Πρωτόκολλο συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, υπέγραψαν το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑ, παραβρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Βασίλης Βασδέκης, η Αντιπρύτανις Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Καθηγήτρια Νάνσυ Πουλούδη, ο Διευθυντής του MBA International, Καθηγητής Klas Eric Soderquist, o Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης και Διεθνοποίησης και Συνδεδεμένος (Adjunct) Καθηγητής του Προγράμματος, Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Ilja Nothnagel και ο Επικεφαλής Εμπορικών Εκθέσεων του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Πιπερούδης.

Το Πρωτόκολλο συνεργασίας στοχεύει στη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας, στην υποστήριξη επιχειρηματικών αποστολών και δράσεων εξωστρέφειας, καθώς και στη συνεργασία σε ερευνητικά έργα και εκδηλώσεις με επίκεντρο την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Οι δύο φορείς επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την προώθηση της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας.

Οι δράσεις

Πιο συγκεκριμένα, στο Πρωτόκολλο προβλέπονται δράσεις, όπως:

-Διασύνδεση των αποφοίτων του MBA International με την αγορά εργασίας μέσω των εταιρειών-μελών του Επιμελητηρίου

-Διοργάνωση εκδηλώσεων και επιχειρηματικών αποστολών που ενισχύουν τη συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας

-Σχεδιασμός και παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εξειδικευμένων workshops για επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών

Κατά τη διάρκεια σχετικής συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση ουσιαστικών δράσεων που θα αποφέρουν πρακτικά οφέλη σε φοιτητές, αποφοίτους και επιχειρήσεις.

Βασδέκης: Βασικός πυλώνας η εξωστρέφεια

Με αφορμή την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και του MBA International του ΟΠΑ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Βασίλης Βασδέκης, τόνισε: «Βασικός πυλώνας για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει διαχρονικά η εξωστρέφεια μέσω της σύναψης σχέσεων και συνεργασιών με διακεκριμένους φορείς και επιμελητήρια. Με γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΒΑ International, υπογράφουμε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας πάνω σε θέματα εκπαίδευσης, ανταλλαγής γνώσης και επιχειρηματικής εμπειρίας. Θεωρούμε ότι με αυτή τη νέα διασύνδεση θα φέρουμε σε επαφή τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας με ένα δίκτυο επιχειρηματικών γνωριμιών και έμπειρων τεχνοκρατών που θα τους βοηθήσει στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.»

Ο Γενικός Διευθυντής και μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Ilja Nothnagel, δήλωσε: «Με το MoU οι δύο πλευρές επισφραγίζουν τη μεταξύ τους στρατηγική συνεργασία με στόχο να προσφέρουν στους σημερινούς μεταπτυχιακούς φοιτητές τη δυνατότητα απόκτησης μεγαλύτερης ακαδημαϊκής αλλά και πρακτικής εμπειρίας σε αντικείμενα του ενδιαφέροντός τους και στις εταιρείες – μέλη του Επιμελητηρίου να αποκτήσουν πρόσβαση σε εργαζόμενους με εξειδικευμένη γνώση. Σε μια εποχή κατά την οποία η επιχειρηματική κοινότητα αντιμετωπίζει τη σοβαρή πρόκληση της κάλυψης χιλιάδων κενών θέσεων εργασίας σε βασικούς τομείς της αγοράς,  το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο επιμένει να επενδύει στρατηγικά στον τομέα της εκπαίδευσης στηρίζοντας την προσπάθεια των μελών του να στελεχώσουν τις εταιρείες τους με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
ΟΤ Delphi Economic Forum X-Γεράσιμος Σιάσος: Το ΕΚΠΑ καταθέτει αίτηση για παράρτημα στην Κύπρο
Academia |

ΟΤ Delphi Economic Forum X-Γεράσιμος Σιάσος: Το ΕΚΠΑ καταθέτει αίτηση για παράρτημα στην Κύπρο

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, μιλώντας στο πλαίσιο του ΟΤ Delphi Economic Forum X, δήλωσε ότι «το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια και το Τζονς Χόπκινς είναι ήδη παρόντα στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών»

Γεράσιμος Σιάσος: Τα δημόσια πανεπιστήμια διακρίνονται στο διεθνές στερέωμα και θα παραμείνουν στην κορυφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Academia |

Γ. Σιάσος: Τα δημόσια πανεπιστήμια διακρίνονται στο διεθνές στερέωμα και θα παραμείνουν στην κορυφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Πρωταρχικός στόχος της ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να είναι η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων, που αποτελούν την ατμομηχανή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος

ΟΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Netcompany με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Academia |

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Netcompany με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το μνημόνιο υπέγραψε από τη Netcompany, o κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος Netcompany-Intrasoft, και από το ΟΠΑ, ο Πρύτανης και Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Βασδέκης

ΕΤΕπ: Δάνειο 95 εκατ. ευρώ για φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Academia |

ΕΤΕπ: Δάνειο 95 εκατ. ευρώ για φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συγχρηματοδοτεί με δάνειο ύψους €95 εκατ. την κατασκευή και λειτουργία φοιτητικών εστιών και νέων ακαδημαϊκών εγκαταστάσεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

PODCAST Economics & Business TALKS- Σέργιος Δημητριάδης | Η στρατηγική Μάρκετινγκ στα χρόνια των Social Media και του AI
Economics & Business Talks |

PODCAST Economics & Business TALKS | Η στρατηγική μάρκετινγκ στα χρόνια των Social Media και του AI

Σε αυτό το επεισόδιο υποδεχόμαστε τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας κ. Σέργιο Δημητριάδη. Στη συζήτησή μας, συμμετέχει, και ο Γιώργος Γκριτζάλας συνιδρυτής διαφημιστικής εταιρείας και σύμβουλος στρατηγικής μάρκετινγκ. 

O πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος στο MEGA για την ιστορία και τις επιτυχίες του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών |

O πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος στο MEGA για την ιστορία και τις επιτυχίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

O Πρύτανης Γεράσιμος Σιάσος στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» στο MEGA και την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ανέδειξε την πορεία του πρώτου και μεγαλύτερου Πανεπιστημίου στη χώρα τους σχεδόν δύο αιώνες λειτουργίας του