
Στην αποκατάσταση και την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ασφάλειας στο Δήμο Πεντέλης, ο οποίος επλήγη ιδιαίτερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο 2024, συμμετέχει η LAMDA Development.
Σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, η εταιρεία προχώρησε σε μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις, οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και συμβάλλουν ουσιαστικά στην πρόληψη μελλοντικών κινδύνων.
Σε μια λιτή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά και της Δημάρχου Πεντέλης, Νατάσσας Κοσμοπούλου, η Chief Marketing & Communications Officer της LAMDA Development, Σίσσυ Ηλιοπούλου παρέδωσε την προσφορά της εταιρείας στο Δήμο Πεντέλης, με στόχο αυτή να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την ανάκαμψή του.
Συγκεκριμένα, η στήριξη της LAMDA Development προς το Δήμο Πεντέλης περιλαμβάνει:
• Ένα νέο προστατευτικό κιγκλίδωμα 280μ, το οποίο έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του Ρέματος Παναγούλη. H προσθήκη αυτή ενισχύει την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, καθώς το κιγκλίδωμα προστατεύει από τον κίνδυνο πτώσης σε ένα ιδιαίτερα απόκρημνο σημείο, όπου, μέχρι πρότινος, η πυκνή βλάστηση αποτελούσε ένα φυσικό μέτρο προστασίας.
• 18 νέα κλιματιστικά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Πεντέλης, με στόχο την αναβάθμιση του κλιματισμού για την αδιάλειπτη εκπαιδευτική διαδικασία, εξασφαλίζοντας ένα άνετο και πιο ποιοτικό περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
• Αναδάσωση 27 στρεμμάτων, τόσο στην πλαγιά του ρέματος Παναγούλη καθώς και στο αλσύλλιο Αγ. Νικολάου δίπλα από το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης. Μια πρωτοβουλία που μεταμορφώνει το τοπίο, με στόχο την αποκατάσταση της χλωρίδας και την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και της δημιουργίας μιας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή, μέσω της επιλογής ειδών δένδρων που ενισχύουν την προστασία από πυρκαγιές.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την δενδροφύτευση στο αλσύλλιο του Αγ. Νικολάου, στην οποία συμμετείχαν μαθητές του Κρυστάλλειου Δημοτικού σχολείου, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση της συλλογικής ευθύνης και της ενεργούς δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η προσφορά της LAMDA Development στο Δήμο Πεντέλης αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να υλοποιεί έργα και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και την ελληνική κοινωνία εν γένει.


Latest News

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάσση – Νέα τριετή θητεία για τον Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ
Πραγματοποιείται σήμερα 16 Απριλίου η ΕΓΣ των μετόχων για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΕΗ – «Άρωμα γυναίκας» στη διοίκηση – Ο νέος ρόλος για Καρακούση

Ευκαιρίες και κίνδυνοι για τις τράπεζες από νέες μειώσεις επιτοκίων
Σε ετοιμότητα για τα επιτόκια βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών - Τα σχέδια που επεξεργάζονται και τα σενάρια

Εδωσε τα χέρια ο «Γαλαξίας» με τον Παπαγεωργίου - Τι απομένει για την εξαγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο Γαλαξίας έχει υπογραψεί προσύμφωνο εξαγοράς - Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος και έχει καθοριστεί το τίμημα

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.