
Σε ανάρτηση με την οποία καλεί τους τούρκους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες του CHP και να ψηφίσουν υπέρ του για το χρίσμα του υποψήφιου προέδρου, προχώρησε ο προφυλακισμένος πλέον δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Ο Ιμάμογλου στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το «πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας» θα ξεπλυθεί σαν λεκές και καλεί τους υποστηρικτές του να μην φοβούνται και να μην χάνουν το κουράγιο τους.
Η ανάρτηση του Εκρέμ Ιμάμογλου
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιμάμογλου στην ανάρτηση του:
Ο φόβος δεν ωφελεί!
Και έτσι θα νικηθούν! Και έτσι θα ηττηθούν.
Θα νικηθείτε από τη δικαιοσύνη μας, το θάρρος μας, την ταπεινότητά μας, το χαμογελαστό μας πρόσωπο!
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Ποτέ μην είστε λυπημένοι, μην θλίβεστε, μην χάνετε την ελπίδα σας.
Αυτό το πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας μας και αυτόν τον μαύρο λεκέ θα τον καθαρίσουμε με τα χέρια μας.
Πλησιάζουν οι μέρες που οι άνθρωποι που διαχειρίζονται αυτή τη διαδικασία θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Παντοδύναμου τόσο σε αυτόν τον κόσμο όσο και στο επόμενο.
Καλώ τα 86 εκατομμύρια συμπολίτες μου να προσέλθουν στις κάλπες και να αναγγείλουν τον αγώνα για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στέκομαι όρθιος, δεν θα λυγίσω ποτέ.
Όλα θα είναι όμορφα…»
Η απόφαση για την προφυλάκιση Ιμάμογλου
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του in στην Κωνσταντινούπολη, Ανδρέας Ρομπόπουλος, νωρίτερα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο Ιμάμογλου κρίνεται προφυλακιστέος στο πλαίσιο της έρευνας για κατηγορίες που αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό το οικονομικό όφελος, συμπεριλαμβανομένων των αδικημάτων της δωροδοκίας, υπεξαίρεσης, χειραγώγησης προσφορών, διακεκριμένης απάτης και παράνομης απόκτησης προσωπικών δεδομένων.
Διαφορετική η απόφαση για την υπόθεση της τρομοκρατίας
Διαφορετική είναι ωστόσο η απόφαση για τη δεύτερη κατηγορία η οποία αφορά τη συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση, που συνδέει, επί της ουσίας, τον Εκρέμ Ιμάμογλου με το ΡΚΚ. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, οι ύποπτοι φέρονται να έχουν διαπράξει το έγκλημα της συνδρομής σε τρομοκρατική οργάνωση.
Ο δικαστής, στην υπόθεση περί συνεργασίας με την τρομοκρατία σύμφωνα με τις πληροφορίες, που μετέδωσε από την αρχή το in και επιβεβαιώθηκαν και από τις επίσημες ανακοινώσεις, αποφάσισε ότι ο Ιμάμογλου αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Αυτό στην πράξη θα σημαίνει ότι ο Ιμάμογλου προφυλακίζεται, ωστόσο δεν επιβάλλεται επιτροπεία στον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης, όπως θα γινόταν εάν κρινόταν προφυλακιστέος και για αυτή την κατηγορία.


Latest News

Γκάφα ολκής από υπουργούς του Τραμπ - Αποκάλυπταν απόρρητες πληροφορίες σε δημοσιογράφο μέσω μηνυμάτων
Αμερικανός δημοσιογράφος βρέθηκε αναπάντεχα προσκεκλημένος σε απόρρητη διαδικτυακή συζήτηση κορυφαίων αξιωματούχων των ΗΠΑ, δίχως να το… γνωρίζουν και οι ίδιοι.

Οι πολιτικοί και ο θαυμαστός κόσμος των κοινωνικών δικτύων
Η άνοδος και η πτώση των πολιτικών στον αδηφάγο κόσμο των social media – Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την εικόνα του και, κυρίως, από το παρελθόν του

Οι εξελίξεις με Ιμάμογλου βάζουν «στον πάγο» το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας
Η προφυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου αλλάζει τα δεδομένα - Οι ηγέτες της Ευρώπης τηρούν εκκωφαντική σιωπή

Economist: Η Τουρκία πλησιάζει σε σημείο χωρίς επιστροφή
Ο Ερντογάν «πήρε ένα μεγάλο ρίσκο», γράφει ο Economist - Ο Εκρέμ Ιμάμογλου «θα περάσει μήνες, ίσως και χρόνια, στη φυλακή» αναφέρει το δημοσίευμα

Η πολιτική βιτρίνα των social media
Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας, άλλοτε ευεργετώντας και άλλοτε καταρρακώνοντας το πολιτικό προσωπικό που εκτίθεται εκεί

Συνταγματικό Δικαστήριο ακυρώνει την καθαίρεση του πρωθυπουργού στη Νότια Κορέα
Εν μέσω εξελισσόμενης κρίσης στη Νότια Κορέα το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να ακυρώσει την καθαίρεση του πρωθυπουργού – Εν αναμονή της απόφασης για τον πρόεδρο

Αφρικανική σκόνη, ισχυροί νοτιάδες και βροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Αλλαγές σε Μετρό και Τραμ λόγω παρελάσεων
Μεταβολές θα σημειωθούν στα δρομολόγια του Μετρό και του Τραμ την Δευτέρα και την Τρίτη, λόγω των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου

Μπακαλιάρος vs λινγκ: Τι πρέπει να προσέξετε στην αγορά
Η Ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και την Ισλανδία, Φινλανδία και Νορβηγία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση θα γίνει τη Δευτέρα στις 11:00 στο Σύνταγμα – Η στρατιωτική θα γίνει ως είθισται την Τρίτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου