Λίγα 24ωρα μετά τον ανασχηματισμό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης έδωσε το στίγμα του για τις πολιτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε στον ρόλο που θα έχει μετά την ανάληψή των νέων του καθηκόντων ενώ άφησε παράθυρο για μείωση των άμεσων φόρων με χρονικό ορίζοντα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και τη ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο του 8ου συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών, του think tank που ίδρυσε το 2015 ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος , ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη, αναφέρθηκε στους στόχους του, στο νέο του ρόλο ενώ μίλησε και για την παροχολογία που έρχεται συχνά στο προσκήνιο και για το τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα που ανέλαβε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Χατζηδάκης  σημείωσε ότι είναι πολλές.

Αναφορικά με την παροχολογία, είπε ότι δεν είναι οπαδός της θεωρίας «δώστα τα όλα» λέγοντας μάλιστα για να υποστηρίξει την άποψή του, ότι «είναι ζημιογόνα για όποιον την εφαρμόζει»

Πρώτος στόχος είπε, είναι ο συντονισμός των οικονομικών και παραγωγικών υπουργείων και δεύτερο η προώθηση ειδικών projects, όπως π.χ. η ανάταξη του ΟΣΕ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ακόμη ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από τα macro (όπου, σημείωσε ότι πάμε καλά, π.χ. με την επενδυτική βαθμίδα), στα micro. Έκανε αναφορά σε τέσσερις άξονες, στις επενδύσεις, τις εξαγωγές, τον ανταγωνισμό και την ανταγωνιστικότητα. Θα υπάρξουν, όπως τόνισε, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς, μερικές αλλά ουσιώδεις παρεμβάσεις στους εν λόγω άξονες.

«Δεν είμαι οπαδός της θεωρίας δώστα όλα»

Αναφορικά με την παροχολογία, είπε ότι δεν είναι οπαδός της θεωρίας «δώστα τα όλα» λέγοντας μάλιστα για να υποστηρίξει την άποψή του, ότι «είναι ζημιογόνα για όποιον την εφαρμόζει».

«Είναι κάτι ζημιογόνο και πριν από τις εκλογές, διότι θα μπει η χώρα σχεδόν αμέσως σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και μετά πάνε στράφι όλες οι θυσίες».

Σε άλλο σημείο, σημείωσε πως η προσπάθεια που έχει στο επίπεδο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής δεν έχει προηγούμενο.

«Αυτό είναι που θα μας επιτρέψει τους επόμενους μήνες, πιστεύω τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, να κάνουμε εντονότερη την κοινωνική πολιτική με σαφέστερο δείγμα τη μείωση των φόρων. Μείωση των άμεσων φόρων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Δόμηση: 200 εκατ. ευρώ σε μελέτες για να «ξεκλειδώσουν» τα εκτός σχεδίου
Ακίνητα |

Ποσά 200 εκατ. ευρώ σε μελέτες για να «ξεκλειδώσει» η δόμηση εκτός σχεδίου

Σε φάση ελέγχου  μελέτες καταγραφής πολεοδομικά αναγνωρισμένων οδών που θα δίνουν δικαιώματα δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα στα νησιά. Μετά το Πάσχα οι ανάδοχοι για τις μελέτες στην υπόλοιπη χώρα. 

Πιερρακάκης: Αναγκαία η αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα των δασμών για ΕΕ και ΗΠΑ
Οικονομία |

Αναγκαία η αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα των δασμών για ΕΕ και ΗΠΑ, λέει ο Πιερρακάκης

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι σε θέση να χρηματοδοτεί την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της

OT Delphi Economic Forum X: Σοφία Ζαχαράκη: «Οι εκπαιδευτικοί στην περιφέρεια βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας»
Οικονομία |

OT Delphi Economic Forum X- Ζαχαράκη: «Οι εκπαιδευτικοί στην περιφέρεια βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας»

Για τις πανελλήνιες εξετάσεις, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μίλησε - μεταξύ άλλων - η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

OT Delphi Economic Forum X-Χριστόδουλος Τοψίδης: Ιδιαίτερη η ανάγκη αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Οικονομία |

OT Delphi Economic Forum X-Χριστόδουλος Τοψίδης: Ιδιαίτερη η ανάγκη αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα Logistics της Περιφέρειας, μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X

Έλεγχοι σε χρηματιστηριακή από Οικονομική Αστυνομία και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Έλεγχοι σε χρηματιστηριακή από Οικονομική Αστυνομία και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Έφοδο στα γραφεία γνωστής χρηματιστηριακής έκαναν η Οικονομική Αστυνομία και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Στο μικροσκόπιο για χειραγώγηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος