
Αυξημένος κατά 5% ήταν ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών της AEGEAN για το σύνολο του 2024 καθώς ανήλθε σε €1,78 δισ. ενώ η εταιρεία μετέφερε με τις πτήσεις της 16,3 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6%, εν μέσω ενός θετικού περιβάλλοντος ζήτησης από και προς τη χώρα μας αλλά και ιδιαίτερα σημαντικών προκλήσεων.
Ο Όμιλος προσέφερε 19,8 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, 1,2 εκατ. περισσότερες σε σχέση με το 2023, συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία με επέκταση του δικτύου και των συχνοτήτων κυρίως στους μήνες εκτός αιχμής. Ο συντελεστής πληρότητας διαμορφώθηκε στο 82,5%.
Κύκλος εργασιών €1,78 δις, 16,3 εκατ. επιβάτες, EBITDA €405,3 εκατ. και κέρδη μετά από φόρους €129,9 εκατ. στο σύνολο του έτους.
Για το σύνολο του έτους το EBITDA διαμορφώθηκε στα €405,3 εκατ., αυξημένο κατά 1% ενώ η λειτουργική κερδοφορία ΕΒΙΤ στα €227,1 εκατ. μειωμένη κατά 8%. Τα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν στα €164,0 εκατ. ενώ τα Κέρδη μετά από Φόρους ανήλθαν στα €129,9 εκατ., 23% χαμηλότερα εκατ. από το 2023.
Το δ΄ τρίμηνο 2024 της AEGEAN
Το τέταρτο τρίμηνο η AEGEAN μετέφερε 7% περισσότερους επιβάτες με εξαιρετική δυναμική και ιστορικά υψηλά λειτουργικής κερδοφορίας επιβεβαιώνοντας τη σταδιακή ενίσχυση της ζήτησης και στους παραδοσιακά αδυνάμους μήνες αλλά και την «επίμονη» επένδυση της AEGEAN κατά την χειμερινή περίοδο.
Ο Κύκλοs Εργασιών σημείωσε αύξηση 10% κατά το τελευταίο τρίμηνο ενώ o Όμιλος κατέγραψε ιστορικά υψηλό σε κερδοφορία προ τόκων και φόρων (EBIT) που ανήλθε σε €27,6 εκατ. Η ισχυρή λειτουργική κερδοφορία δεν μεταφέρθηκε στο τελικό αποτέλεσμα μετά από φόρους του τριμήνου καθώς η κάμψη της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου από 1,12 στις 30/9/2024 σε μόλις 1,04 στις 31/12/2024 έφερε σημαντική ζημιά από την αποτίμηση σε IFRS των υποχρεώσεων των επόμενων ετών από μισθώσεις.
Με την επίδραση του εξαιρετικού τέταρτου τρίμηνου, τα ετήσια αποτελέσματα του 2024 συνιστούν την υψηλότερη ιστορικά επίδοση σε επίπεδα επιβατικής κίνησης και Κύκλου Εργασιών αλλά και τη δεύτερη ιστορικά υψηλότερη επίδοση σε κερδοφορία παρά τους σημαντικούς περιορισμούς που παρουσιάστηκαν. Ειδικότερα, η ανάγκη πρόωρων ελέγχων στους κινητήρες GTF της Pratt & Whitney καθήλωσε 8-10 νέα αεροσκάφη και περιόρισε τη δυνατότητα ανάπτυξης, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και την ωφέλεια κόστους από την χρήση τους, ενώ δημιούργησε και ανάγκες επιπλέον μισθώσεων αεροσκαφών. Η αποζημίωση που λαμβάνει η εταιρεία από τον κατασκευαστή είναι σημαντική χωρίς όμως να καλύπτει το σύνολο των επιπτώσεων. Επιπλέον, η αναστολή λόγω της γεωπολιτικής κρίσης από τα τέλη Ιουλίου έως τον Δεκέμβριο της σύνδεσης με Τελ Αβίβ, Βηρυτό και Αμάν προκάλεσε απώλεια κίνησης εξωτερικού κατά το 3ο και το 4ο τρίμηνο.
Τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε €769,1 εκατ. στις 31.12.2024 αυξημένα από το προηγούμενο έτος παρά την καταβολή €85,4 εκατ. για την εξαγορά των warrants από το Ελληνικό δημόσιο. Παράλληλα, ο καθαρός δανεισμός (συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργικών μισθώσεων) ανήλθε σε €662,2 εκατ. με την AEGEAN να έχει παραλάβει συνολικά 7 καινούργια αεροσκάφη το 2024, 5 Airbus 320/321 neo της οικογένειας καθώς και 2 νέα ATR 72-600.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει προς έγκριση από την επόμενη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος ποσού €0,80 ανά μετοχή.
Γερογιάννης (CEO Aegean): Εξαιρετικό αποτέλεσμα
Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης , Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:
«Η στρατηγική μας για αύξηση της χωρητικότητας τους μήνες εκτός αιχμής αλλά και η ισχυρή ανταπόκριση από Έλληνες αλλά και επισκέπτες της χώρας μας, στις υπηρεσίες και στο δίκτυο της AEGEAN, συνέβαλλε σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι προκλήσεις από τους περιορισμούς προς τη Μέση Ανατολή καθώς και η συνεχιζόμενη επίδραση στα κόστη μας λόγω των ελέγχων στους κινητήρες GTF ήταν και παραμένουν σημαντικές. Τα αποτελέσματα του έτους επιβεβαιώνουν την ανταγωνιστικότητά μας και την ισχυρή μας θέση.
Συνεχίζουμε το επενδυτικό μας πλάνο με στόχο τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών μας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητά μας και τη δημιουργία υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Στο πλαίσιο αυτό έγινε πρόσθετη παραγγελία 8 επιπλέον αεροσκαφών τύπου Α321 neo ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια για εξωστρέφεια και υψηλή τοπική προστιθέμενη αξία για την εταιρεία, τα στελέχη μας αλλά και τη χώρα στο Κέντρο Συντήρησης που μόλις άρχισε να εξυπηρετεί, εκτός των δικών μας αναγκών και σημαντικές άλλες αεροπορικές εταιρείες.
Για το 2025, η AEGEAN θα προσφέρει 21,5 εκατ. θέσεις, 1,8 εκατ. θέσεις περισσότερες σε σχέση με το 2024. Στο δίκτυο εξωτερικού η AEGEAN θα προσφέρει περίπου 13 εκατ. θέσεις, 1,4 περισσότερες θέσεις συγκριτικά με το 2024 ενώ στο δίκτυο εσωτερικού θα προσφέρει 8,5 εκατ. θέσεις 6% περισσότερες συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά».


Latest News

Υλοποίηση στρατηγικών καλωδιακών διασυνδέσεων τεχνολογίας HVDC από την Hellenic Cables
Η Hellenic Cables θα συμμετάσχει στην υλοποίηση στρατηγικών καλωδιακών διασυνδέσεων τεχνολογίας HVDC

Θεοδωρόπουλος: Οι εργοδότες είμαστε κακομαθημένοι - Γιατί δεν χτίζονται εργοστάσια στην Ελλάδα
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεοδωρόπουλος μιλώντας στο Κύκλο Ιδεών πρότεινε αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων και ζήτησε ευελιξία από τους εργαζομένους

«Πράσινο φως» στο ενημερωτικό δελτίο της Φάις Συμμετοχών – Άνοιξε ο δρόμος για το ΧΑ
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της Φάις Συμμετοχών

Η Moody's αναβάθμισε και την Attica Bank
Η αναβάθμιση του BCA της Attica Bank σε b1 οφείλεται κυρίως στην ολοκλήρωση της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων

Αναβαθμίζει τις Eurobank και Εθνική η Moody's
H Moody's προχώρησε στην αναβάθμιση των τραπεζών, με το outlook να «γυρνά» σε σταθερό, από θετικό προηγουμένως

Σάλλας: Βαρίδια για την Ελλάδα, η δικαιοσύνη και η δημόσια διοίκηση
Για την ανάγκη συναίνεσης μίλησε στον Κύκλο Ιδεών ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Lyktos

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΒΕΠ και ΟΕΕ - Τι προβλέπει
Οι δύο φορείς ανταλλάσσουν οικονομικές και νομικές πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την επενδυτική δραστηριότητά τους

Πώς άλλαξαν τα Επιχειρηματικά Πάρκα από το 2017 έως το 2023
Τι δείχνει η μελέτη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ για το διάστημα 2017-2023

Βερνίκος - Ταμβακάκης: Διαχρονική η συζήτηση για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου
«Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, τα υπόλοιπα τα καθορίζει η ίδια η αγορά», είπε ο Γιώργος Βερνίκος - «Πρέπει να δούμε τα ισχυρά μας στοιχεία», τόνισε ο Απόστολος Ταμβακάκης

Τρύφων: Το δόγμα Τραμπ κινητοποίησε την Ευρώπη
Για την αβεβαιότητα και τις προκλήσεις των καιρών μίλησε στον Κύκλο Ιδεών ο συνδιευθύνων σύμβουλος στην ELPEN, Θόδωρος Τρύφων