
Την περικοπή περίπου 1.800 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Thyssenkrupp λόγω της παρατεταμένης εξασθένισης που καταγράφεται στον τομέα των αυτοκινήτων που προμηθεύει, δήλωσε την Πέμπτη ο γερμανικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, αποτελώντας τον τελευταίο «παίκτη» στην αυτοκινητοβιομηχανία που μειώνει το προσωπικό του.
Επικαλούμενη τις «επίμονα δύσκολες συνθήκες της αγοράς στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία», η Thyssenkrupp ανακοίνωσε ότι θα παγώσει επίσης τις προσλήψεις εκτιμώντας παράλληλα ότι τα μέτρα συνολικά αναμένεται να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Thyssenkrupp είπε ότι τα μέτρα θα περιλαμβάνουν επίσης περικοπή επενδύσεων, που θα εναρμονιστούν με τους χαμηλότερους αναμενόμενους όγκους πωλήσεων
«Οι όγκοι παραγωγής συνεχίζουν να υστερούν σε σχέση με τα ιστορικά χαμηλά και οι συζητήσεις για νέους δασμούς δημιουργούν περαιτέρω αβεβαιότητα», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Thyssenkrupp, Volkmar Dinstuhl, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αυτοκινητοβιομηχανία της εταιρείας.
Thyssenkrupp: Περικοπή επενδύσεων
Η Thyssenkrupp είπε ότι τα μέτρα θα περιλαμβάνουν επίσης περικοπή επενδύσεων, που θα εναρμονιστούν με τους χαμηλότερους αναμενόμενους όγκους πωλήσεων.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο ανακοίνωσαν περικοπές θέσεων εργασίας λόγω της μείωσης της ζήτησης, του υψηλού κόστους, της αυξανόμενης πίεσης και της βραδύτερης από το αναμενόμενο μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα.
«Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτές τις πιέσεις της αγοράς, αν και παραμένουμε πεπεισμένοι για τη μελλοντική βιωσιμότητα των τεχνολογικά κορυφαίων επιχειρήσεων μας», δήλωσε ο Dinstuhl.
Χιλιάδες απολύσεις στην VW
Ο Όμιλος Volkswagen και τα γερμανικά εργατικά συνδικάτα κατέληξαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε μια συμφωνία-ορόσημο για την περικοπή περισσότερων από 35.000 θέσεων εργασίας έως το 2030, αποφεύγοντας παράλληλα το κλείσιμο εργοστασίων και τις μειώσεις μισθών.
Η λύση αυτή, που επιτεύχθηκε μετά από πέντε γύρους εντατικών διαπραγματεύσεων και δύο ιστορικές απεργίες, αναμένεται να αποφέρει κέρδη αποδοτικότητας ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η συμφωνία, που γιορτάστηκε ως «χριστουγεννιάτικο θαύμα» από τους συνδικαλιστικούς ηγέτες, εξασφαλίζει εγγυήσεις θέσεων εργασίας μέχρι το 2030, αλλά περιλαμβάνει μειώσεις της παραγωγικής ικανότητας σε πέντε εργοστάσια και αλλαγή των στρατηγικών παραγωγής.


Latest News

Πού θα οδηγήσουν τα επιτόκια της ΕΚΤ οι δασμοί Τραμπ - Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Τι δείχνει έρευνα του Bloomberg σε αναλυτές - Πώς προβλέπουν ότι θα κινηθεί η ΕΚΤ στις επόμενες συνεδριάσεις

Ο Τραμπ φέρνει κοντά την ΕΕ με τη Βρετανία - Πώς αναπτύσσεται το «φλερτ»
Στην Βρετανία θα φιλοξενήσει ο Κιρ Στάρμερ, τον επόμενο μηνα, την πρώτη σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες του μπλοκ μετά το Brexit

Ο άνθρωπος του Τραμπ που έκλεισε την USAID εκδιώχθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ο Πιτ Μαρόκο ηγήθηκε της αποστολής εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σι: Ο εμπορικός πόλεμος δεν έχει νικητές – Ο προστατευτισμός δεν οδηγεί πουθενά
Ο κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ ξεκινάει περιοδεί στις χώρες της ΝΑ Ασίας

Εκτοξεύεται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη το ηλεκτρονικό εμπόριο
Επιχειρήσεις που υιοθετούν τεχνολογία, αυτοματισμούς και στρατηγική εξωστρέφεια είναι αυτές που ξεχωρίζουν - Τι δείχνει έρευνα για το e-commerce

Dubai Chocolate: Η σοκολάτα που γεννήθηκε από μια λιγούρα – Το μυστικό της επιτυχίας
Μια λιγούρα εγκυμοσύνης έγινε παγκόσμια τάση

Νέες απειλές Τραμπ: «Κανείς δεν θα γλιτώσει από τους δασμούς»
Από τη μία ο Τραμπ αναστέλλει τους δασμούς για δεκάδες χώρες και εξαιρεί από το μέτρο προϊόντα από την Κίνα, από την άλλη συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές προς πάσα κατεύθυνση

Πώς η στροφή Τραμπ δεν διώχνει την παγκόσμια αβεβαιότητα
Οι πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα και στη ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος τρόμαξαν τον «Tariff Man» - Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την επόμενη μέρα

Πόσο θα ακριβύνει η Barbie στις ΗΠΑ;
Από τις Barbie ως τα κλιματιστικά 45 είδη αξίας 1 δισ. δολαρίων που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα απειλούνται με τριψήφιους δασμούς

Η Μόσχα επιταχύνει την «αρπαγή» περιουσιακών στοιχείων
Το ξεφάντωμα εθνικοποιήσεων έρχεται καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν φλερτάρει με δυτικές εταιρείες