Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Ουάνγκ Γι έκρινε απευθυνόμενος σε ομολόγους του των χωρών της G20 πως πλέον ανοίγει «παράθυρο για την ειρήνη» στην Ουκρανία, μετά τη συνάντηση προ ημερών στη Σαουδική Αραβία ρώσων και αμερικανών αξιωματούχων (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Brendan McDermid, επάνω, ο Ουάνγκ Γι).

«Οι εκκλήσεις για ειρηνευτικές συνομιλίες αυξήθηκαν πρόσφατα κι ανοίγει παράθυρο για την ειρήνη»

«Η Κίνα διαπιστώνει πως οι εκκλήσεις για ειρηνευτικές συνομιλίες αυξήθηκαν πρόσφατα κι ανοίγει παράθυρο για την ειρήνη», είπε ο κ. Ουάνγκ χθες Πέμπτη στο Γιοχάνεσμπουργκ, κατά το κείμενο της ομιλίας του όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στο κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, μερικά 24ωρα προτού συμπληρωθεί η 3η επέτειος από την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια, την 24η Φεβρουαρίου 2022, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συνάντηση κορυφής

Η αμερικανική Wall Street Journal τοποθέτησε πρόσφατα και την Κίνα – τον κορυφαίο αντίπαλο των ΗΠΑ – «στο παιχνίδι» της ρωσο-αμερικανικής συνάντησης κορυφής, καθώς σε ρεπορτάζ της σημείωνε ότι το Πεκίνο πρότεινε μέσω ενδιαμέσων να φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής ΗΠΑ και Ρωσίας για να βοηθήσει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πηγές της WSJ, κινέζοι αξιωματούχοι έριξαν αυτήν την ιδέα στην ομάδα του ρεπουμπλικάνου προέδρου μέσω τρίτων. Η πρόταση προβλέπει τόσο ότι η Κίνα θα φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής όσο και ότι θα έχει συμβολή στην προσπάθεια τήρησης της ειρήνης αν υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε όταν το Reuters του ζήτησε σχόλιο για το δημοσίευμα, ενώ δεν έχει υπάρξει αντίδραση ούτε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Γερμανία: Το Κέντρο θα αντέξει; – Μόνο ένας μεγάλος συνασπισμός μπορεί να αποκρούσει την ακροδεξιά
Επικαιρότητα |

Θα αντέξει το Κέντρο στη Γερμανία; - Τι μπορεί να αποκρούσει την ακροδεξιά

Τελικά, μια Γερμανία που πονάει για σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις δεν χρειάζεται να στραφεί σε νέα κόμματα, αλλά σε ένα οικείο και αξιόπιστο μοντέλο, υποστηρίζουν διεθνείς αναλυτές