Δημοσιεύθηκε σήμερα, 26.03.2025, από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ένταξη του έργου «Βελτίωση λιμενικών υποδομών στο Λιμένα Γαλατά», προϋπολογισμού 124.000,00 ευρώ στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου για τους λιμένες.

Η Πράξη η οποία εντάσσεται στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Υποπρόγραμμα Α΄: «Ενίσχυση της Ναυτιλίας, της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής και της Ασφάλειας και της Προστασίας στο Θαλάσσιο Χώρο (Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων, Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής), χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.).

Αντικείμενο της πράξης είναι η αποκατάσταση – επανακατασκευή του μικρού μόλου στο λιμένα Γαλατά, η επανακατασκευή του υπάρχοντος στεγάστρου, καθώς και η τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων με σκοπό την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού.

Σημειώνεται ότι, το έργο αποτελεί μέρος από μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σχετίζονται με έργα αναβάθμισης περιφερειακών λιμένων. Οι παρεμβάσεις αυτές στοχεύουν στην αναβάθμιση των περιοχών που παρουσιάζουν λιγότερη ανάπτυξη.

Αξιοποιώντας ενωσιακούς πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 440 εκ. ευρώ, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προσβλέπει στη δημιουργία κατάλληλων, βιώσιμων και ασφαλών λιμενικών υποδομών, με στόχο να βελτιωθεί σημαντικά η προσβασιμότητα και η διασυνδεσιμότητα κυρίως των νησιωτικών περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη τη ζωτική σημασία των λιμένων και των τοπικών κοινωνιών στον τομέα των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια