
Σε τεχνικό πρόβλημα του συστήματος ΟΑΣΗΣ αποδίδει ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών τη διακοπή των συναλλαγών στη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην αγορά ότι για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, αποφασίστηκε η αναστολή της συνεδρίασης μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Η αγορά, όπως φέρεται να ενημέρωσε ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών επαναλειτούργησε στις 17.20 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες λειτουργίες και να υπολογιστούν οι τιμές κλεισίματος (υπολογισμός τιμών κλεισίματος προϊόντων και δεικτών, ενημέρωση μελών και data ventors).
Σε ό,τι αφορά τις τιμές κλεισίματος ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών παραπέμπει στον κανονισμό λειτουργίας του ΧΑ και τις σχετικές αποφάσεις
Νωρίτερα ο ΟΤ έγραφε χωρίς τη δυνατότητα πράξεων παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών από τις 14:41, αν και υπήρξαν κάποιες εντολές που πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά τις 15:20.
Δυστυχώς, η πρώτη συνεδρίαση μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s δεν εξελίσσεται, τουλάχιστον λειτουργικά ομαλά, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο λογισμικό που διεκπεραιώνει τις συναλλαγές. Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, καθώς δεν είναι όπως άλλες φορές που υπήρξαν προβλήματα στη μετάδοση των τιμών και των εντολών από τις πλατφόρμες.
Οι συναλλαγές σταμάτησαν με τον γενικό δείκτη να γράφει κέρδη 0,19% στις 1.696,85 μονάδες και τον τζίρο στα 110,8 εκατ. ευρώ. Λίγο μετά τις 16:20 υπήρξε κάποια αλλαγή στις τιμές, ενώ έγιναν συναλλαγές περίπου 600 χιλ. ευρώ, ωστόσο και πάλι το σύστημα “έπεσε”.
Η αγορά παραμένει καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε διελκυστίνδα, προσπαθώντας να κρατήσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες, ενώ αρκετοί του τίτλοι δέχονταν τις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών.
Στο μεταξύ το πρόβλημα στο ΧΑ ήδη έχει αρχίσει να μεταδίδεται και από τα οικονομικά ξένα μέσα, με το Bloomberg να αναφέρει ότι η διοίκηση του χρηματιστηρίου δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πότε θα επανέλθουν οι συναλλαγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση της ΕΧΑΕ και ενημερώνεται για την πορεία αποκατάστασης του προβλήματος.


Latest News

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Συντηρεί στο 2% τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει ο ανοδικός διάδρομος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,08% στις 1.615,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται

Μίνι ράλι και στη Λ. Αθηνών, μετά το κατενάτσιο από τον Λευκό Οίκο
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,72% στις 1.609,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια

OT Delphi Economic Forum X - Λαζαράκου: «Νέου τύπου έλεγχοι στην κεφαλαιαγορά και τα crypto - Το mystery shopping»
Η Βασιλική Λαζαράκου Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X τόνισε την ανάγκη της ενοποίησης των κεφαλαιαγορών στην Ε.Ε.

Έλεγχοι σε χρηματιστηριακή από Οικονομική Αστυνομία και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έφοδο στα γραφεία γνωστής χρηματιστηριακής έκαναν η Οικονομική Αστυνομία και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Στο μικροσκόπιο για χειραγώγηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Roller coaster οι αγορές - Πάνω από 13 δισ. η «πληγή» των δασμών στο ΧΑ
Ποιοι επλήγησαν περισσότερο στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις αγορές οι δασμοί Τραμπ

Βρήκε στο τέλος την ισορροπία το ΧΑ, κάτω του 1% οι απώλειες της εβδομάδας
Η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν ιδιαίτερα ασταθής με δραματικές διακυμάνσεις ακολουθώντας τις δασμολογικές παλινωδίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ραγδαία η αλλαγή κλίματος στο ΧΑ - Γύρισαν θετικά οι «μεγάλοι»
Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να ανακτήσει τη στήριξη των 1.585 μονάδων