Τις επισκέψεις στα υπουργεία ξεκινά από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει τον ανασχηματισμό και να ανοίξει την βεντάλια των ζητημάτων, προτάσσοντας ένα θετικό αφήγημα για το μέλλον.

Στις 10 το πρωί θα επισκεφθεί το υπουργείο Οικονομικών όπου θα συναντηθεί με τον νέο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη. Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, το Σάββατο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέταξε την οικονομία στην τοποθέτησή του. «Θα πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο δρόμο της δημοσιονομικής συνέπειας», επεσήμανε και έθεσε ως στόχο «αυτή η συλλογική πρόοδος να μεταφερθεί και στο πορτοφόλι του κάθε πολίτη. Να μεταφραστεί, δηλαδή, πολύ απλά, σε καλύτερους μισθούς, λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές».

Όπως άλλωστε δήλωσε ο νέος υπουργός  κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής το  Σάββατο, το στοίχημα είναι να συνεχιστεί απαρέγκλιτα η δημοσιονομική σταθερότητα λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των πολιτών αλλά και με τήρηση των δεσμεύσεων για πλεονάσματα, μείωση του χρέους και δαπάνες. Εθνική προτεραιότητα, σύμφωνα με κ. Πιερακάκη, αποτελούν η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, η προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων και η ανάπτυξη όλων των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων.

Δεύτερος σταθμός το υπουργείο Μεταφορών

Με φόντο τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για τα Τέμπη, ο  κ. Μητσοτάκης επέλεξε ο δεύτερος σταθμός στον κύκλο επισκέψεών του να είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί ονομαστικά στη νέα πολιτική ηγεσία και κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το Σάββατο . Κάλεσε τον Χρίστο Δήμα και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να βάλουν «το δυναμισμό τους απέναντι στα εμπόδια του βαθέως κράτους».

Παραδέχθηκε ότι στο συγκεκριμένο τομέα «πρέπει να κάνουμε μία μεγάλη ανατροπή» και μίλησε για «σάρωμα κάθε αντίστασης που έρχεται από το χθες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Παραίτηση Δοξιάδη: Τα 50 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εμπλοκή σε καρτέλ πριν ο «άριστος» Αρίστος υπουργοποιηθεί
Επικαιρότητα |

Παραίτηση Δοξιάδη: Τα 50 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εμπλοκή σε καρτέλ πριν ο «άριστος» Αρίστος υπουργοποιηθεί

Η παραίτηση Δοξιάδη κατάφερε να τελειώσει μια και καλή τις επικοινωνιακές εντυπώσεις του ανασχηματισμού. Η υπόθεση με το καρτέλ στα ξενόγλωσσα βιβλία, τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα 50 εκατ. ευρώ απ' το Ταμείο Ανάκαμψης.