Την επέκταση του προγράμματος του «Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ», για ένα επιπλέον χρόνο, δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2025, ανακοινώνει το ΤΜΕΔΕ. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες του κλάδου των μηχανικών, των μελετητών και των εργοληπτών δημοσίων έργων, ως αποτέλεσμα της πολυετούς και παραγωγικής συνεργασίας του ΤΜΕΔΕ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ο προϋπολογισμός του για το έτος 2025 ανέρχεται σε € 50 εκ., τα οποία θα δοθούν ως ουσιαστικές εγγυήσεις, για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, ενισχύοντας καθοριστικά τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, όπου τα έργα του RRF βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τα χρονοδιαγράμματα γίνονται ασφυκτικά, στόχος του ΤΜΕΔΕ αποτελεί η ενίσχυση των επιχειρήσεων του τεχνικού κόσμου, προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημα της υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομών, τα οποία ενισχύουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος

Βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος του Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ:

  • Δάνεια έως 400.000 ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της πρόσβασης σε κεφάλαια κίνησης, για την κάλυψη άμεσων αναγκών
  • Εγγύηση στο 80% του ποσού του δανείου, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση του επιχειρηματικού κινδύνου
  • Παρεχόμενη Εγγύηση που αφορά σε νέα δάνεια, τα οποία θα χορηγηθούν έως και την 31η Δεκεμβρίου 2025
  • Ανώτατη απαίτηση εξασφαλίσεων, περιορισμένη στο 20% ανά δάνειο, δεδομένο που διευκολύνει την έγκριση των δανείων
  • Δάνεια με διάρκεια από ένα (1) έως πέντε (5) έτη, συμπεριλαμβανομένης τυχόν περιόδου χάριτος
  • Μηδενική ποινή πρόωρης αποπληρωμής του δανείου
  • Χωρίς απαίτηση προσκόμισης παραστατικών, με αποτέλεσμα την απλοποίηση και την επιτάχυνση της διαδικασίας υποβολής της αίτησης
  • Μηδενικό κόστος εγγύησης για τις επιχειρήσεις
  • Δάνεια τα οποία θα συναφθούν με οποιοδήποτε από τα 8 συνεργαζόμενα πιστωτικά ιδρύματα και συγκεκριμένα: Attica Bank, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Optima Bank και τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, Θεσσαλίας και Καρδίτσας.

Με αφορμή την επέκταση του προγράμματος του Ταμείου ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Μακέδος τόνισε: «Το ανανεωμένο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο συμμετοχής στην εγγύηση, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για ουσιαστική στήριξη των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στον κλάδο των μηχανικών, των μελετητών και των κατασκευών. Διατηρώντας τους ίδιους ευέλικτους και ευνοϊκούς όρους, στόχος μας είναι η περαιτέρω διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Κωνσταντίνος Δαμίγος (ΒΕΑ): Χωρίς άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος οι περισσότεροι τεχνικοί
Επιχειρήσεις |

Έρχονται «πτυχία» φούρναρη, αλουμινά, τεντά και βιοτέχνη ρούχων - Τι λέει το ΒΕΑ

Πρόταση νόμου για την αδειοδότηση βιοτεχνικών και χειροτεχνικών επαγγελμάτων – Ανά κλάδο οι προδιαγραφές και τα κριτήρια λέει ο Κωνσταντίνος Δαμίγος, πρόεδρος του ΒΕΑ