
Χωρίς να αποτάσσεται την κουλτούρα δικαιοσύνης και ευκαιριών για όλους, η Victoria’s Secret & Co. σταμάτησε τον στόχο της για προαγωγή των μαύρων εργαζομένων και άλλαξε τη γλώσσα σχετικά με την πολυμορφία, την ισότητα και την ένταξη.
Συμμετέχοντας σε μια πληθώρα εταιρειών που αλλάζουν πολιτική, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι συντηρητικοί ακτιβιστές επιτίθενται στους εταιρικούς στόχους συμπερίληψης, η εταιρεία εσωρούχων αντικατέστησε τις αναφορές στις προσπάθειες DEI με ένα κείμενο σχετικά με την «ένταξη και το ανήκειν» (σ.σ. «belonging»).
Η διευθύνουσα σύμβουλος Χίλαρι Σάπερ διευκρίνισε στους εργαζόμενους ότι η Victoria’s Secret θα συνεχίσει «να διασφαλίζει ότι η παγκόσμια ομάδα μας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υποβάθρων, εμπειριών και προοπτικών». Υποσχέθηκε επίσης «μια κουλτούρα δικαιοσύνης και ευκαιριών για όλους».
Την πρώτη ημέρα της θητείας του, ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με στόχο τον τερματισμό των πολιτικών που συνιστούν «παράνομες» διακρίσεις DEI
Η συμπερίληψη της Victoria’s Secret
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι προσπάθειες της Victoria’s Secret για την πολυμορφία παρακολουθούνται στενά εξάλλου μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικά παραπτώματα και τις αναφορές ότι γυναίκες μοντέλα και στελέχη δέχθηκαν εκφοβισμό και παρενόχληση. Επικρίθηκε επίσης για την προσφορά περιορισμένης μόνο επιλογής μεγεθών.
Σε απάντηση σε μια αγωγή για παραπτώματα στο χώρο εργασίας το 2021, η εταιρεία δεσμεύτηκε να επενδύσει 45 εκατ. δολάρια σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται στόχους DEI σε διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών, με την τότε αδελφή της εταιρεία, Bath & Body Works Inc. να υπόσχεται ένα ανάλογο ποσό.
Την επόμενη χρονιά, η Victoria’s Secret ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Fifteen Percent Pledge – έναν οργανισμό που καλεί τους λιανοπωλητές να αφιερώσουν αυτό το ποσοστό του χώρου στα ράφια σε μάρκες που ανήκουν σε μαύρους, δεδομένου ότι σχεδόν το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι μαύροι.
Γιατί σταμάτησε
Εκπρόσωπος της δήλωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να συνεργάζεται με το Fifteen Percent Pledge. Αλλά σταματά τον στόχο της για την προώθηση ενός συγκεκριμένου ποσοστού μαύρων εργαζομένων και επανεκτιμά τον στόχο της για τους προμηθευτές.
Η εταιρεία λιανικής πώλησης με έδρα το Ρέινολντσμπουργκ του Οχάιο ακολουθεί τους ομολόγους της, όπως η Target Corp., η Meta Platforms Inc. και η Walmart Inc. που αφαιρούν τις αναφορές στις πρωτοβουλίες της DEI εν μέσω επικρίσεων από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Ουάσινγκτον. ΟΤραμπ έχει επιτεθεί στις πολιτικές αυτές, ενώ δεσμεύτηκε να σφυρηλατήσει «μια κοινωνία που θα είναι τυφλή από χρώματα και θα βασίζεται στην αξία».
Κατά την πρώτη ημέρα της θητείας του, όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με στόχο τον τερματισμό των πολιτικών που συνιστούν «παράνομες» διακρίσεις DEI.
Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα κέρδη της το απόγευμα της Τετάρτης. Οι μετοχές της Victoria’s Secret, η οποία διόρισε την Σάπερ ως διευθύνοντα σύμβουλο πέρυσι, έχουν υποχωρήσει κατά 44% από την αρχή του έτους μέχρι το κλείσιμο της Τρίτης.


Latest News

Mega deal στις μετακινήσεις - Η Lyft μπαίνει στην Ευρώπη μέσω Free Now
Η αμερικανική πλατφόρμα θα εξαγοράσει την Free Now από τη BMW και τη Mercedes-Benz Mobility έναντι 175 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά

Η στιγμή της Μελόνι - Θα μπορέσει να «καλοπιάσει» τον Τραμπ για λογαριασμό της ΕΕ;
Η επίσκεψη της Μελόνι την Πέμπτη μπορεί να αποτελέσει ένα μήνυμα ότι Ευρωπαίοι έχουν ακόμα την πρόθεση να συναλλάσσονται με τον Τραμπ.

Μειωμένος στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο στην ευρωζώνη - Στο 3,1% στην Ελλάδα
Οι υπηρεσίες αποτελούν η μεγαλύτερη συνιστώσα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45,7% της τελικής νομισματικής καταναλωτικής δαπάνης

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011
![ΔΝΤ: Ηχηρό καμπανάκι για γήρανση πληθυσμού – Πλήγμα σε ανάπτυξη και συντάξεις [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_demographic22-600x352.png)
Καμπανάκι ΔΝΤ για τη γήρανση του πληθυσμού - «Πλήγμα» σε ανάπτυξη και... συντάξεις
Το ΔΝΤ προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία

Η ΕΕ απλοποιεί τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου περί αποψίλωσης των δασών
Τα μέτρα θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση κατά 30% στο διοικητικό κόστος, ανέφερε η Κομισιόν

Σοκ και δέος: Με δασμούς 245% απειλεί ο Τραμπ την Κίνα και φουντώνει τον εμπορικό πόλεμο
Η Κίνα αντιμετωπίζει τώρα δασμούς έως και 245% στις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των αντίποινων ενεργειών της, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Τι υπόσχονται βιομηχανίες στον Τραμπ για να αποφύγουν το χάος των δασμών
Θα χρειαστούν χρόνια για να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους την ίδια ώρα που η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ παραμένει ασαφής

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια