
Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μακροχρόνια στρατηγική για το εργοστάσιο σαπουνιών Παπουτσάνης, που σύμφωνα με ανακοίνωσή του, η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την λειτουργία του, θα βασίζεται αποκλειστικά σε χρήση ΑΠΕ.
Πιο συγκεκριμένα, με την λειρουργία δύο φωτοβολταϊκών σταθμών στην καθετοποιημένη μονάδα στη Ριτσώνα, η απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η βιώσιμη ανάπτυξη στην στρατηγική του Παπουτσάνη
Η εγκατάσταση του σταθμού της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ολοκληρώθηκε, τηρώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές και τα αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την Ασφάλεια και την Υγεία των εργαζομένων, με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας.
Ο κ. Μιχάλης Δρογκάρης, Διευθυντής εργοστασίου της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ δήλωσε για το έργο: «Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας στρατηγικής μας για βιώσιμη ανάπτυξη, επενδύουμε συνεχώς σε έργα για το περιβάλλον και την κοινωνία. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος σηματοδοτεί μία νέα εποχή, καθώς το 100% της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών μας θα προέρχεται πλέον από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».
Συνεχείς επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος
Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω ενέργεια, εντάσσεται στα πλαίσια της Έκθεσης Αειφόρου Ανάπτυξης 2023, με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος και ευθυγραμμισμένη με τα σχέδια ανάπτυξης του ΟΗΕ, όπως επισημαίνει η εταιρεία.
Στην έκθεση για την βιώσιμη ανάπτυξη του 2023, αναφέρονται οι επενδύσεις σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη συνεχή βελτίωση των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με αποτέλεσμα:
- Το 82,1% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).
- Η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (GJ) από τον πάροχο ενέργειας μειώθηκε κατά 12,71% συγκριτικά με το 2022.
- Ολοκληρώθηκε μέσα στο 2024 η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος συμψηφισμού παραγόμενης καταναλισκόμενης ενέργειας (net metering).


Latest News

Καμπανάκι IRENA για τις ΑΠΕ - Δεν είναι αρκετές, παρά την αύξηση ρεκόρ το 2024
To συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τις αύξησης παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ προέρχεται από ηλιακά και αιολικά έργα

Η σουηδική Vattenfall θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Γερμανία
Το ένα απο τα δύο πάρκα που θα κατασκευάσει στη Βόρεια Θάλασσα η σουηδική Vattenfall θα είναι δυναμικότητας 980 MW

Plenitude: Ξεκινά την κατασκευή νέου σταθμού ηλιακής ενέργειας 90MW στην Ισπανία
Η νέα μονάδα θα αναπτυχθεί σε έκταση περίπου 120 εκταρίων και θα συνδεθεί με το δίκτυο διανομής μέσω υπόγειας γραμμής μέσης τάσης μήκους 6 χλμ.

Συμπράξεις καινοτομίας στην ΕΕ για φωτοβολταϊκά, προηγμένα υλικά και κλωστοϋφαντουργία
Οι συμπράξεις συστάθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη»

Στο 47% η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στην ΕΕ από ΑΠΕ [γραφήματα]
H Δανία είχε το υψηλότερο μερίδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Νέο επενδυτικό χτύπημα από τον όμιλο Aktor – Εξαγοράζει το 51% της Sunforce One
Ο Όμιλος Aktor θα συνεργαστεί με την Greenline για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ

Συνάντηση ΕΛΕΤΑΕΝ με τον Αλέξη Χαρίτση
Μεταξύ άλλων, τέθηκε ο ενεργειακός σχειδασμός και στην ανάγκη για ισορροπημένο μείγμα τεχνολογιών Α.Π.Ε. ώστε να μειωθούν οι περικοπές ενέργειας

Elpedison: Κατασκευάζει ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ατμού
Το έργο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, σχετικά με τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος

Πόσα πλωτά φωτοβολταϊκά πήραν το «πράσινο φως» - Ποιος κόφτης μπαίνει
Μόνο την ανάπτυξη πιλοτικών έργων στη θάλασσα και σε τεχνητές υδάτινες επιφάνειες επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία

«Πακέτο» 3 δισ. για την απανθρακοποίηση των νησιών - Τα έργα που επιδοτούνται
Εντός του μήνα θα αποσταλεί προς έγκριση στην Κομισιόν ο τελικός πίνακας με την εξειδίκευση των έργων στα ελληνικά νησιά