Παραμένουν οι πιέσεις στην αγορά των καυσίμων, με την τιμή της βενζίνης να ξεπερνά και πάλι το όριο των 1,80 ευρώ/λίτρο.

Μάλιστα, ακόμη και σε πρατήρια της Αττικής, η τιμή της απλής αμόλυβδης έχει ήδη σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ ανά λίτρο.

«Από τις αρχές του έτους είχαμε μία πολύ περίεργη αύξηση, υπάρχει μία σταθεροποίηση τώρα και αυτό οφείλεται κυρίως στις διεθνείς ανακοινώσεις και ιδιαίτερα στις ανακοινώσεις του Τραμπ. Υπάρχει σταθεροποίηση λόγω και της κατάστασης στον ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Από εκεί δεν βλέπουμε αυξήσεις στο φυσικό αέριο», ανέφερε ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, σχολιάζοντας στην εκπομπή  «MEGA Σαββατοκύριακο» για το πώς διαμορφώνεται η μέση τιμή των καυσίμων και τις αυξήσεις.

Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας καθησυχάζει, οι τιμές είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Βλέπουμε κολλημένο το πετρέλαιο τύπου Brent στα 75$ το βαρέλι να μην κατεβαίνει, ενώ θα έπρεπε να αποκλιμακωθεί και να πέσει στα 60$/βαρέλι. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να δούμε μία μείωση της τάξης του 10-15% περίπου και αυτό δεν το βλέπουμε. Είμαστε σε στάση αναμονής και παρακαλάμε να μην τύχει ένα άσχημο γεγονός το οποίο θα εκτινάξει τις τιμές».

Για το πετρέλαιο θέρμανσης o κ. Παπαγεωργίου τόνισε: «Η μέση τιμή πανελλαδικά είναι στο 1,26 ευρώ/λίτρο που σημαίνει ότι στις απομακρυσμένες περιοχές και στην νησιωτική χώρα είναι πάνω από 1,30 ευρώ/λίτρο. Στην ηπειρωτική χώρα είναι στο 1,24 ευρώ το λίτρο».

Εκτιμώντας πώς θα κινηθούν οι τιμές της βενζίνης τις επόμενες ημέρες, υπογράμμισε: «Οι τιμές θα είναι ίδιες με μία ελαφριά μείωση. Κοντά στα επίπεδα όμως του 1,80 ευρώ και κάτω από 1,60 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ελληνικά νοικοκυριά: Πόσα δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες
Οικονομία |

Λεφτά… δεν υπάρχουν για 4 στους 10 Έλληνες – Πόσοι δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες [πίνακας]

Πέντε φορές υψηλότερο κίνδυνο να βρεθούν σε οικονομική αδυναμία σε σχέση με την Ευρώπη αντιμετωπίζουν οι Έλληνες – Τι δείχνει η έρευνα του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ