
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, συνεχίζοντας τις… υψηλές πτήσεις.
Ο Έλληνας αθλητής, που έχει βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ έξι φορές μέσα στο 2025 αγχώθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια του τελικού, αλλά κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μαζί με τον Μένο Φλον από την Ολλανδία.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του επί κοντώ κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ισοβαθμία με τον Ολλανδό, καθώς αμφότεροι ξεπέρασαν τα 5,90 μέτρα και είχαν την ίδιες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να μοιραστούν την πρώτη θέση.
Έτσι, έγινε ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία του κλειστού στίβου που παίρνει χρυσό στο άλμα επί κοντώ. Μάλιστα, σε μία απίστευτη ένδειξη συναδελφικότητα και δείγματος ευγενούς άμιλλας, ο 26χρονος άλτης μοιράστηκε το πρώτο σκαλί του βάθρου με τον Μένο Φλοον.
Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεκίνησε τον τελικό με επιτυχημένο άλμα στα 5,60 μέτρα. Στη συνέχεια ο Έλληνας αθλητής άφησε τα 5,70 και πέρασε με την πρώτη τα 5,80 μέτρα δείχνοντας έτοιμος για ένα μετάλλιο. Ο Καραλής, όμως αγχώθηκε αρκετά στα 5,85 που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια και συνέχισε τον αγώνα του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανόλο φώναξε «Fly» στα 5,90μ., τα οποία πέρασε με άνεση και στιλ με το πρώτο του άλμα. Ο Καραλής δεν κατάφερε να περάσει τον πήχη στα 5.95, παρόλα αυτά ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.
Η τελική τριάδα στο επί κοντώ:
1. Μένο Φλον (Ολλανδία) 5.90μ
1. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.90μ.
3. Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5.90μ.


Latest News

100 χρόνια Ολυμπιακός- Ο χρυσός αιώνας του «Θρύλου»
Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα επικό τριήμερο εκδηλώσεων

Τα 100 εκατομμύρια του Στίβεν Έι Σμιθ και το… πέσιμο του «μπαμπά» Λεμπρόν Τζέιμς
Ο Στίβεν Έι Σμιθ θα έχει να το λέει με την χθεσινή μέρα να του επιφυλάσσει τα πάντα αφού υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με το ESPN αλλά είχε και επεισόδιο με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Έκθεση UEFA: Τα υψηλότερα μισθολόγια, οι πλουσιότερες ομάδες και τα κέρδη από το Champions League
Στην έκθεση της UEFA για τα μισθολόγια αποκαλύπτεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο η τεράστια διαφορά μεταξύ πλούσιων και φτωχών συλλόγων

Συνεργασία adidas – ΠΑΕ Ολυμπιακός: Συλλεκτική επετειακή εμφάνιση για τα 100 χρόνια της ομάδας
Εμπνευσμένη από την πορεία της ομάδας και τις χαρακτηριστικές ερυθρόλευκες εντός έδρας εμφανίσεις της

Financial Fair Play: Το ελάχιστο μπάτζετ και το μεγαλύτερο συμβόλαιο σε παίκτη
Η Euroleague παρουσίασε τους νέους κανονισμούς για το Financial Fair Play, που θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή από τη σεζόν 2025-26.

ΔΕΗ: Επίσημος χορηγός της Euroleague μέχρι το 2027
ΔΕΗ και Euroleague Basketball ανακοινώνουν πολυετή συνεργασία

Ολυμπιακός: Αυτό είναι το συμβόλαιο του Σέιμπεν Λι – Τι χρήματα θα πάρει για τα επόμενα 2,5 χρόνια
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα τον Σέιμπεν Λι που θα καλύψει το κενό του Τόμας Γουόκαπ – Ποια είναι τα χρήματα που θα πάρει ο Αμερικανός γκαρντ στο λιμάνι.

Ζημιές 70 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Λίβερπουλ
Παρά την αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 25 εκατομμύρια – Υψηλό το κόστος του ρόστερ της Λίβερπουλ, ρεκόρ επιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λουκέτο στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα!
Η οικονομική κατάρρευση της Μπαρτσελόνα οδηγεί τον πρόεδρο Λαπόρτα να διαλύσει την ομάδα μπάσκετ γυναικών.

Τα crypto μπαίνουν στον παγκόσμιο αθλητισμό - Ποιες συμφωνίες βρίσκονται στα σκαριά
Είκοσι δύο συμφωνίες χορηγίας έχουν συναφθεί με αθλητικές ομάδες φέτος - Ο όμιλος Stablecoin Tether απέκτησε αυτό το μήνα μερίδιο 5% στην Γιουβέντους