
Η Deutsche Bank AG μηνύθηκε από πρώην κορυφαίο στέλεχος, ο οποίος ζητά αποζημίωση ύψους περίπου 152 εκατ. ευρώ (165 εκατ. δολάρια) για τη φερόμενη ζημία που προκλήθηκε στην καριέρα του από ποινική διαδικασία στην Ιταλία που αφορούσε την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το κορυφαίο στέλεχος είναι ο Ντάριο Τσιράλντι.
Ποιος είναι ο Τσιράλντι
O Ντάριο Τσιράλντι εντάχθηκε στην Deutsche Bank το 2004, μετά από θητεία στη Lehman Brothers Holdings Inc. και στη Merrill Lynch & Co. Στο τμήμα επενδύσεων της Deutsche Bank επέβλεπε την ομάδα των θεσμικών πελατών για την Ευρώπη. Αργότερα μετακινήθηκε στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn αποχώρησε από τη Deutsche Bank το 2016.
Το πρώην στέλεχος κατέθεσε αγωγή σε γερμανικό δικαστήριο το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους
Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, χωρίς να κατονομάζει το πρόσωπο, το πρώην στέλεχος κατέθεσε αγωγή σε γερμανικό δικαστήριο το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Σύμφωνα με την τράπεζα, πέντε άλλοι πρώην υπάλληλοι της Deutsche Bank που εμπλέκονται στην υπόθεση Monte Paschi απείλησαν ότι θα καταφύγουν σε αγγλικό δικαστήριο.
Στο προφίλ του στο LinkedIn ο Τσιράλντι αναφέρει ότι είναι ανώτερο στέλεχος με προϋπηρεσία για περισσότερα από 20 χρόνια στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Η υπόθεση της Monte Paschi
Στην αρχική υπόθεση, οι διευθυντές της Monte Paschi κατηγορήθηκαν ότι συνωμότησαν με το προσωπικό της Deutsche Bank για να αποκρύψουν ζημίες στην ιταλική τράπεζα, χρησιμοποιώντας πολύπλοκες συναλλαγές παραγώγων που οδήγησαν σε παραποίηση των οικονομικών της επιχείρησης μεταξύ 2008 και 2012.
Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας επικύρωσε την αθωωτική απόφαση, η οποία είναι πλέον οριστική
Μετά την καταδίκη σε πρώτο βαθμό το 2019, οι έξι υπάλληλοι της Deutsche Bank – συμπεριλαμβανομένου του Τσιράλντι – αθωώθηκαν πλήρως το 2022 από εφετείο του Μιλάνου, το οποίο έκρινε ότι δεν υπήρχαν λόγοι για δίκη. Τον Οκτώβριο του 2023, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας επικύρωσε την αθωωτική απόφαση, η οποία είναι πλέον οριστική.
Η Deutsche Bank θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί «είναι εντελώς αβάσιμοι» και τόνισε ότι «θα αμυνθεί σθεναρά εναντίον των κατηγοριών για μη ρεαλιστικές υποτιθέμενες ζημιές». Δεν αποκάλυψε περισσότερα για την υπόθεση, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβαση της διαδικασίας.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο

Χάνουν την πρόσβαση στην κινεζική αγορά εκατοντάδες εργοστάσια κρέατος των ΗΠΑ
Η απώλεια της πρόσβασης στην κινεζική αγορά θα προκαλούσε νέο πλήγμα 5 δισ. δολ. στους αγρότες των ΗΠΑ