Mποϊκοτάζ σε μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου πραγματοποιείται την Παρασκευή στην αμερικανική επικράτεια, καθώς μια διαδικτυακή καμπάνια καλεί τους Αμερικανούς να μην ξοδεύουν τίποτα σε καταστήματα των Walmart, Target, Amazon και McDonald’s.

Τα κίνητρα για το λεγόμενο «οικονομικό μπλακ άουτ» είναι ποικίλα, σύμφωνα με τον John Schwarz, ιδρυτή της οργάνωσης βάσης The People’s Union .

Ο Schwarz ζήτησε αρχικά το μποϊκοτάζ σε ένα βίντεο στο Instagram που κέρδισε περισσότερες από 8 εκατομμύρια προβολές. Είπε ότι θέλει να τερματιστεί η υποτιθέμενη αύξηση των τιμών και η φοροαποφυγή από μεγάλες εταιρείες. «Μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε μη ψωνίζοντας στα McDonald’s, Walmart, Target», είπε ο Schwarz.

«Αν πρέπει να βγείτε έξω και να ψωνίσετε εκείνη την ημέρα, πηγαίνετε σε μια τοπική επιχείρηση, σε ένα μικρό, τοπικό κατάστημα. Αλλά αν μπορείτε, μην βγείτε έξω και μην ξοδέψετε δεκάρα εκείνη την ημέρα».

Ο Schwarz είπε ότι το μήνυμά του που υποστηρίζει τις μειώσεις τιμών συνδυάστηκε με μια ξεχωριστή ώθηση των καταναλωτών στις εταιρείες που έχουν απομακρυνθεί από τις πολιτικές πολυπολιτισμικότητας, ισότητας και ένταξης (DEI).

Στο στόχαστρο οι μεγάλες αλυσίδες

Η Target, η Walmart, η Amazon και η McDonald’s ήταν μεταξύ των πολλών εταιρειών που ανακοίνωσαν πρόσφατα αλλαγή πολιτικής σχετικά με τη διαφορετικότητα , μια λίστα που περιλαμβάνει επίσης τις Google, Meta και Tractor Supply.

Τώρα και οι επτά αυτές εταιρείες εμφανίζονται σε μια λίστα εταιρειών που υπαναχωρούν από την πολιτική DEI που διατηρεί η Εθνική Ένωση για την Προώθηση των Έγχρωμων Ανθρώπων (NAACP) ως μέρος μιας πρωτοβουλίας « Μαύρης Συμβουλευτικής Καταναλωτών » που ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα, με σκοπό να ενθαρρύνει την υποστήριξη επιχειρήσεων που επεκτείνουν τις δεσμεύσεις τους για τη διαφορετικότητα.

«Εάν οι εταιρείες θέλουν τα δικά μας δολάρια, καλύτερα να είναι έτοιμες να κάνουν το σωστό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της NAACP, Ντέρικ Τζόνσον, σε δήλωση που ανακοινώνει το έργο.

Η Target αναφέρεται επίσης ως ένα συγκεκριμένο σημείο εστίασης μιας άλλης ομάδας υπεράσπισης, της Black Wall Street Ticker , που ζήτησε ένα «εταιρικό νηστεία» από δαπάνη χρημάτων στον κολοσσό λιανικής της Μινεάπολης σε συντονισμό περίπου με τις 40 ημέρες της Σαρακοστής από τις 5 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου.

«Το να βλέπουμε εταιρείες που έχουμε υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό —όπως τα McDonald’s, Ford Motors, Amazon, Meta και Walmart— να προδίδουν τη μακροχρόνια σχέση μας είναι πέρα ​​για πέρα ​​απογοητευτικό», λέει η Ένωση στο site της, αλλά «η μεγαλύτερη προσβολή προέρχεται από την Target».

Η Walmart αντιμετώπισε επίσης κάποια αποκήρυξη από ορισμένους δικούς της επενδυτές. Περισσότεροι από 30 μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν assets ύψους 266 δισεκατομμυρίων δολαρίων έστειλαν ένα μήνυμα τον περασμένο μήνα στον διευθύνοντα σύμβουλο Doug McMillon με το οποίο χαρακτήριζαν τις πρόσφατες αλλαγές πολιτικής της DEI του γίγαντα του λιανεμπορίου «πολύ αποκαρδιωτικές».

«Ως μέτοχοι της Walmart, ανησυχούμε επίσης να δούμε την εταιρεία μας να υποχωρεί απέναντι σε εκφοβισμούς και πιέσεις από ομάδες κατά της DEI», ανέφερε η Ένωση στην επιστολή της.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει το δύσκολο σημείο στο οποίο βρίσκονται πολλές εταιρείες καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν νέες νομικές απειλές γύρω από την πολιτική στήριξης της διαφορετικότητας από τα δικαστήρια, τους συντηρητικούς ακτιβιστές και την κυβέρνηση Τραμπ που ενθαρρύνει τις αναθεωρήσεις της DEI σε όλη την εταιρική Αμερική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Δυναστεία των Brenninkmeijers: Πώς μια οικογενειακή αυτοκρατορία 39 δισ. ευρώ «ανοίγεται» σε ξένους επενδυτές
Διεθνή |

Δυναστεία των Brenninkmeijers: Πώς μια οικογενειακή αυτοκρατορία 39 δισ. ευρώ «ανοίγεται» σε ξένους επενδυτές

Η δυναστεία των Brenninkmeijers, της αλυσίδας λιανικής C&A, απορρίπτει τη συνηθισμένη της μυστικότητα για να προσελκύσει περισσότερους εξωτερικούς επενδυτές, επιδιώκοντας τον διπλασιασμό των διαχειρίσιμων περιουσιακών της στοιχείων