
Ο Ρώσος γερουσιαστής και πρώτος αναπληρωτής του επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Άνω Βουλής στη Ρωσία, Βλαντίμιρ Τσιζόφ δήλωσε ότι δεν υιοθετήθηκε κοινή δήλωση από τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον μετά τις συνομιλίες στο Ριάντ εξαιτίας «της θέσης της Ουκρανίας».
Οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ συνεχίζονται, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές με τη Μόσχα να επιδιώκει να κερδίσει χρόνο
Ο Τσιζόφ, που μίλησε στο κρατικό κανάλι Rossiya-24, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.
«Το γεγονός ότι κάθισαν για 12 ώρες και προφανώς συμφώνησαν σε μια κοινή δήλωση, η οποία όμως δεν υιοθετήθηκε λόγω της θέσης της Ουκρανίας, είναι πολύ χαρακτηριστικό και ενδεικτικό», σχολίασε ο Ρώσος γερουσιαστής.
Η δήλωση Πεσκόφ που προηγήθηκε
Διεθνή ΜΜΕ εκτιμούσαν ότι σήμερα θα δημοσιοποιούνταν η κοινή δήλωση μετά τις συνομιλίες στο Ριάντ, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν αναφέρθηκε σε κάτι τέτοιο στην καθιερωμένη τηλεσύσκεψή του με Ρώσους και διεθνείς δημοσιογράφους.
Αντίθετα, ο στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών δεν θα δημοσιοποιηθεί.
Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης διαβιβάστηκαν στις πρωτεύουσες των δύο χωρών και «αναλύονται» επί του παρόντος.
«Μιλάμε για τεχνικές συνομιλίες, που μπαίνουν σε λεπτομέρειες, οπότε φυσικά το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών σίγουρα δεν θα δημοσιοποιηθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην καθημερινή τηλεσύσκεψή του με Ρώσους και διεθνείς δημοσιογράφους.
«Το επαναλαμβάνω και πάλι, οι ενημερώσεις προς τις πρωτεύουσες τώρα αναλύονται. Μόνο τότε θα είναι δυνατόν να μιλήσουμε για κάποια συμπεράσματα», σημείωσε.
Σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πεσκόφ είπε ότι δεν υπάρχουν σχέδια αυτή τη στιγμή, αλλά ότι θα μπορούσε να κανονιστεί γρήγορα, αν χρειαστεί.
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν τώρα λόγοι για τριμερείς συνομιλίες που να περιλαμβάνουν και την Ουκρανία, ο Πεσκόφ είπε ότι αυτό δεν έχει συζητηθεί.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Delegations from Russia and the US have conducted technical consultations in Riyadh and sent reports to their respective leaders; the talks’ results will not be published, Kremlin Spokesman Dmitry Peskov said:https://t.co/LcsV1esmZ4 pic.twitter.com/cmt6GgmWHF
— TASS (@tassagency_en) March 25, 2025
«Πιθανή» η συμφωνία για τη Μαύρη Θάλασσα, εκτιμά ο Λαβρόφ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε σε δημοσιογράφους.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε μια νέα συμφωνία για τη ναυτιλία στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ χθες.
Οποιαδήποτε νέα συμφωνία, ωστόσο, θα πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρούς όρους, πρόσθεσε.
Αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της Ρωσίας να επιθεωρεί τα πλοία και να διασφαλίζει ότι τυχόν άδεια πλοία δεν χρησιμοποιούνται για παραδόσεις όπλων.
Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι τα εμπόδια γύρω από τις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων αποτέλεσαν σοβαρό πρόβλημα στο παρελθόν.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Ρωσία για το θέμα της διευκόλυνσης των ρωσικών εξαγωγών σιτηρών και λιπασμάτων.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Γκουτέρες «προσπαθεί να βοηθήσει» και αναζητά τρόπους να παρακάμψει τις τρέχουσες δυτικές κυρώσεις.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Δικαιώθηκαν όσοι κρατούσαν χαμηλά την μπάλα για τις συνομιλίες στο Ριάντ
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα ενημέρωσης, όπως οι Moscow Times, είχαν «προσγειώσει» όσους έλεγαν ότι θα υπάρξει συμφωνία εκεχειρίας, σημειώνοντας ότι βασικός στόχος των Ρώσων διαπραγματευτών ήταν να κερδίσουν χρόνο έτσι ώστε ο ρωσικός στρατός να εκκαθαρίσει την περιοχή του Κουρσκ από τα ουκρανικά στρατεύματα, αλλά και να σημειώσει περεταίρω πρόοδο σε άλλα μέτωπα του πολέμου.
Αναλυτές εκτιμούν ότι όσα περισσότερα εδάφη κερδίζει ο ρωσικός στρατός, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα ερείσματα της Ρωσίας στις συνομιλίες της Μόσχας και της Ουάσινγκτον για την εκεχειρία στην Ουκρανία.
Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συνομιλίες ανάμεσα ΗΠΑ και Ουκρανία
Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ουκρανία που επίσης φιλοξενούνται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με το AFP που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος: «Οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν. Όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα».
Πηγή: in.gr


Latest News

ΗΠΑ: Πώς μία διαρροή αποκαλύπτει τα βάθη της απέχθειας της κυβέρνησης Τραμπ για την Ευρώπη;
Τα μηνύματα που μοιράστηκαν οι υπουργοί του Τραμπ κατά λάθος με δημοσιογράφο του Atlantic αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πώς αισθάνονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τους συμμάχους τους στην Ευρώπη

Τι αλλάζει στις άδειες οδήγησης ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός
Τουλάχιστον δύο χρόνια δοκιμαστική περίοδος για τους νέους οδηγούς στην ΕΕ - Πρόσβαση μέσω smartphone στις άδειες οδήγησης

Φεύγει η σκόνη, έρχονται βροχές – Στους 26 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΗΠΑ: Ρωσία και Ουκρανία συμφωνούν για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίκαιρο παρά ποτέ το «Eθνικόν είναι το αληθές» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Ζούμε σε εξαιρετικά ταραγμένους καιρούς και πολλές από τις σταθερές, τις οποίες θεωρούσαμε δεδομένες τις τελευταίες δεκαετίες, τίθενται σε αμφισβήτηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Θα αγωνιστούμε ενάντια στο πραξικόπημα» - Nέο μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή
«Όταν έρθουμε στην εξουσία, δεν θα κάνουμε αυτό που μας κάνατε εσείς», έγραψε σε νέα ανάρτησή του ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ανησυχία στην ΕΕ από την γκάφα των υπουργών του Τραμπ - Τι σημαίνει η «top secret» διαρροή
Αμερικανός δημοσιογράφος βρέθηκε αναπάντεχα προσκεκλημένος σε απόρρητη διαδικτυακή συζήτηση - Τι φοβούνται οι Βρυξέλλες

Το μήνυμα Μαρινάκη για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε όλους τους Έλληνες για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Δίνει ο Ερντογάν το... «δαχτυλίδι» στον Ιμάμογλου;
Οι εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσει η υπόθεση Ιμάμογλου και οι επιπτώσεις της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ισχυρή οικονομική και στρατιωτική συνεργασία Ουάσιγκτον - Αθήνας: Το μήνυμα Ρούμπιο
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη νέα συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ