Ολοκληρώθηκε στο διαιτητικό δικαστήριο σύμφωνα με πληροφορίες, η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση αντιδικίας της Notos Com με την American Eagle, στους χώρους της Νομικής Βιβλιοθήκης.

Μετά τη συγκεκριμένη φάση με τη διαιτησία να βασίζεται στο ελληνικό δίκαιο, σειρά έχει η διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων που ζητήθηκαν από την έδρα, προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη. Η απόφαση υπολογίζεται να εκδοθεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες όπως είθισται.

Αισιοδοξία από την Notos Com

Η διοίκηση της Notos, με τον Μιχάλη Παπαέλληνα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τον Χρήστο Παπαέλληνα σε αυτήν του προέδρου, εμφανίζεται αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης.

Η εταιρεία αξιώνει αποζημίωση ύψους 8 εκατ. ευρώ, μετά την απόφαση της αμερικάνικης εταιρείας να διακόψει τη μεταξύ τους συνεργασία και να κλείσουν τα 6 καταστήματα που λειτουργούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία πέρασε δια πυρός και σιδήρου την περίοδο των Μνημονίων και της βαθιάς κρίσης στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας ωστόσο να διασωθεί μέσα από εκτεταμένη αναδιάρθρωση σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Η εταιρεία διαχειρίζεται 53 καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 42 είναι εταιρικά και 11 είναι καταστήματα τρίτων που λειτουργούν με το σύστημα της παρακαταθήκης και απασχολεί πάνω από 1.200 άτομα προσωπικό.

H περίπτωση της American Eagle

Παρά το γεγονός ότι η Notos Com κατείχε από το 2014 την αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα των ειδών νεανικής ένδυσης της αμερικανικής εταιρείας American Eagle Outfitters, εκείνη αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία με την πλευρά Παπαέλληνα και έκλεισε όλα τα καταστήματα και τα σημεία πώλησης που διέθετε.

Oι διαφωνίες των δύο μερών οδηγήθηκαν σε διεθνή διαιτησία όπως προέβλεπε η αρχική σύμβασή τους. Notos Com

Τα ορόσημα

Κατά τη συγκεκριμένη χρονιά, εκτός από τη διακοπή της συνεργασίας με την American Eagle, η Notos Com προχώρησε στο rebranding των πολυκαταστημάτων και οι νέες συνεργασίες του Κλάδου, μεταξύ άλλων, με τους οίκους ARMANI, HUGO BOSS, TOMMY HILFINGER, CALVIN KLEIN, KARL LAGERFELD, PENNY BLACK, PATRIZIA PEPPE, AMERICAN VINTAGE, BOGGI MILANO.

Επίσης, στην πλήρη ανακαίνιση του τρίτου ορόφου του πολυκαταστήματος της Αθήνας καθώς και στην ανακατάταξη των corners στους πέντε ορόφους του πολυκαταστήματος της Αθήνας, σε ανακαινίσεις και αναδιάταξη corners στο πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης, όπως και στη λειτουργία νέου e-shop της Lacoste.

Σε συνδυασμό με το rebranding του σήματος THE BOSTONIANS και την πλήρη ανακαίνιση των καταστημάτων λιανικής, η Notos Com έβαλε τα θεμέλια για περαιτέρω αύξηση πωλήσεων το 2024, κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι.

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της εταιρείας επισήμαιναν μάλιστα πως πρόκειται για ένα εφικτό στόχο, με δεδομένες τις επιδόσεις που έχουν καταγραφεί, λέγοντας πως «κινούνται εντός στόχων και θεωρούν εφικτή την επίτευξη πωλήσεων μεταξύ 135 εκατ. ευρώ με 140 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2024».

Επτά χρόνια μέτρησε η παρουσία της American Eagle στην ελληνική αγορά, με την αποκλειστική αντιπροσώπευση από την Notos Com

Θετικό πρόσημο

Σύμφωνα με την Έκθεση Διαχείρισης που έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2023 ανήλθε σε 124.550 χιλ. ευρώ και σημείωσε αύξηση κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Αν υπολογισθούν μόνο οι συνεχιζόμενες δραστηριότητες μετά την διακοπή του υποκλάδου της νεανικής ένδυσης που επανήλθε πλήρως από τις αρχές του 2023, τότε η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση ανέρχεται σε 19%.

Την μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε ο κλάδος Προσωπικής Φροντίδας (Καλλυντικών) κατά 25,8% και ακολούθησε ο κλάδος Προσωπικής Εμφάνισης (Ένδυσης-Υπόδησης) κατά 18,7%.

Τα Πολυκαταστήματα σημείωσαν αύξηση 10,1% που αν ληφθεί όμως υπόψη η διακοπή της δραστηριότητας του σήμαντος της American Eagle, τότε η αύξηση ανήλθε σε 13%. Μάλιστα στο σημείο στην Ομόνοια λειτούργησαν καταστήματα με την μορφή shop in shop εταιρείες όπως η Tommy Hilfiger, η Boss και η Armani.

Υπολογίζεται πως τα 4 πολυκαταστήματα που διατηρεί ο όμιλος σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα θα παρουσιάσουν για το 2024 πωλήσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά περίπου 15% σε σχέση με το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις