Το πακέτο αποδοχών του διευθύνοντος συμβούλου της UBS, Σέρτζιο Ερμότι έφτασε λίγο πάνω από τα 15 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (17 εκατομμύρια δολάρια) το 2024, ανέφερε η ελβετική εφημερίδα Blick, χωρίς να αναφέρει από πού έλαβε τις πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι το 2023, ο Ερμότι έλαβε το ποσό των 14,4 εκατομμυρίων φράγκων για εργασία εννέα μηνών, αφότου επέστρεψε στην εταιρεία για να επιβλέψει την ενοποίηση της Credit Suisse, την οποία αγόρασε η UBS τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Αυτό έκανε τον Ερμότι το πιο ακριβοπληρωμένο αφεντικό μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών το 2023.

Η ελβετική τράπεζα αναμένεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα για το 2024 τη Δευτέρα, στα οποία θα περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για την αμοιβή του Ερμότι.

Μισθοί Wall Street

O Σέρτζιο Ερμότι αμείβεται καλά ή αμείβεται ελάχιστα, ανάλογα με την πλευρά του Ατλαντικού στην οποία βρίσκεστε.

Ενώ οι ομόλογοί του στη Wall Street συνήθως παίρνουν διπλάσιο ποσό, υπάρχει τρόπος να μειωθεί το χάσμα.

Το αφεντικό της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, και ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν έλαβαν το 2023 36 εκατομμύρια δολάρια και 37 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Αυτό αντικατοπτρίζει την άνεση των επενδυτών των ΗΠΑ με πακέτα αποδοχών, αλλά και το γεγονός ότι οι τράπεζές τους αναφέρουν υγιείς αποδόσεις σε ενσώματες κοινές μετοχές και έχουν μετοχές που διαπραγματεύονται με διπλάσια αξία από το καθαρό ενεργητικό τους.

Καθαρά κέρδη- μαμούθ

Καθαρά κέρδη 770 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η UBS, προαναγγέλλοντας πρόγραμμα-μαμούθ επαναγοράς μετοχών για το τρέχον έτος. Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους συγκρίνονται με μια μέση εκτίμηση 483 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοσκόπηση αναλυτών που παρείχε η εταιρεία.

Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φέτος, υψηλότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές της Vontobel για 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η UBS είπε ότι σχεδιάζει να επαναγοράσει μετοχές 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2025 και έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο εξάμηνο, διατηρώντας παράλληλα τον στόχο της αναλογίας κοινών μετοχικών πρωτοβάθμιων κεφαλαίων (CET1) περίπου στο 14%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή