
«Κρίσιμο στοιχείο για τη νέα ενεργειακή πολιτική πρέπει να είναι η ενιαία αγορά, χωρίς εμπόδια και στρεβλώσεις, καθώς, επίσης, και η υποστήριξη και χρηματοδότηση της διασυνδεσιμότητας περιοχών της Ε.Ε., όπως η Ελλάδα με την Κύπρο, που έχει ευρύτερη γεωστρατηγική σημασία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.
Αναλυτικά ανέφερε:
«Σήμερα, εν μέσω σημαντικών γεωπολιτικών προκλήσεων, καλούμαστε να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις για το ενεργειακό παρόν και μέλλον της Ευρώπης.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι οι χαμηλές τιμές ενέργειας, απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, καθώς και για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.
Γι’ αυτό χαιρετίζουμε το Σχέδιο Δράσης για Προσιτές Τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς περιλαμβάνει πολλές από τις προτάσεις της χώρας μας, τις οποίες ανέδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής.
Καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Κρίσιμο στοιχείο για τη νέα ενεργειακή πολιτική πρέπει να είναι η ενιαία αγορά, χωρίς εμπόδια και στρεβλώσεις, καθώς, επίσης, και η υποστήριξη και χρηματοδότηση της διασυνδεσιμότητας περιοχών της Ε.Ε., όπως η Ελλάδα με την Κύπρο, που έχει ευρύτερη γεωστρατηγική σημασία.
Χρειαζόμαστε να κινηθούμε άμεσα και συλλογικά, ώστε η Ευρώπη των 27 να μετεξελιχθεί γρήγορα σε μια ενιαία, ανταγωνιστική, και συγχρόνως δίκαιη και ανθεκτική Ενεργειακή Ένωση. Αυτή την ατζέντα προωθούμε».


Latest News

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της εφαρμογής e-Peitharxika
Μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή της σε έξι καίριους φορείς τον Μάιο του 2023, το e-Peitharxika λειτουργεί πλήρως από τις αρχές του 2024

Ποσά 200 εκατ. ευρώ σε μελέτες για να «ξεκλειδώσει» η δόμηση εκτός σχεδίου
Σε φάση ελέγχου μελέτες καταγραφής πολεοδομικά αναγνωρισμένων οδών που θα δίνουν δικαιώματα δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα στα νησιά. Μετά το Πάσχα οι ανάδοχοι για τις μελέτες στην υπόλοιπη χώρα.

Βήμα εμπρός... ή πίσω; - Το στοίχημα των αγορών της Ελλάδας και της Ευρώπης επί Τραμπ
Η Βασιλική Λαζαράκου και ο Γιάννος Κοντόπουλος μίλησαν στο OT Delphi Economic Forum X για τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ευρώπη

Οι 90 ημέρες που θα κρίνουν το πακέτο της ΔΕΘ και φοροελαφρύνσεις
Δασμοί, ρήτρα διαφυγής για αμυντικές δαπάνες και έξτρα έσοδα από φοροδιαφυγή ορίζουν τον δημοσιονομικό χώρο για νέες φοροελαφρύνσεις και ενισχύσεις

Αναγκαία η αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα των δασμών για ΕΕ και ΗΠΑ, λέει ο Πιερρακάκης
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι σε θέση να χρηματοδοτεί την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της

ΟΤ Delphi Economic Forum X – H τέταρτη ημέρα με αποκλειστικές συνεντεύξεις και ειδήσεις
Ο ΟΤ έδωσε το παρών στο Delphi Economic Forum X - Δείτε όλα όσα έγιναν την τέταρτη και τελευταία ημέρα του φόρουμ

Πιερρακάκης από ECOFIN: «Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ»
«Η Ελλάδα υποστηρίζει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των μελών της ΕΕ - Χαιρετίζουμε την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής»

OT Delphi Economic Forum X- Ζαχαράκη: «Οι εκπαιδευτικοί στην περιφέρεια βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας»
Για τις πανελλήνιες εξετάσεις, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μίλησε - μεταξύ άλλων - η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

OT Delphi Economic Forum X-Χριστόδουλος Τοψίδης: Ιδιαίτερη η ανάγκη αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα Logistics της Περιφέρειας, μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X

Delphi Economic Forum X – Θεοδωρικάκος: Επιταχύνουμε τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στο «Delphi Economic Forum X»