
Νέα μείωση της έκθεσής του στην ελληνική αγορά αποφάσισε ο Αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον, αφού αυτή τη φορά, πουλά το 2,3% της Alpha Bank, μειώνοντας την επενδυτική του θέση από στο 3,3%. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το ποσοστό του Πόλσον μειώνεται κάτω από το 5%, το όριο πάνω από το οποίο υποχρεούται να δημοσιοποιεί τις κινήσεις του.
Η εντολή δόθηκε στη UBS, η οποία και έτρεξε τη διαδικασία μέσω επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών (accelerated book building), διαθέτοντας περί τα 57 εκατ. μετοχές της Alpha Bank, στην τιμή του 1,915 ευρώ.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι λίγες ημέρες πριν ο Πόλσον είχε διαθέσει το 2,8% της Πειραιώς, ενώ από τα τέλη του 2024 έχει διαθέσει συνολικά το 5% της τράπεζας. Πλέον ελέγχει το 13,6% της Πειραιώς, από 18,6% πριν από λίγο περισσότερο από δύο μήνες.
Με την κίνηση αυτή ο Αμερικανός επενδυτής προχώρησε σε rebalancing του χαρτοφυλακίου του, κατοχυρώνοντας κέρδη από τη μετοχή (η οποία σημείωσε άνοδο 6,87% τον τελευταίο μήνα) και βοηθώντας στο free float (μετοχές σε ελεύθερη διασπορά).
«Η Paulson & Co, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της, προχώρησε στην πώληση 35 εκατ. μετοχών της Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. σε συναλλαγή, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το σημερινό κλείσιμο της αγοράς. Μετά την πώληση, η Paulson παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Πειραιώς, κατέχοντας περίπου 170 εκατ. μετοχές ή το 14% της εταιρείας», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Η Paulson είναι εξαιρετικά εντυπωσιασμένη από την απόδοση της Tράπεζας και της Διοίκησής της. Η Paulson δεσμεύεται να παραμείνει μακροπρόθεσμος μέτοχος και να συμμετάσχει στην ανάπτυξη και την ανάδειξη της αξίας της Πειραιώς. Ο εταίρος της Paulson, Alex Blades, θα παραμείνει ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πειραιώς», είχε αναφέρει η Paulson & Co σε ανακοίνωσή της για την πώληση μέρος του μεριδίου της στην Πειραιώς.


Latest News

Ομάδα Task Force από την Messaritis Ανανεώσιμες για έργα της Ομάδας Β
Tην Κυριακή 6 Απριλίου, η Messaritis Ανανεώσιμες κλήθηκε να αποκόψει περί τους 80 σταθμούς και το κατάφερε με επιτυχία

Νέες επενδύσεις 15 εκατ. σχεδιάζουν τα attica – Στα 247 εκατ. οι πωλήσεις το 2024
Τα πολυκαταστήματα συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια λειτουργίας ενώ υποδέχονται κάθε χρόνο περισσότερους από 6 εκατ. επισκέπτες

Σε BMW και ΜΑΝ ο Τζιτζικώστας - Η Κομισιόν στηρίζει την αυτοκινητοβιομηχανία
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

Προσωποποιημένες επενδυτικές συμβουλές από το Piraeus WealthAdvisor
Η νέα υπηρεσία βασίζεται σε μια υπολογιστικά ισχυρή robo-for-advisors πλατφόρμα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τόσο των Private Bankers της Τράπεζας όσο κυρίως των πελατών της.

Πώς η Metlen μετατρέπει το εργοστάσιο στο Βόλο σε defence hub - Οι στρατηγικές συνεργασίες
Η επέκταση των παραγωγικών δυνατοτήτων στον Βόλο - Οι συνεργασίες της Metlen με μεγάλες ευρωπαϊκές αμυντικές εταιρείες
![ΔΕΗ: Στα 18,50 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της η JP Morgan [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_stasis_exo3-2-600x352.png)
Στα 18,50 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της ΔΕΗ η JP Morgan [πίνακας]
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η ΔΕΗ φαίνεται σε τροχιά να πετύχει τους (επαναλαμβανόμενους) στόχους της για το 2025-27, καθώς το 65% των απαιτούμενων προς τον στόχο προσθηκών χωρητικότητας ΑΠΕ έχουν ήδη εξασφαλιστεί

Αντιδράσεις ΕΣΕΕ για τη σύμπραξη e - ΕΦΚΑ με ιδιωτικές εταιρείες
Η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τον Πρόεδρο, τους εισηγητές και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής προειδοποιεί πως δεν πρόκειται να οδηγήσει σε βελτίωση της εισπραξιμότητας

Μπρατάκος: Στοχευμένες επενδύσεις και συστηματική εκπαίδευση πυλώνες της τεχνολογικής προόδου
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος μίλησε στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 2025

Όταν η ΑΙ μιμείται την ανθρώπινη εξυπηρέτηση | H ιστορία της Smartrep
Σε αυτό το επεισόδιο του BizSound φιλοξενούμε τον Κωνσταντίνο Βαρουξή, Συνιδρυτή και CTO της SmartRep. Είναι εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσει AI Agents.

Intralot: Επέκταση της σύμβασης στη Νέα Ζηλανδία ως το 2032
Η νέα επέκταση έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συνεργασίας της INTRALOT με το Τμήμα Κοινωφελών Τυχερών Παιχνιδιών της Νεμπράσκα (ΗΠΑ)