπολης - Οι νέες επενδύσεις για ευέλικτη παραγωγή συνολικής ισχύος περίπου 2,3 GW