
Ο Θοδωρής Σκαγιάς αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SKAG, της ελληνικής βιομηχανίας εκτυπώσεων, χαρτικών ειδών και ειδών γραφείου, μετά τις πρόσφατες εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με αυτή τη στρατηγική αλλαγή στη διοικητική της ομάδα, η SKAG σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής ανάπτυξης, καινοτομίας και επιχειρηματικής εξέλιξης. «Ο Θοδωρής Σκαγιάς, με βαθιά γνώση της αγοράς και της εταιρικής στρατηγικής, αναλαμβάνει την ηγεσία σε μια περίοδο σημαντικών επενδύσεων και τεχνολογικής αναβάθμισης, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της SKAG στην ελληνική και διεθνή αγορά», αναφέρει το δελτίο Τύπου.
Η SKAG, με ιστορία 69 ετών, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο, συνδυάζοντας παραδοσιακές αξίες με σύγχρονες στρατηγικές ανάπτυξης. Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην ποιότητα, την καινοτομία και τη βιώσιμη παραγωγή, προσφέροντας προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών.
Την περίοδο 2019-2022 η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό.
«Ευχαριστώ από καρδιάς το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για την τιμή να ηγηθώ της ιστορικής μας εταιρείας. Με αγάπη, όραμα και νέες ιδέες, δεσμεύομαι να συνεχίσω την πορεία ανάπτυξης της SKAG, με γνώμονα την αριστεία, την καινοτομία και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SKAG, Θοδωρής Σκαγιά και προσθέτει: «Ο κάθε εργαζόμενος και συνεργάτης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μας, καθώς μαζί διαμορφώνουμε το μέλλον της εταιρείας, προσφέροντας λύσεις που εμπνέουν και εξυπηρετούν τις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων, σε κάθε στιγμή της ζωής του».
Οι επενδύσεις της SKAG
Σημειώνεται ότι τη περίοδο 2019-2022 η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό.
Σήμερα στο πλήρως καθετοποιημένο εργοστάσιό της στο Κρυονέρι όπου απασχολούνται 102 εργαζόμενοι, παράγονται πάνω από 900 κωδικοί. Καθημερινά παράγονται 70.000 τετράδια, 25.000 κλασέρ γραφείου, 15.000 ντοσιέ με λάστιχο και 20.000 μπλοκ γραφής.
Στα 8,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος
Σε ό,τι αφορά στην πορεία των μεγεθών, το 2024 η εταιρεία κινήθηκε με ρυθμό αύξηση εσόδων περί το 4% με το κύκλο εργασιών να ανέρχεται σε 8,4 εκατ. ευρώ και το EBITDA να διαμορφώνεται σε περίπου 300 χιλ ευρώ.
Το 8% του τζίρου της Σκαγιάς προέρχεται από τις εξαγωγές, με την εταιρεία να έχει πάρα πολύ ισχυρή παρουσία στην Κύπρο, ενώ εξαγωγές γίνονται και σε Βαλκάνια, Μάλτα, Κουβέιτ και Ντουμπάι.


Latest News

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη

Με 1,7 δισ. χτίζει εργοστάσια και αποθήκευση ενέργειας - Το deal με Κοπελούζο
Η ΔΕΗ ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου του Κοπελούζου στο CCGT Αλεξανδρούπολης - Οι νέες επενδύσεις για ευέλικτη παραγωγή συνολικής ισχύος περίπου 2,3 GW

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Δωδώνη: Στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία με 110 εκατ. ευρώ η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία
Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία αναλαμβάνουν τον δανεισμό, 95 εκατ. ευρώ, της «Δωδώνη» - Είσοδος με επώνυμο προϊόν στη φέτα για τους Αφούς Σαράντη

Παρελθόν ο Μαρινόπουλος από τη Marks & Spencer - Πέρασε στα χέρια του μητρικού ομίλου
Μονομετοχική πλέον η Marks & Spencer στην Ελλάδα - Μέσα σε ένα μόλις μήνα, άλλαξε το ΔΣ της εταιρείας - Εκτός ο Στέφανος Μαρινόπουλος

Κατασκευή φράγματος στον Ασωπό από τον όμιλο AKTOR
Το έργο είναι συμβατό με το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου.

Χατζηθεοδοσίου: Ανεβασμένοι οι τζίροι, μικρότερες οι ποσότητες στην αγορά
Επίσκεψη του Γ. Χατζηθεοδοσίου στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών και συζητήσεις με εμπόρους για την κίνηση στην αγορά