
Με την κινεζική CATL θα συνεργαστεί η ελληνική εταιρία διανομής και εμπορίας εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων, Active Energy Solutions, λειτουργώντας ως εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του παγκόσμιου ηγέτη στην κατασκευή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) για την εμπορική διάθεση των συστημάτων αποθήκευσης του στην Ελλάδα.
Η συνεργασία της Active Energy Solutions με την CATL επισημοποιήθηκε στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου παρουσία σημαντικών στελεχών της αγοράς ενέργειας, στην οποία ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι εξειδικευμένες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένα στελέχη της CATL παρουσίασαν ολοκληρωμένες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για μεσαίας και μεγάλης κλίμακας ενεργειακά έργα.
Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τα εξής συστήματα αποθήκευσης ενέργειας:
• EnerA Type
• ESS Series Products
• AC Part/PCS Type
Η νέα συνεργασία σηματοδοτεί τη δυναμική επέκταση της Active Energy Solutions στο χώρο της αποθήκευσης ενέργειας σε συνεργασία με κορυφαίους κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα, η CATL, μέσω της Active Energy Solutions, εισέρχεται πιο δυναμικά στις αγορές της Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Active Energy Solutions αναλαμβάνει εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της CATL για την εμπορική διάθεση των συστημάτων αποθήκευσης στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της ΝΑ Ευρώπης.
Επιπλέον, η Active Energy Solutions θα παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, προτείνοντας τις βέλτιστες τεχνικές λύσεις που αφορούν τη διαστασιολόγηση των συστημάτων αποθήκευσης της CATL για εμπορικές εφαρμογές και για ενεργειακά έργα μεγάλης κλίμακας.
Η Active Energy Solutions διατηρεί εξέχουσα θέση στην αγορά των ΑΠΕ και της πράσινης ενέργειας, αποτελώντας ήδη συνεργάτη επιλογής για τις μεγαλύτερες εταιρίες στην αγορά ενέργειας, κατασκευαστικούς ομίλους με δραστηριότητα στην πράσινη ενέργεια, καθώς και επενδυτές του κλάδου όπως είναι οι εταιρίες EXALCO, Βιοκαρπέτ, METLEN κτλ.
Η CATL αποτελεί την κορυφαία εταιρία αποθήκευσης συστημάτων ενέργειας (ESS) παγκοσμίως με καινοτόμες λύσεις κορυφαίας ποιότητας με προηγμένη κατασκευή, απόδοση και αξιοπιστία λειτουργίας. Διαθέτει ολοκληρωμένη σειρά λύσεων εμπορικής και βιομηχανικής αποθήκευσης (C&I) καθώς και έτοιμους σταθμούς ενεργειακής αποθήκευσης για μεγάλης κλίμακας έργα.
Τα συστήματα αποθήκευσης της CATL συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας, στην αποκατάσταση της σταθερότητας του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και στην «έξυπνη» διαχείριση των ΑΠΕ διασφαλίζοντας την ασφαλή, σταθερή και αποτελεσματική λειτουργία των ηλεκτρικών δικτύων διανομής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο CEO της Active Energy Solutions, κ. Bασίλης Λαζαρίδης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία-ορόσημο με την CATL, παγκόσμιο κολοσσό στην παροχή κορυφαίων λύσεων και υπηρεσιών για νέες ενεργειακές εφαρμογές, που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στη συνεχή ανάπτυξη και επέκταση με νέες τεχνολογικές λύσεις αιχμής στον κλάδο της πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης».
Καθοριστική συμβολή στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης είχε και η παρουσία του κ. Παντελή Μπίσκα, Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για την αποθήκευση ενέργειας στην Ελλάδα ενώ συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις για τις προοπτικές και τις προκλήσεις του κλάδου με τα στελέχη της αγοράς που συμμετείχαν δυναμικά στην εκδήλωση.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπίσκας ανέφερε: «Οι λύσεις αποθήκευσης ενέργειας μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία ενός σταθερού, ανθεκτικού ηλεκτρικού δικτύου. Οι μπαταρίες τη δεδομένη στιγμή έχουν ένα σαφές προβάδισμα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες για την αποθήκευση ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχει ένας ορίζοντας τα επόμενα χρόνια να δούμε νέα πράγματα, να αλλάξουν αρκετά δεδομένα σε αυτή την αγορά, με το υδρογόνο να αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη και αναδυόμενη τεχνολογία αποθήκευσης η οποία θα ανθίσει μέχρι το 2035».
Σημειώνεται πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Auditorium του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ενώ τη συζήτηση συντόνισε η οικονομολόγος, εκδότρια & αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑ, Μαριάννα Σκυλακάκη.


Latest News

Μετά το Πάσχα η είσοδος της Qualco στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η Qualco, που μετρά πάνω από 25 χρόνια από την ίδρυσή της, δραστηριοποιείται στον κλάδο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες η Fitch - Γιατί προηγούνται Εθνική και Eurobank
Οι ναβαθμίσεις για τις ελληνικές τράπεζες αντικατοπτρίζουν επίσης τη βελτιωμένη αξιολόγηση της Fitch για το λειτουργικό περιβάλλον της Ελλάδας σε «bbb-»

BriQ Properties: Αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA κατά 89% – Διανομή μερίσματος 0,135 ευρώ/μετοχή
Η BriQ Properties εκτιμά πως θα πετύχει υψηλότερα έσοδα και καλύτερα περιθώρια κέρδους για τη χρήση του 2025

Ανάδειξη καινοτόμων ιδεών με το Beyond Tomorrow Competition
Ο διαγωνισμός Beyond Tomorrow Competition υλοποιείται με την στήριξη των HDB, KPMG και ΕΚΚΟΜΕΔ Creative Greece

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης και η αποζημίωση - μαμούθ για το 2024
Ελαβε συνολική αποζημίωση 15,6 εκατ. ευρώ για το 2024 - Πάνω από το μέσο εισόδημα των CEOs στις 10 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης

Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται
Για το πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις δυνητικές βελτιώσεις μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Στα 51 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για την Metlen η Eurobank Equities
Η Eurobank Equities αναφέρεται στο επερχόμενο Capital Markets Day της Metlen (28 Απριλίου), αναμένοντας σημαντικό περαιτέρω upside όσων αφορά στις μελλοντικές προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας

Η Fais Group εξαγοράζει το 100% θυγατρικής - Η πρώτη επένδυση μετά την είσοδο στο XA
Η εξαγορά από την Fais Group έγινε με τη χρήση των εσόδων που άντλησε από τη δημόσια προσφορά για την εισαγωγής το Χρηματιστήριο

ΤΜΕΔΕ: Νέα δεδομένα για τις εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις
«Ενισχύουμε τις ανταποδοτικές καλύψεις των μελών, με ένα και μόνο στόχο, να είμαστε δίπλα τους οποτεδήποτε το χρειαστούν», τονίζει ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η UBS - Βλέπει περιθώριο ανόδου έως 30%
Παραμένει θετική για τις ελληνικές τράπεζες η UBS, με αξιολογήσεις αγοράς και στις τέσσερις συστημικές - Πού «συνωστίστηκαν» οι επενδυτές