
Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Μάικλ Γουίρθ πληρώθηκε 32,7 εκατομμύρια δολάρια το 2024, σύμφωνα με την κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η συνολική αποζημίωση που έλαβε ο Wirth αντιπροσωπεύει αύξηση 23,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, η μέση ετήσια αμοιβή των υπαλλήλων της Chevron, στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μειώθηκε πέρυσι κατά 6,8% στα 163.744 δολάρια, έναντι αύξησης 8,7% στα 175.673 δολάρια το 2023.
Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 15% έως 20% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της έως το τέλος του 2026, καθώς στοχεύει σε περικοπές κόστους έως και 3 δισ. δολάρια, απλοποιώντας τις δραστηριότητές της και ολοκληρώνοντας μια σημαντική εξαγορά.
Η συμφωνία της, ύψους 53 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά της πετρελαιοπαραγωγού Hess και την απόκτηση ερεισμάτων στο προσοδοφόρο κοίτασμα πετρελαίου της Γουιάνας βρίσκεται σε εκκρεμότητα λόγω δικαστικής διαμάχης με τη μεγαλύτερη ανταγωνίστρια Exxon Mobil, η οποία την έχει ξεπεράσει με την αύξηση της παραγωγής της.
Η Chevron απασχολούσε 45.298 άτομα από το 2024, συμπεριλαμβανομένων 5.556 ατόμων στα πρατήριά της.
Παράταση για τη Βενεζουέλα
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμη να παρατείνει την προθεσμία της Chevron Corp. προκειμένου να σταματήσει τις δραστηριότητές της στη Βενεζουέλα για τουλάχιστον άλλες 30 ημέρες, μετά από πιέσεις που δέχθηκε από τον πετρελαϊκό κολοσσό που εδρεύει στο Τέξας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη υποδείξει στη Chevron ότι θα έχει περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τις δραστηριότητές της στη Βενεζουέλα Petroleos de Venezuela SA πέραν της προθεσμίας 30 ημερών που λήγει στις 3 Απριλίου, αλλά δεν έχουν δώσει ακριβείς λεπτομέρειες για το πόσο περισσότερο χρόνο θα έχει, ανέφεραν έγκυρες πηγές.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron, Μάικλ Γουίρθ, αναφέρθηκε σε πιθανή παράταση κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τετάρτη με τον Ντόναλντ Τραμπ και άλλα στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών στον Λευκό Οίκο.
Η Wall Street Journal ανέφερε χθες ότι ο Wirth είχε πιέσει την τελευταία στιγμή στην κυβέρνηση Τραμπ για περισσότερο χρόνο για να τερματίσει η εταιρεία τις δραστηριότητές της στη Βενεζουέλα.


Latest News

Η «τορπίλη» Ερντογάν στην οικονομία της Τουρκίας - Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι αγορές
Συνεχείς συναντήσεις σε κεντρική τράπεζα και οικονομικό επιτελείο για να ανακοπεί το selloff στα τουρκικά assets

Στις 2 Απριλίου το δασμολογικό μπαράζ του Τραμπ - Γιατί την αποκαλεί «Ημέρα Απελευθέρωσης»:
Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για την «Ημέρα Απελευθέρωσης» - Οι αγορές αναμένουν τα νέα μέτρα

To DEI γίνεται... DOI στη JP Morgan
Η JP Morgan ακολουθεί τις άλλες, μεγάλες εταιρείες που αναπροσαρμόζουν τις πολιτικές τους, μετά την εκλογή Τραμπ

Η Rio Tinto θέλει να επενδύσει περισσότερα στις ΗΠΑ
Η Rio Tinto εξέφρασε την επιθυμία να επενδύσει περισσότερα σε εγχώρια ορυχεία χαλκού

Bentley: Προειδοποιεί τους κροίσους πελάτες της ότι ίσως επωμιστούν το μεγαλύτερο κόστος των δασμών Τραμπ
Αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα πτοήσει τους επίδοξους αγοραστές της πανάκριβης Bentley

Τα νέα hotspot του Λονδίνου βρίσκονται... εκεί που και ο βασιλιάς πάει μόνος του
Τα λευκά πορσελάνινα πλακάκια στους τοίχους μαρτυρούν το παρελθόν των χώρων - Οι μπάρμπαν παραδέχονται ότι δυσκολεύονται να ξεχάσουν τι ήταν κάποτε το μαγαζί

Γιατί παραμένει τόσο επίμονος ο πληθωρισμός;
Ο πληθωρισμός παραμένει ένας δυσεπίλυτος γρίφος για τις κεντρικές τράπεζες με τον Τραμπ να τον κάνει ακόμη δυσκολότερο

Πώς ο Μασκ «άλωσε» την Ινδία με το Starlink
Η SpaceX του Έλον Μασκ ανακοίνωσε συμφωνίες που θα αναπτύξουν τις υπηρεσίες διαδικτύου Starlink σε όλη την Ινδία

Μαθήματα δημιουργικής ανεξαρτησίας από Chanel - Gucci
Τι συμβαίνει σε μια μάρκα πολυτελείας πολλών δισ. δολαρίων όταν ο δημιουργικός διευθυντής αποχωρεί;

Πώς ο Τζεφ Μπέζος ασπάστηκε το κίνημα MAGA
Ο Μπέζος έχει αναθερμάνει τις σχέσεις του με τον άνθρωπο που τον είχε αποκαλέσει κάποτε «Μπόζο»