Νέο πλήγμα για τη Siemens που ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 5.600 θέσεις εργασίας στον τομέα του βιομηχανικου αυτοματισμού  (Digital Industries).

Οι περικοπές θέσεων εργασίας ανέρχονται σε λίγο περισσότερο από το 8% των 68.000 ατόμων που απασχολούνται στο συγκεκριμένο τομέα παγκοσμίως και έρχονται καθώς η Siemens προσαρμόζει την παραγωγική της ικανότητα σύμφωνα με τις αδύναμες συνθήκες της αγοράς στη Γερμανία και την Κίνα.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων που ανακοινώθηκε από τη Siemens από το 2017, με 2.600 από τις θέσεις εργασίας να καταργούνται στη Γερμανία, αν και η Siemens δήλωσε ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται στη χώρα καταγωγής της ως επιχειρηματική τοποθεσία.

Μέχρι πρόσφατα η Digital Industries ήταν το στολίδι στο στέμμα της Siemens, με τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους στον όμιλο για τους ελεγκτές και το εργοστασιακό της λογισμικό.

Ωστόσο, η Siemens, η οποία απασχολεί 312.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, είπε ότι «η σίγαση ζήτησης κυρίως στις βασικές αγορές της Κίνας και της Γερμανίας σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανταγωνιστικές πιέσεις έχουν μειώσει σημαντικά τις παραγγελίες και τα έσοδα στον κλάδο του βιομηχανικού αυτοματισμού» τα τελευταία δύο χρόνια.

Αλυσίδα περικοπών για τη γερμανική βιομηχανία

Οι περικοπές θέσεων εργασίας επισημάνθηκαν για πρώτη φορά από τη Siemens τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ το τελευταίο τρίμηνο τα κέρδη της Siemens απο την μονάδα βιομηχανικου αυτοματισμού μειώθηκαν κατά ένα τρίτο.

Η είδηση ​​των απολύσεων ακολουθεί αυτές της Audi , που ανήκει στον Ομιλο της Volkswagen, τη Δευτέρα λέγοντας ότι περικόπτει 7.500 θέσεις εργασίας στη διοίκηση.

Η ίδια η Volkswagen έχει επίσης ανακοινωσει ένα πρόγραμμα μείωσης κόστους που περιλαμβάνει περικοπές 35.000 θέσεων εργασίας, ενώ η Porsche  σχεδιάζει να περικόψει 3.900 θέσεις εργασίας.

Η Siemens ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι περικόπτει 450 θέσεις εργασίας στην επιχείρηση φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το ένα τρίτο του συνολικού εργατικού δυναμικού.
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Κέντρικ Νάικε  υπερασπίστηκε τις περικοπές θέσεων εργασίας, λέγοντας ότι η επιχείρηση αυτοματισμού της Siemens έπρεπε να γίνει ταχύτερη και πιο ευέλικτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή