Το Μεξικό σταθμίζει τα δεδομένα προκειμένου να λάβει περαιτέρω μέτρα για να πατάξει τις εμπορικές αποστολές χαμηλού κόστους στη χώρα, δήλωσε αξιωματούχος την Πέμπτη, μετά την επιβολή δασμών στις λεγόμενες «de minimis» αγορές που προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα.

Το υπουργείο Οικονομίας του Μεξικού τους τελευταίους μήνες έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον φθηνών αγαθών κυρίως από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων απομίμησης

«Υπάρχει ένας πολιτικός στόχος, ο οποίος είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Βιτνάλ Λερένας σε πάνελ στο FinTech Mexico Festival. «Γι’ αυτό έχουν ήδη ληφθεί μέτρα και αναλύονται περισσότερα».

Το υπουργείο Οικονομίας του Μεξικού τους τελευταίους μήνες έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον φθηνών αγαθών κυρίως από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων απομίμησης, τα οποία είχαν εισέλθει με προηγούμενες εξαιρέσεις χαμηλού κόστους. Τον Ιανουάριο, το Μεξικό άρχισε να φορολογεί πολλές τέτοιες εισαγωγές.

Μεξικό: Στο στόχαστρο εταιρείες όπως Shein – Temu

Οι αναλυτές χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή των μεξικανικών αρχών ως μια προσπάθεια να περικοπούν οι εμπορικές αποστολές από εμπορικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως οι Shein και Temu, μερικές από τις οποίες σταματούν στο Μεξικό πριν σταλούν στις ΗΠΑ.

Ο Λερένας αναγνώρισε τις ανησυχίες των ΗΠΑ την Πέμπτη, επισημαίνοντας ότι οι προηγούμενες αποστολές αγαθών χαμηλού κόστους φαινόταν να κάνουν κατάχρηση του συστήματος για να αποφύγουν την πληρωμή φόρων.

«Οι ΗΠΑ ήθελαν να είναι πολύ επιθετικές σχετικά με αυτό το θέμα», είπε ο Λερένας, σημειώνοντας την πίεση από τις κυβερνήσεις του Τραμπ και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά, επομένως το ηλεκτρονικό εμπόριο ωφελεί τον καταναλωτή, αλλά χωρίς αυτό να ανοίγει την πόρτα σε αφορολόγητα εμπορεύματα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή