
Η Ubisoft ανακοίνωσε σήμερα ότι δημιουργεί μια νέα θυγατρική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών με τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα Tencent να επενδύει 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ στη μονάδα αυτή, όπως αναφέρει το CNBC.
Η θυγατρική θα επικεντρωθεί στις πιο γνωστές σειρές παιχνιδιών της Ubisoft, συμπεριλαμβανομένων των Assassin’s Creed, Far Cry και Tom Clancy’s Rainbow Six, σύμφωνα με την εταιρεία.
Θα «επικεντρωθεί στην οικοδόμηση οικοσυστημάτων παιχνιδιών σχεδιασμένων να έχουν διάρκεια στο χρόνο και να είναι πολυπλατφορμικά», ανέφερε η Ubisoft σε δελτίο τύπου.
«Με την υποστήριξη μεγαλύτερων επενδύσεων και ενισχυμένων δημιουργικών δυνατοτήτων, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ποιότητας των αφηγηματικών εμπειριών, θα επεκτείνει τις προσφορές για πολλούς παίκτες με αυξημένη συχνότητα κυκλοφορίας περιεχομένου, θα εισαγάγει στοιχεία free-to-play με περιεχόμενο και θα ενσωματώσει περισσότερα χαρακτηριστικά κοινωνικής αλληλεπίδρασης», πρόσθεσε η εταιρεία.
Η αξία της νέας θυγατρικής της Ubisoft
Η επένδυση από την Tencent αποτιμά τη νέα θυγατρική στα 4 δισ. ευρώ, δήλωσε η εταορεία, υποδηλώνοντας έναν πολλαπλασιαστή 4x με βάση τον μέσο όρο των πωλήσεών της από το πλήρες έτος 2023 έως το 2025.
«Αναδεικνύει την ισχυρή αξία των IPs της Ubisoft, ενισχύει σημαντικά τον ισολογισμό της και επιτρέπει στην εταιρεία να συνεχίσει τις προσπάθειές της να γίνει ένας πιο ευέλικτος οργανισμός, να απελευθερώσει το πλήρες δημιουργικό δυναμικό των ομάδων της και να ευθυγραμμίσει καλύτερα τους πόρους της με τις συνεχώς εξελισσόμενες προσδοκίες των παικτών», δήλωσε η Ubisoft.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί μήνες εικασιών σχετικά με το μέλλον της Ubisoft. Τον Ιανουάριο, η Ubisoft διόρισε συμβούλους για να εξετάσουν τις στρατηγικές επιλογές της, τροφοδοτώντας τις φήμες για πιθανή πώληση.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι ο εκδότης παιχνιδιών αναζητούσε να φέρει εξωτερικές επενδύσεις σε μια νέα οντότητα που θα περιελάμβανε κάποια από τα βασικά πνευματικά της δικαιώματα. Αυτό ακολούθησε την αναφορά του Bloomberg πέρυσι ότι η Tencent συζητούσε μια πιθανή συμφωνία ιδιωτικοποίησης με την ιδρυτική οικογένεια Γκιλεμό της Ubisoft.
Η είδηση της συναλλαγής έρχεται επίσης μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του Assassin’s Creed Shadows, του τελευταίου τίτλου της σειράς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, από την Ubisoft. Το παιχνίδι έλαβε γενικά θετικές κριτικές από τους κριτικούς, συγκεντρώνοντας μέση βαθμολογία 82 στον ιστότοπο συγκέντρωσης κριτικών Metacritic.


Latest News

Μπιλ Άκμαν: Γιατί βλέπει σύμπραξη Uber και Hertz
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν αποκάλυψε ότι κατέχει σχεδόν το 20% των μετοχών της Hertz

Ο Πούτιν επαινεί τον Μασκ συγκρίνοντάς τον με σοβιετικό πρωτοπόρο πυραύλων
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τον Ίλον Μασκ για τα επιτεύγματά του στα διαστημικά ταξίδια και τον θεωρεί τολμηρό οραματιστή αντάξιο των σοβιετικών πρωτοπόρων του διοαστήματος

«Τσουνάμι» απολύσεων στις γερμανικές επιχειρήσεις - 1 στις 3 σχεδιάζει περικοπές το 2025
Οι προοπτικές για το 2025 παραμένουν ζοφερές στη Γερμανία και τον επιχειρηματικό της κόσμο, σύμφωνα με έρευνα

Έτοιμη για τη μεγάλη στροφή η Ευρώπη - Πώς επιδρούν οι δασμοί στο μοντέλο της
Η Citi προβλέπει μεγάλη στροφή στο οικονομικό μοντέλο της Γηραιάς Ηπείρου - Οι επιπτώσεις στο εμπόριο από τους δασμούς Τραμπ

Πάουελ: Το μεγάλο διακύβευμα της απόλυσής του – Ποιοι τον υπερασπίζονται
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε τους τόνους εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη με το Λευκό Οίκο να εξετάζει την απόλυσή του

Γιατί η Apple εγκλωβίστηκε στους δασμούς Τραμπ
Η Apple πωλεί περισσότερα από 220 εκατομμύρια iPhone ετησίως και σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, εννέα στα δέκα κατασκευάζονται στην Κίνα

Ο γιoς δισεκατομμυριούχου κληρόνομου της Chanel αποκαλύπτει τις δικές του επενδύσεις
Ο 38χρονος Ντέιβιντ Βερτχάιμερ προσέλαβε τον Ντέιβιντ Αν για να ηγηθεί των επενδύσεών στην εταιρεία του 1686 Partners

Γιατί ο ακροδεξιός Φάρατζ θέλει τα... χλωριωμένα κοτόπουλα των ΗΠΑ στη Βρετανία
Ο Φάρατζ δήλωσε ότι οι Βρετανοί καταναλωτές αγοράζουν ήδη κοτόπουλα από μέρη όπως η Ταϊλάνδη που εκτρέφονται σε κακές συνθήκες

Καμπανάκι επικεφαλής Fed Σικάγο για ανάγκη ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας
Οι κεντρικές τράπεζες όπως η Fed που μπορούν να ασκούν νομισματική πολιτική χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις έχουν καλύτερα αποτελέσματα για τις οικονομίες τους

Μπέσεντ: Σχοινοβάτης σε ένα εύθραυστο σχοινί
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε ένα απρόβλεπτο Τραμπ και στο να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στα αμερικανικά ομόλογα και στο δολάριο