
Από την κυπριακή CSME HOLDINGS LIMITED, η οποία έχει στενούς δεσμούς με τον κ. Χρήστο Ιωάννου, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΒΑΞ, μεταβιβάστηκε το 4% της εισηγμένης, κατά το placement που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2025.
Όπως ανακοίνωσε η ΑΒΑΞ, η CSME HOLDINGS LIMITED προέβη σε διάθεση 3.000.000 μετοχών της εταιρείας και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου, συνολικής αξίας 6.000.000. Το πακέτο αντιστοιχεί στο 4,04% της ΑΒΑΞ.
Συνολικά μεταβιβάσθηκαν 6.500.000 μετοχές (περίπου 4,4% του συνόλου της εταιρίας) στην τιμή των 2,00 ανά μετοχή, δηλαδή η συναλλαγή έγινε με discount 5,4% έναντι της τιμής κλεισίματος (2,115 ευρώ) της Τρίτης και premium 5,8% έναντι της μέσης τιμής του τελευταίου τριμήνου.
Μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρίας, το ποσοστό που ελέγχει έμμεσα ο Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Χρήστος Ιωάννου, διαμορφώθηκε σε 21,6% από 23,6% ενώ το συνολικό ποσοστό που ελέγχει άμεσα και έμμεσα ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης, διαμορφώθηκε σε 16,0% από 17,6%.
Η συναλλαγή, η οποία συντονίστηκε και υλοποιήθηκε από την Euroxx Χρηματιστηριακή, αποσκοπεί στην αύξηση της ελεύθερης διασποράς σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορευσιμότητας της μετοχής.
Το placement πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο με βάσιμες προσδοκίες από το επενδυτικό κοινό για σημαντική βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου ΑΒΑΞ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.


Latest News

«Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης»: Προσελκύοντας αμερικανικές επενδύσεις στην Κρήτη
Στο συνέδριο μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Μπρατάκος και ο γ.γ. του ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου, κ. Κωστόπουλος

ΑΒΑΞ: Στην τελική ευθεία το α’ τμήμα της Πατρών – Πύργου
Το α’ τμήμα της Πύργου - Πατρών της Ολυμπίας Οδού υλοποιείται από τον Όμιλο ΑΒΑΞ, τηρώντας τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και λειτουργικότητας,

Εξάρχου: Καταλυτικός ο ρόλος του Χρηματιστηρίου στην ανάπτυξη του Ομίλου AKTOR
Ο κ. Εξάρχου επισήμανε τις τεκτονικές αλλαγές που διαδραματίστηκαν στον Όμιλο AKTOR τα τελευταία χρόνια

Αυγενάκης: Γεωργία, επιστήμη, τουρισμός δίνουν νέα προοπτική στην Κρήτη
Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τη λογική «είμαστε όλοι μεταρρυθμιστές, αλλά μέχρι το κατώφλι του σπιτιού μας», επισήμανε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τι «άκουσε» η BofA από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο – Οι 2 μεγάλοι καταλύτες
Η BofA λέει ότι το έντονα συνεργατικό μοντέλο της METLEN αμφισβητεί τη σημερινή συμβατική σοφία τόσο των εταιρειών ενέργειας και μετάλλων

Μπακατσέλος: Η Κρήτη αποτελεί ιδανικό πεδίο για επενδύσεις
Τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της Κρήτης επιχειρεί να αναδείξει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Κρήτης

Η Metlen για τρίτη χρονιά στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones και S&P
H Μetlen βελτίωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τη συνολική της επίδοση, διατηρώντας τη θέση της στο κορυφαίο 6% των εταιρειών παγκοσμίως με τις υψηλότερες ESG επιδόσεις

Eurobank: Πάνω από 60.000 ΜμΕ στο πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός
Φέτος η Eurobank εμπλουτίζει περαιτέρω το Business Banking Τουρισμός, με πιο εξειδικευμένες χρηματοδοτικές λύσεις
![Εθνική Ασφαλιστική: Πώς είδαν οι ξένοι την εξαγορά από την Πειραιώς [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ethniki-asfalistiki-600x418.jpg)
Πώς είδαν οι ξένοι την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Πειραιώς [γραφήματα]
Πρόκειται για τη συμφωνία εξαγοράς του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς, έναντι 540 εκατ. ευρώ
![Σούπερ μάρκετ: Ποιες αλυσίδες κερδίζουν τη μάχη των νησιών [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/super-market-600x397.png)
Η νησιωτική μάχη των σούπερ μάρκετ με έπαθλο τζίρο 1,82 δισ. [γραφήματα]
Χρυσωρυχείο τα νησιά και η Κρήτη για τα σούπερ μάρκετ - Οι κινήσεις Σκλαβενίτη, Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλου, Μασούτη και My Market