
Υπό έλεγχο συντηρεί τις πιέσεις του το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και έχει την πλειονότητα των τίτλων του σε φάση διόρθωσης, δεν δείχνει διαθέσεις να χάσει αμαχητί τη ζώνη των 1.700 μονάδων.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,52% στις 1.696,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 88,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 4.190,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 1,23% στις 1.658,78 μονάδες.
Πιέζονται οι τράπεζες
Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται από χθες σε φάση διόρθωσης, χωρίς όμως να κινούνται «συντονισμένα» και οι τέσσερις συστημικές, με την Eurobank σήμερα να αντισταθμίζει οριακά τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται οι τρεις ομότιμες της. Μια εικόνα που προφανώς αργά ή γρήγορα θα ερχόταν, δεδομένου ότι ο κλάδος ήταν αυτός που υπεραπέδωσε από την αρχή του έτους.
Το θετικό είναι ότι καθημερινά υπάρχουν περιπτώσεις τίτλων που «βγαίνουν» μπροστά και δίνουν τις στηρίξεις τους, με την εισροή κεφαλαίων να παραμένει αμείωτη. Και αυτό ήταν και είναι το διακύβευμα, να υπάρχει δηλαδή διάχυση του ενδιαφέροντος σε όλο και μεγαλύτερο εμβαδόν του ταμπλό, ώστε να αρχίσει η κίνηση να αποκτά το βάθος που χρειάζεται, προκειμένου να δημιουργηθούν και καλύτερες βάσης της τετράμηνης πλέον ανόδου.
Σαφώς οι διορθωτικές συνεδριάσεις και καλοδεχούμενες είναι και ευκταίες, δεδομένου του ότι δίνουν την ευκαιρία κατοχύρωσης κερδών και της εισόδου ορισμένων χαρτοφυλακίων που δεν έλαβαν εγκαίρως το αγοραστικό σήμα. Άλλωστε, μέχρι και τη ζώνη των 1.680 – 1.660 μονάδων η τάση δεν απειλείται, με τα περιθώρια διόρθωσης να είναι ικανά ώστε να δώσουν την ευκαιρία στην αγορά να μαζέψει και πάλι δυνάμεις.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank σημειώνει απώλειες 2,69%, με τις Εθνική, Πειραιώς και Σαράντη να χάνουν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, OTE, Cenergy, Aktor, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Helleniq Energy, Motor Oil, ΔΑΑ, ΟΠΑΠ και Metlen.
Στον αντίποδα, άλμα 3,4% σημειώνουν οι Aegean και Ελλάκτωρ, με τη Βιοχάλκο να κερδίζει 2,65%. Στο +1,98% η Λάμδα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή είναι ο Τιτάν.


Latest News

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο ΧΑ - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Συντηρεί στο 2% τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει ο ανοδικός διάδρομος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,08% στις 1.615,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται

Μίνι ράλι και στη Λ. Αθηνών, μετά το κατενάτσιο από τον Λευκό Οίκο
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,72% στις 1.609,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια

OT Delphi Economic Forum X - Λαζαράκου: «Νέου τύπου έλεγχοι στην κεφαλαιαγορά και τα crypto - Το mystery shopping»
Η Βασιλική Λαζαράκου Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X τόνισε την ανάγκη της ενοποίησης των κεφαλαιαγορών στην Ε.Ε.

Έλεγχοι σε χρηματιστηριακή από Οικονομική Αστυνομία και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έφοδο στα γραφεία γνωστής χρηματιστηριακής έκαναν η Οικονομική Αστυνομία και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Στο μικροσκόπιο για χειραγώγηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Roller coaster οι αγορές - Πάνω από 13 δισ. η «πληγή» των δασμών στο ΧΑ
Ποιοι επλήγησαν περισσότερο στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις αγορές οι δασμοί Τραμπ

Βρήκε στο τέλος την ισορροπία το ΧΑ, κάτω του 1% οι απώλειες της εβδομάδας
Η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν ιδιαίτερα ασταθής με δραματικές διακυμάνσεις ακολουθώντας τις δασμολογικές παλινωδίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ