Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσεται η χρηματοδότηση της αναβάθμισης έξι παιδικών χαρών και της δημιουργίας δύο νέων στο Δήμο Αθηναίων, ύψους 1. 100.000 ευρώ, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.

Συγκεκριμένα, δημιουργούνται δύο νέες παιδικές χαρές επί των οδών Λαχανά και Χρυσηίδος, έκτασης 345 τ.μ, και στην Πλατεία Παρθένη, έκτασης 245 τ.μ., ενώ αναβαθμίζονται οι υφιστάμενες παιδικές χαρές σε: Πλατεία Καρκαβίτσα, Πλατεία Νεαπόλεως, και επί των οδών Κύμης και Αριστομένους, Αμφιτρίτης και Άλτεως, Προμηθέως και Επιδάμνου, και Ησαϊα Σαλώνων και Αξιού.

Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς αστικού εξοπλισμού και απαιτούμενων δαπέδων (επιφάνειες πτώσης και ζώνες όδευσης) και λοιπών υλικών αναβάθμισης, βάσει των προδιαγραφών της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η προσβασιμότητα και η χρήση των οργάνων της κάθε παιδικής χαράς και από ΑμεΑ, αποτελεί σημαντική παράμετρο του σχεδιασμού του έργου, σε μια γενικότερη προσέγγιση που προωθεί τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αθηναίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Σε έξι μήνες αλλάζουν χέρια ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Οι διεκδικητές
Ακίνητα |

Σε έξι μήνες αλλάζουν χέρια ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Οι διεκδικητές

Σε νέους ιδιοκτήτες ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Με ποιους μιλάει η Dimand και πώς έχει αλλάξει η «δεξαμενή» των επενδυτών - Ποια είναι η πολυεθνική που «μπήκε» στο εμβληματικό κτίριο του Πειραιά

Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε με τον αναπτυξιακό τις παραμεθόριες και τις πιο αδύναμες οικονομικά περιοχές
Οικονομία |

Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε με τον αναπτυξιακό τις παραμεθόριες και τις πιο αδύναμες οικονομικά περιοχές

«Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τη βιομηχανία, να εκσυγχρονίσουμε την αγροτική παραγωγή και να επενδύσουμε στην έρευνα και την καινοτομία που προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» προσέθεσε