
Λίγα 24ωρα μετά τον ανασχηματισμό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης έδωσε το στίγμα του για τις πολιτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε στον ρόλο που θα έχει μετά την ανάληψή των νέων του καθηκόντων ενώ άφησε παράθυρο για μείωση των άμεσων φόρων με χρονικό ορίζοντα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και τη ΔΕΘ.
Στο πλαίσιο του 8ου συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών, του think tank που ίδρυσε το 2015 ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος , ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη, αναφέρθηκε στους στόχους του, στο νέο του ρόλο ενώ μίλησε και για την παροχολογία που έρχεται συχνά στο προσκήνιο και για το τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα που ανέλαβε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι είναι πολλές.
Αναφορικά με την παροχολογία, είπε ότι δεν είναι οπαδός της θεωρίας «δώστα τα όλα» λέγοντας μάλιστα για να υποστηρίξει την άποψή του, ότι «είναι ζημιογόνα για όποιον την εφαρμόζει»
Πρώτος στόχος είπε, είναι ο συντονισμός των οικονομικών και παραγωγικών υπουργείων και δεύτερο η προώθηση ειδικών projects, όπως π.χ. η ανάταξη του ΟΣΕ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.
Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ακόμη ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από τα macro (όπου, σημείωσε ότι πάμε καλά, π.χ. με την επενδυτική βαθμίδα), στα micro. Έκανε αναφορά σε τέσσερις άξονες, στις επενδύσεις, τις εξαγωγές, τον ανταγωνισμό και την ανταγωνιστικότητα. Θα υπάρξουν, όπως τόνισε, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς, μερικές αλλά ουσιώδεις παρεμβάσεις στους εν λόγω άξονες.
«Δεν είμαι οπαδός της θεωρίας δώστα όλα»
Αναφορικά με την παροχολογία, είπε ότι δεν είναι οπαδός της θεωρίας «δώστα τα όλα» λέγοντας μάλιστα για να υποστηρίξει την άποψή του, ότι «είναι ζημιογόνα για όποιον την εφαρμόζει».
«Είναι κάτι ζημιογόνο και πριν από τις εκλογές, διότι θα μπει η χώρα σχεδόν αμέσως σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και μετά πάνε στράφι όλες οι θυσίες».
Σε άλλο σημείο, σημείωσε πως η προσπάθεια που έχει στο επίπεδο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής δεν έχει προηγούμενο.
«Αυτό είναι που θα μας επιτρέψει τους επόμενους μήνες, πιστεύω τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, να κάνουμε εντονότερη την κοινωνική πολιτική με σαφέστερο δείγμα τη μείωση των φόρων. Μείωση των άμεσων φόρων» όπως είπε χαρακτηριστικά.


Latest News

Βέττας: Ανάγκη για κοινωνικό και αναπτυξιακό συμβόλαιο
«Καμπανάκι» για τη...σταθερότητα της παραγωγικότητας στην ελληνική οικονομία - Τι είπε για την είσοδο αλλοδαπών στην ελληνική αγορά εργασίας, τις καριέρες των γυναικών και την αναβάθμιση της Παιδείας

Πώς άλλαξαν τα Επιχειρηματικά Πάρκα από το 2017 έως το 2023
Τι δείχνει η μελέτη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ για το διάστημα 2017-2023

Πελαγίδης: Ο Τραμπ είναι μια μοναδική ευκαιρία να χειραφετηθεί η Ευρώπη
Ο Τραμπ στο τέλος της ημέρας θα τα πάρει όλα πίσω, είπε ο κ. Θοδωρής Πελαγίδης μιλώντας στο Συνέδριο Η Ελλάδα μετά VIII που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών

Τεχνική δυσλειτουργία στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Οι συναλλαγές σταμάτησαν με τον γενικό δείκτη να γράφει κέρδη 0,19% στις 1.696,85 μονάδες και τον τζίρο στα 110,8 εκατ. ευρώ

Τρύφων: Το δόγμα Τραμπ κινητοποίησε την Ευρώπη
Για την αβεβαιότητα και τις προκλήσεις των καιρών μίλησε στον Κύκλο Ιδεών ο συνδιευθύνων σύμβουλος στην ELPEN, Θόδωρος Τρύφων
![JP Morgan: Παραμένει θετική για την Ελλάδα – Είναι από τις λιγότερο εκτεθειμένες στους δασμούς [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/jpmorgan-09042020-ap-768x433-1-600x338.jpg)
Ταύρος η JP Morgan για Ελλάδα: Είναι από τις λιγότερο εκτεθειμένες στους δασμούς [πίνακες]
Σύμφωνα με την JP Morgan η ελληνική αγορά, διαθέτει ορισμένα θετικά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων η επιστροφή κεφαλαίου από τις τράπεζες και μια ανάπτυξη 2%

Στα ύψη οι τιμές για εξοχικές κατοικίες στην Κρήτη - Oι νέες hot περιοχές
Εξοχικές κατοικίες στην Κρήτη αναζητούν υποψήφιοι αγοραστές - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Elxis – At Home in Greece

Παπασταύρου: Κρίσιμο στοιχείο για τη νέα ενεργειακή πολιτική η ενιαία αγορά
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παπασταύρου έκανε δηλώσεις στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μητσοτάκης: Μειώσεις φόρων χωρίς να αποκλίνουμε από τη δημοσιονομική σταθερότητα
Από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών άνοιξε ο κύκλος επισκέψεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα υπουργεία

«Φρένο» Στουρνάρα σε 13ο και 14ο μισθό - Δεν υπάρχουν περιθώρια
Κατηγορηματικά αρνητικός είναι ο διοικητής της ΤτΕ όσον αφορά τον 13ο και 14ο μισθό