
Νέους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων θα ανακοινώσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Ο Τραμπ θα αποκαλύψει τους νέους δασμούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Οβάλ Γραφείο στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέιβιτ.
Οι ανακοινώσεις της 2ας Απριλίου
Ο Τραμπ τη Δευτέρα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι οι δασμοί στα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να φθάσουν πριν από τις 2 Απριλίου, την ημέρα που πρόκειται να ξεκινήσει το σαρωτικό σχέδιό του για τους «αμοιβαίους δασμούς».
«Θα το ανακοινώσουμε αυτό αρκετά σύντομα τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα, και στη συνέχεια θα έρθει η 2α Απριλίου, που θα είναι οι αμοιβαίοι δασμοί», είπε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Οι μετοχές του κλάδου των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρούν κατά 2,54%, επεκτείνοντας τις απώλειες μετά την δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου στο CNBC ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με τους δασμούς ήδη από την Τετάρτη
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει από καιρό γνωστοποιήσει τα σχέδιά του να επιβάλει υψηλούς δασμούς σε ξένους εμπορικούς εταίρους. Αλλά οι απρόβλεπτες και συχνά μεταβαλλόμενες πολιτικές του έχουν προκαλέσει αναταραχή στο χρηματιστήριο και έχουν αφήσει τους επιχειρηματίες αβέβαιους για το πώς να σχεδιάσουν το μέλλον.
Έχει ανακηρύξει την 2α Απριλίου ως «ημέρα απελευθέρωσης» και ως «τη μεγάλη μέρα». Το σχέδιό του, σύμφωνα με την αρχική περιγραφή, είναι να επιβάλει αμοιβαίους δασμούς σε όλες τις χώρες που έχουν τους δικούς τους εισαγωγικούς δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα, ενώ θα επέβαλε επίσης δασμούς ως απάντηση σε άλλες δυσμενείς εμπορικές πολιτικές, όπως η χρήση φόρων προστιθέμενης αξίας.
Όμως ο Τραμπ και οι αξιωματούχοι του έχουν πρόσφατα αφήσει να εννοηθεί ότι οι δασμοί που έρχονται στις 2 Απριλίου θα μπορούσαν τελικά να είναι ηπιότεροι απ’ ό,τι φάνηκε αρχικά.
Ο Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι «θα υπάρξει ευελιξία» σε αυτούς τους δασμούς και το βράδυ της Τρίτης άφησε να εννοηθεί ότι οι δασμοί θα είναι πιο «επιεικείς παρά αμοιβαίοι». Ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ την περασμένη εβδομάδα είπε ότι οι χώρες μπορούν να προ-διαπραγματευτούν με τις ΗΠΑ για να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν νέους δασμούς στις 2 Απριλίου.


Latest News

Gen Z VS millennials: Ποια γενιά θα κερδίσει τη μάχη των αθλητικών;
Η νέα αθόρυβη... αψιμαχία εξελίσσεται στο TikTok, με τη Gen Z να κατακρίνει ολοένα και περισσότερο τα εφαρμοστά σύνολα που καθόρισαν το στυλ των millennials

Υπό κινεζικό «μικροσκόπιο» η συμφωνία για την πώληση των λιμανιών του Παναμά
Η ρυθμιστική αρχή για τον ανταγωνισμό στην Κίνα εξετάζει εάν η πώληση θα παραβίαζε τους κανονισμούς ή θα περιόριζε τον ανταγωνισμό στις αγορές εγχώριας ναυτιλίας

Ο Τραμπ γονατίζει τα ευρωπαϊκά οινοποιεία μόνο με την απειλή των δασμών
Οι Ευρωπαίοι οινοπαραγωγοί καλούνται να διαχειριστούν τη μείωση της κατανάλωσης υπό την απειλή επιβολής δασμών 200%

Ινδία- ΗΠΑ: Σημειώνουν πρόοδο προς την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας
Οι ΗΠΑ έχουν σήμερα εμπορικό έλλειμμα 45,6 δισ.δολαρίων με την Ινδία

Λούλα: Πρώτα θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ – Μετά αντίποινα
Η διαπραγμάτευση θα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας στους αμερικανικούς δασμούς λέει ο Λούλα

Γέιλ – Χάρβαρντ: Γιατί διώχνουν ερευνητές και καθηγητές
Οι απειλές της κυβέρνησης Τραμπ και η διακοπή χρηματοδότησης

Η εκτόξευση των τιμών στον καφέ... νοθεύει τα χαρμάνια
Ενώ σχετικές έρευνες δείχνουν ότι το 50% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων απειλείται με αφανισμό μέχρι το 2050, η παγκόσμια ζήτηση ακολουθεί αντιστρόφως ανάλογη πορεία

Νέα κρτική Βανς στην ΕΕ για τις αμυντικές δαπάνες - Τι είπε για τη Γροιλανδία
«Απόλυτη αναγκαιότητα» για την ασφάλεια της Γροιλανδίας χαρακτήρισε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς την απόκτηση του ελέγχου της από τις ΗΠΑ

Πράσινο φως από την ΕΚΤ για την εξαγορά της Banco BPM από τη UniCredit
Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Τράπεζα της Ιταλίας ενέκριναν την πρόταση για τον άμεσο έλεγχο της Banco BPM και τον έμμεσο έλεγχο των μονάδων της και της Anima Holding

Κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο στη Βενεζουέλα ο Τραμπ - Η νέα εντολή που δόθηκε
Την Παρασκευή, η κυβέρνηση Τραμπ διέταξε την εταιρεία εμπορίας πετρελαίου του μεγιστάνα Harry Sargeant III να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα