
Στον τομέα του εφοδιασμού πλοίων με καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG Bunkering vessels) επεκτείνεται η Golden Union της Οικογένειας Βενιάμη.
Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Θεόδωρου Βενιάμη, συνεργάζεται με την SeaKapital Holdings της Sabrina Chao και του Kenneth Lam με στόχο την τοποθέτηση παραγγελίας μέχρι και έξι νεότευκτων μονάδων που θα έχουν τη δυνατότητα να εφοδιάζουν με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) όλα τα πλοία που θα χρησιμοποιούν LNG ως καύσιμο.
Η Continental Kapital Union Holding Co είναι η κοινοπραξία που βρίσκεται πίσω από τη παραγγελία μέχρι έξι LNG Bunkering vessels μεταφορικής ικανότητας 20.000 κ.μ. που φέρεται να συμφωνήθηκαν στο Ningbo Xinle Shipbuilding την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το Tradewinds. Η συμφωνία αφορά στην παραγγελία δυο νεότευκτων πλοίων εφοδιασμού, με δικαίωμα προαίρεσης για τέσσερα επιπλέον πλοία. Ο διευθύνων σύμβουλος της SeaKapital, Kenneth Lam, δήλωσε ότι η Continental Kapital Union αναμένεται να παραλάβει το πρώτο πλοίο εφοδιασμού LNG στα τέλη του 2026.
Τα πλοία θα απασχολούνται σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Lam και πρόσθεσε ότι η κοινοπραξία είναι πολύ σίγουρη για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές αυτών των πλοίων, λόγω της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για LNG. Τα πλοία εφοδιασμού αναμένεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην υποστήριξη των προσπαθειών της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας για την απαλλαγή από τον άνθρακα, συμβάλλοντας στη μετάβαση προς πιο βιώσιμες θαλάσσιες λειτουργίες.
Η Continental Kapital Shipping ιδρύθηκε πέρυσι με σκοπό να επικεντρωθεί στην απόκτηση πλοίων, την ιδιοκτησία, τη ναύλωση, τη χρηματοδοτική μίσθωση και τη διαχείριση πλοίων, συμπεριλαμβανομένων πλοίων πολλαπλών χρήσεων και βαρέων φορτίων, δεξαμενόπλοιων χημικών και πλοίων μεταφοράς οχημάτων διπλού καυσίμου.
Η SeaKapital ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2023. Η εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ έχει ως στόχο να παρέχει μακροπρόθεσμα βιώσιμα και υπεύθυνα κεφάλαια στη ναυτιλία.
Η Golden Union διαθέτει στόλο άνω των 40 bulkers, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά είναι capesizes.


Latest News

Η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Τι είπε ο Κικίλιας
«Προτεραιότητα να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια

Αντίποινα των Χούθι στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη - Στόχος, αμερικανικά πολεμικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται στις αμερικάνικες δυνάμεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα

Το LNG κερδίζει έδαφος στη ναυπήγηση πλοίων
Η ναυτιλιακή βιομηχανία επιταχύνει τη μετάβασή της προς πιο πράσινες πρακτικές, με το LNG να αυξάνει τη δυναμική του

Κασσελάκης: Δεν θα επιτρέψουμε η ελληνική ναυτιλία να χάσει την πρωτοκαθεδρία της λόγω άστοχων πολιτικών
«Είναι ώρα να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, επενδύοντας στη ναυτιλία μας, στηρίζοντας τους ανθρώπους της», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Η Attica Group ανακοίνωσε πασχαλινές προσφορές για οικογένειες και παρέες 3-5 ατόμων
Έκπτωση 20% για όλους τους προορισμούς από και προς Πειραιά με Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Attica Group

Ένταξη του έργου «βελτίωση λιμενικών υποδομών στο λιμένα Γαλατά»
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση-επανακατασκευή του μικρού μόλου στο λιμένα Γαλατά

Κίνα: Ξένοι αγοραστές τροφοδοτούν τον ναυπηγικό τομέα και τη ναυτική της άνοδο
Η Κίνα διαθέτει κυρίαρχο εμπορικό ναυπηγικό τομέα και σημαντική ανάπτυξη στις ικανότητες ναυπήγησης για το πολεμικό ναυτικό της

ΗΠΑ: Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Μελίνα Τραυλού: «Η ναυτιλία θεμέλιο της οικονομικής και γεωπολιτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Ηγετική παρουσία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης στις Βρυξέλλες για τη Ναυτιλία «European Shipping Summit 2025»

ECSA: Καμπανάκι για την πρόταση Τραμπ για τέλη στα κινεζικής κατασκευής πλοία
Επιστολή έστειλε η ECSA που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό στόλο στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης στις ΗΠΑ